حضور سران کشورها و نمایندگان سازمانهای بینالمللی در تهران در ابعاد اقتصادی نیز میتواند قابل توجه باشد و معبری جدید برای دور زدن تحریمها و ناکام گذاشتن غربیها در رسیدن به اهدافشان، فراروی ایران باز کند.
محمد پورقربان دانشجوی کارشناسیارشد روابط بینالملل و عضو شورای تبیین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم تحقیقات در یادداشتی به بررسی تاثیرگذاری برگزاری اجلاس عدم تعهدها در ایران پرداخت.
متن کامل یادداشت به شرح زیر است:
با گذشت نزدیک به ۶۰ سال از اولین اجتماع کشورهای آسیایی در کلمبو و گفتوگو در راستای همبستگی، همکاری و دستیابی به مواضع مشترک با دیگر میگذرد و کشورهای تازه استقلال یافته آسیایی و آفریقایی در شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها در تهران شرکت میکنند.
پایتخت جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان اجلاس عدم تعهد، توجه جهان را به خود معطوف کرده است.
در این خصوص غرب و به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی کلیه تحرکات و ارتباطات در این زمینه را کاملا زیر ذره بین قرار دادهاند و حتی از چند ماه قبل نیز نگرانیهای خود را از حضور سران و نمایندگان کشورهای مختلف در تهران ابراز کردند.
موضوع تا جایی با حساسیت از طرف غربیها دنبال میشود که در این راستا تماسهای سران غربی و رژیم صهیونیستی با روسای برخی کشورها و حتی سازمانها و تذکر به آنها در خصوص عدم شرکت در اجلاس تهران نشان از ابعاد گسترده بیم و هراس آنها از اجلاس تهران دارد که می توان به عنوان نمونه تماس سران رژیم صهیونیستی با دبیر کل سازمان ملل را ذکر کرد.
اکنون ایران به عنوان کشوری که پس از گذشت سالها از انقلاب ۱۹۷۹، همواره تحت تحریمهای سخت و سنگین قرار گرفته است و به طور مدام مورد دشمنی، غرضورزی و کارشکنی در زمینههای مختلف توسط غرب و رژیم صهیونیستی بوده است ولی اکنون میزبان یک رویدادهای سیاسی بزرگ در عرصه بین المللی است.
حضور سران و نمایندگان بیش از ۱۲۰ کشور دنیا به همراه کشورهای ناظر، میهمان و سازمانهای بینالمللی که در این اجلاس حضور پیدا خواهند کرد، میتواند نقطه عطفی در راستای انفعال بیشتر غرب و همپیمانان بینالمللی و منطقهای آنها و همچنین نمود بیشتر قدرت منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در عرصه روابط بینالملل باشد.
حضور سران کشورها و نمایندگان سازمانهای بینالمللی در تهران در ابعاد اقتصادی نیز میتواند قابل توجه باشد و معبری جدید برای دور زدن تحریمها و ناکام گذاشتن غربیها در رسیدن به اهدافشان، فراروی ایران باز کند. رایزنیهای اقتصادی و افزایش روابط و سطح مناسبات مخصوصاً با کشورهایی که اخیرا متحول شدهاند، از طریق انعقاد قراردادهای مختلف میتواند نقطه آغازی در راه پیشرفت و شکوفایی اقتصادی بیشتر باشد.
جمهوری اسلامی ایران باید از این فرصت طلایی بدست آمده برای ریاست ۳ ساله بر بزرگترین اجلاس در سطح بینالملل، بعد از مجمع عمومی سازمان ملل، جهت تقویت جبهه مقابل غرب استفاده کند و با ارائه راهکار و در اختیار قرار دادن تجربیات ۳۰ ساله خود در این زمینه، دیگر کشورها را در صفآرایی مقابل غرب و استعمارگران بسیج کند.
همچنین مسئولان میتوانند با نشان دادن پیشرفتهای بومی متخصصان ایرانی در عرصههای مختلف علمی، صنعتی، پزشکی، هستهای و . . . خط بطلانی بر تصویرسازیها و سیاهنماییهای رسانههای بینالمللی وابسته، علیه جمهوری اسلامی کشیده و بیاثر بودن تحریمها را نشان می دهد.
فارس