قریب دو سال پیش بود که پایگاه خبری “پولیتیکو” (Politico) از احضار کلیه مدیران بخش فارسی شبکه تلویزیونی صدای آمریکا (VOAPNN) به دادگاه، در جریان آزار و اذیت جنسی کارکنان این شبکه تلویزیونی خبر داد. پایگاه خبری پولیتیکو در گزارشی به نقل از دفتر حقوقی “لری کلیمن” آورده است: «بر اساس شکایت “الهام ستاکی” مجری تلویزیون فارسیزبان صدای آمریکا، کلیه مدیران بخش فارسی به دادگاه فراخوانده شدهاند. اما پس از گذشت چند ماه از اقامه داخواست و به واسطه إعمال نفوذ افرادی مانند “مهدی فلاحتی” [فرد متجاوز] پرونده فوق مختومه اعلام شد. دادخواستی که در آن تصریح شده بود: خانم ستاکی در اثر آزار جنسی و برخوردهای انتقامآمیز مدیران بخش فارسی که به منظور جلوگیری از طرح شکایت وی صورت گرفته، اکنون از نظر پزشکی “ناتوان” به حساب میآید و در حال حاضر در منزل خود در لسآنجلس به سر میبرد.»
الهام ستاکی پس از اخراج از صدای آمریکا، مدت اندکی را در تلویزیون ماهواره ای “اندیشه” (AndishehTV) به گزارشگری مشغول بود و پس از آن به دلیل نیازمندی های مالی به بازیگری در شوهای تلویزیونی و آگهی های تبلیغاتی نازل روی آورد.
بر اساس گزارشی دیگر از سرویس سیاسی جام نیوز، وب سایت “رادیو کوچه” نیز چند روز پیش، متن اعتراضنامه جمعی از فعالان سیاسی خطاب به مدیر صدای امریکا را منتشر کرد.
بر این اساس، جمعی از زندانیان سیاسی پیشین در ایران که اکنون مقیم خارج از کشور هستند، در نامهای خطاب به ریاست کل صدای آمریکا “دیوید انسر” (DavidEnsor) ضمن انتقاد از سیاستهای إعمال شده در این رسانه در بخش فارسی، خواستار رسیدگی به وضعیت کنونی صدای آمریکا شدهاند.
{این نامه در حالی منتشر شده است که با گذشت بیش از دو سال از رسانه ای شدن نقض آشکار حقوق زنان در شبکه صدای آمریکا، این شبکه کما فی السابق به متجاوزان ترفیع درجه می دهد.}
در اعتراضنامه یادشده آمده است: «ریاست کل محترم صدای آمریکا آقای دیوید انسر، احتراما ما امضاکنندگان نامه ذیل که همگی از فعالین سیاسی، روزنامهنگاران و دانشجویان زندانی سیاسی و حقوق بشری سابق در ایران میباشیم با تاسف بسیار به عرض میرسانیم که مدیریت محترم کل این رسانه سال هاست تمامی مساعی خویش را در راستای بهبود تولیدات برنامههای فارسی زبان بهکار گرفته اما به علل متعددی در حصول به اهداف اصلی ناکام مانده است. در خصوص علل ناکامیها باید گفت برخی از مدیران میان پایه و مشاوران پیشین آگاهانه و یا ناآگاهانه با ارائه اطلاعات نادرست به مدیران کل پیشین و فعلی موجب اخلال در امور جاری و کاهش روز افزون اعتبار بخش فارسی صدای آمریکا شدند. بهعنوان مثال اعمال سیاستهای غیردمکراتیک، غیرعادلانه، تنگنظرانه، انتقامجویانه، باندبازیهای محقرانه و واپسگرایانه و غیرحرفهای توسط سردبیران ارشد بخش فارسی، سبب عدم موفقیت این رسانه و کاهش مداوم شنوندگان و بینندگان آن شده است. انتظار میرفت پس از جنبش سبز، مخاطبان صدای آمریکا چند برابر گردد و نه آنکه چند برابر از شمار آنها کاسته شود. از دیدگاه ما این بحران، بحران سیاست ناکارآمد میباشد و مسبب این بحران دردناک هم مدیران و مشاوران پیشین آن تلویزیون هستند. به یقین ادامه فعالیت آن رسانه از آن زمان تا کنون بیشتر به اجرای برنامههای فکاهی شباهت دارد تا ایفای مسؤولیت اصلی که همانا آگاهسازی و گسترش فرهنگ دموکراسی خواهانه از طریق تهیه برنامههای تحلیلی و تفسیری است . إعمال این نوع مدیریت ناکارآمد سبب شد تا سردبیران ارشد با سوءاستفاده از مسؤولیت خود به علت اختلافات شخصی با بعضی از کارکنان آن رسانه در ابتدا شرایط اجرای سیاست انتقامجویانه نسبت به آنان را فراهم نمایند و سپس آنان را برای همیشه از آنجا اخراج سازند که از جمله میتوان به نمونه بارز این ادعا، آقای “جمشید چالنگی” مجری توانمند، پرتجربه، حرفهای و محبوب صدای آمریکا اشاره نمود.»
