به گزارش افق انلاین ، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران بار دیگر تأکید کرد که بهمنظور احیای برجام باید همه تحریمها –اعم از تحریمهایی که در برجام به آنها اشاره شده و تحریمهایی که دولت ترامپ علیه ایران وضع کرده است- لغو شود.
عراقچی ساعاتی پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، در خصوص گزارش یک رسانه ژاپنی درباره اختلافات پیرامون رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران اظهار داشت: «به هر حال طرفین مواضع خاص خود را دارند و اگر این مواضع با یکدیگر انطباق داشت که دیگر نیازی به این همه گفتگو نبود. تفاوتهایی بین مواضع طرفین وجود دارد و این طبیعت هر مذاکرهای است. مذاکره باعث میشود که این مواضع به هم نزدیکتر شود؛ خواستههای ما تأمین شود و خواستههای طرف مقابل که به بازگشت ایران به تعهداتش است نیز تأمین شود.»
وی ادامه داد: «کار ما اینجا نزدیک کردن مواضع دو طرف است. طبیعی است که این کار سخت و زمانبر باشد. هر کسی بر خواستهها و مواضع خودش پافشاری میکند. آنچه که به ما مربوط می شود این است که همه تحریمها باید برداشته شود؛ یعنی همه تحریمهایی که در دوره آقای ترامپ وضع شده و همه تحریمهایی که بر اساس برجام باید برداشته شود. اگر همه این تحریمها برداشته شود، خواستههای ما تأمین خواهد شد و مسیر برای بازگشت به برجام باز میشود.»
عراقچی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه منظور ایران از کامل و یکجای تحریمها چیست، تصریح کرد: «این را قبلاً هم عرض کردهام و الان هم تکرار کردم که لغو کامل تحریمها از نظر ما یعنی لغو همه تحریمهایی که در برجام به آنها اشاره شده و باید طبق برجام برداشته شود و همچنین همه تحریمهایی که در ۴ سال گذشته دوره آقای ترامپ وضع شده است. همه تحریمهای ۴ سال گذشته بهنوعی به خاطر برجام بوده است.»
معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: «دولت قبلی آمریکا برای اینکه برجام را از بین ببرد و به خیال خودش به توافق بهتری برسد، مجموعهای از تحریمها را تحت عناوین مختلف به ایران تحمیل کردند. همه این تحریمها باید لغو شود چون همه اینها بهنوعی به برجام مربوط بوده است. این برداشتی است که ما از لغو همه تحریمها داریم.»
وی با اعلام اینکه طرفهای دیگر برجام (روسیه، چین و طرفهای اروپایی) از بازگشت ایران و آمریکا به اجرای کامل تعهداتشان حمایت میکنند، تصریح کرد: «طبیعی است که ما تا زمانی که این کشورها در مسیر یک توافق معقول حرکت کنند و به برآورده شدن خواستههای ما کمک کنند، به رایزنی و مشورت با آنها ادامه میدهیم؛ اما اتکای ما به آنها نیست که آنها بروند و کار را به انجام برسانند. ما نظراتمان را با منطق بیان میکنیم، محکم پشت این نظرات ایستادهایم و مذاکرات را تا جایی که خواستههایمان تأمین شود، ادامه میدهیم.»