{ناگفته نماند که خود جمشید چالنگی بر اساس شکایتنامه مادر “نگارمحمدی” یکی از مجریان جوان زن در صدای آمریکا، بارها این همکار جوان خود را تهدید کرده بود که در صورت خودداری از برقراری رابطه جنسی با وی، شغل خود را از دست خواهد داد.}
در ادامه متن مورد اشاره می خوانیم: «جناب دیوید انسر، حال در اینجا ما امضاکنندگان نامه ذیل چند سوال از شما داریم و بر طبق عدالت در انتظار پاسخ زودهنگام شما میباشیم. آیا جز این است که این رسانه باید به رسالت اصلی خود که همانا تعقیب و اجرای اهداف اساسنامه که در راستای پوشش عادلانه خبری حرکتها و جنبشهای آزادیخواهانه و دموکراسی خواهانه مردم ایران[!] است مبادرت ورزد؟ آیا در اینجا به جز این میتوان گفت که سردبیران ارشد نه تنها به وظایف خویش عمل ننمودهاند بلکه به آبرو و اعتبار آن صدا لطمه زدهاند؟ آیا جز این است که سردبیران بهجای زدایش بحران به زایش بحران یاری رساندهاند؟ به خوبی هر کسی میداند که برنامه آقای جمشید چالنگی اولن، جزو دو برنامه برتر از میان تمامی برنامهها بوده است و ثانین، در بین دانشجویان و روشنفکران ایران جزو اولین برنامه برتر در آن صدا مطرح بوده است. محبوبیت این مجری پرسابقه در میان همگان بهویژه دانشجویان زبانزد خاص و عام است. ما امضاکنندگان این نامه مصرانه خواستار اعاده حقوق جناب آقای چالنگی و بهرهگیری از توانمندیهای ایشان در راه غنا بخشیدن به محتوای برنامههای این صدای آزادیخواهانه هستیم. بدیهی ست تأخیر در رسیدگی در این امر مهم به منزله نادیده انگاشتن خواست بینندگان و شنوندگان آن صدا محسوب خواهد شد. در غیر اینصورت به همت میلیونها بیننده برنامههای این مجری محبوب و مجرب، کمپین عظیمی در صفحات فیسبوک شروع خواهد شد تا بر طبق قانون و اساسنامه برای همیشه به این سوءمدیریتها در صدای آمریکا خاتمه داده شود. با بهترین احترام
رونوشت: مدیر صدای فارسی زبان، وزارت امور خارجه، ریاست محترم جمهوری و ریاست و نمایندگان محترم مجلسین آمریکا و نیز رسانههای فارسی و انگلیسی زبان…» /جام نیوز
(الف.س) ، مجریVOA در اثر تجاوز از نظر پزشکی ناتوان شده بود/ سند
با گذشت بیش از دو سال از رسانه ای شدن نقض آشکار حقوق زنان در شبکه صدای آمریکا، این شبکه مانند گذشته به متجاوزان ترفیع درجه می دهد. از دیگر سو، جمعی از فعالان سیاسی مقیم خارج از ایران، با انتشار نامه ای به سیاست های شبکه صدای آمریکا (VOA) اعتراض کرده اند.