رییس جمهور طی سخنانی در هشتمین اجلاس سران دیهشت اظهار داشت: نباید اجازه داد که بردهداران و استعمارگران سابق با تغییر چهره مجددا مدیریت جهان را به دست گیرند.
افق نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران،محمود احمدی نژاد شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در هشتمین اجلاس سران سازمان همکاری ۸ کشور در حال توسعه (D8) در اسلام آباد با بیان اینکه در شرایط حساس کنونی برگزاری این اجلاس فرصت مغتنمی برای تبادل نظر و اخذ تصمیم پیرامون مهمترین مسایل است، گفت: در دهههای اخیر با شکل پیچیدهتری از استعمار و سلطهگری مواجه بودهایم، همه به نوعی خسارت دیدهایم و به رغم مبارزات برای استقلال و آزادی، جهان همچنان دوران تلخی را میگذراند.
رییس جمهور افزود: بردهداران و استعمارگران سابق که با شعارهای جدیدی به میدان آمدهاند، براساس اندیشه سلطهگری از انواع روشهای برای توسعه استیلا و غارت منابع ملتها استفاده مینمایند.
احمدی نژاد اظهار داشت: توسعه جنگ و اشغالگری و نقض حاکمیت ملی کشورها، تحریک تعصبات و ترویج درگیری بین ملتها، تحمیل تبعیض در مناسبات بینالمللی، توسعه تروریسم و مواد مخدر در تمام جهان و استفاده سازمان یافته از آن علیه ملتها و دولتها، تخریب گسترده محیط زیست، تخریب فرهنگها و اساس شخصیت زن و بنیان خانواده و خلق داراییهای کاذب به واسطه تسلط بر پول جهان و غارت سیستماتیک منابع ملتها و تهدید ملتهای مستقل و جلوگیری سازمانیافته از پیشرفت آنها تنها بخشی از عملکرد آنها و مشکلات امروز جهان است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه نماد کامل رفتار سلطهگران را امروز میتوان در سرزمین فلسطین مشاهده کرد، دهها سال است که به بهانههای واهی کشور فلسطین را اشغال کردهاند، تصریح کرد: صاحبان اصلی این سرزمین یا آواره یا در زندان یا تحت حملات وحشیانه و مداوم صهیونیستهای بیفرهنگ هستند و امروز نیز مردم مظلوم غزه قربانی توسعهطلبی آنها شدهاند.
احمدی نژاد جهان را نیازمند نظمی جدید، عادلانه و انسانی دانست و با بیان اینکه گمان نمیکنم کسی امید داشته باشد که پدیدآورندگان نظم ناعادلانه موجود خود بتوانند در اصلاح آن موثر باشند، خاطرنشان کرد: تغییر اساسی و استقرار نظم جدید و انسانی نیازمند عزم و تلاش مشترک همگانی است.
رییس جمهور اضافه کرد: همه باید بخواهند و مشارکت نمایند تا صلح پایدار و در نتیجه، رفاه عمومی حاکم شود؛ به لطف الهی و به مدد آگاهی و حرکت ملتها این روند آغاز شده و بیداری عمومی انسانها در حال شکلگیری است.
احمدی نژاد گفت: دوره تاریخی سرمایهسالاران به پایان رسیده و دوران جدیدی در راه است، اما نباید اجازه داد که بردهداران و استعمارگران سابق با تغییر چهره، مجددا مدیریت جهان را به دست گیرند و این همان پیام روشن نشست سران عدم تعهد در تهران است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه کشورها و ملتهای ما به واسطه سوابق تاریخی و فرهنگی و نیز توانمندیهای کمنظیر میتوانند و باید که نقش مهمی در تبیین و استقرار نظم آینده ایفا نمایند، اظهار داشت: همه ما به دنبال سعادت، کرامت و ارزشهای انسانی برای همگان هستیم و عدالت، محبت و آزادی را پایه نظم جدید و حق همه انسانها میشماریم، صلح پایدار و امنیت و رفاه و پیشرفت را متعلق به همه انسانها و حق همه آنها میدانیم و با تبعیض و تحقیر انسانها و استفاده از روز و تهدید در مناسبات جهانی مخالفیم.
احمدی نژاد ادامه داد: ما خواهان پایان سلطهگری، یکجانبهگرایی، اشغالگری، مسابقه تسلیحاتی و نقض حاکمیت ملی کشورها هستیم و از ساختار غیرعادلانه سازمان ملل و نظامات بینالمللی در رنج بوده و به دنبال اصلاح آن هستیم.
رییسجمهور با اشاره به اینکه ملتها و کشورهای ما به ویژه اعضای گروه دیهشت، علاوه بر اصول فرهنگی دارای توانمندیهای سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی هستند، تصریح کرد: بیش از یک میلیارد جمعیت و سرزمینهای وسیع و معادن غنی و موقعیتهای حساس و مراکز علمی و تحقیقاتی پیشرفته و دانشمندان و نیروی انسانی هوشمند و توانمند ذخیره بیپایان اقتدار و توانمندی ملتهای ماست.
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: ما، هم میتوانیم و هم باید با همکاری از امکانات موجود خود برای سعادت ملتهایمان و اصلاح وضع جهان به خوبی بهره ببریم.
رییس جمهور با اشاره به اینکه در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام شده است و روابط دو جانبه و چند جانبه اعضاء و همکاری در سطوح بینالمللی و حمایت از حقوق متقابل رو به گسترش است، گفت: به طور مثال از نشست بالی تاکنون، فقط مجموع حجم روابط اقتصادی ایران با کشورهای عضو دیهشت بیش از ۴ برابر شده است و بقیه اعضاء نیز در همین مسیر حرکت کردهاند.
احمدی نژاد افزود: اقتصاد، علم و فناوری، صنعت و کشاورزی ما میتواند مکمل و پشتیبان یکدیگر باشد و میتوانیم خارج از اقدامات سلطه روابط خود را بیش از گذشته به نفع ملتهایمان گسترش دهیم.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود در ارائه پیشنهاداتی برای تعمیق همکاری های اعضا، حمایت از کمیسیون دائمی اقتصادی که با حضور مدیران و کارشناسان اعضای گروه دیهشت برای توسعه عادلانه روابط اقتصادی تشکیل میگردد و نیز تشکیل کارگروهی سیاسی با حضور مدیران و کارشناسان اعضای گروه، برای تقویت هماهنگی و تلاش مشترک برای اصلاح ساختارهای سازمان ملل، شورای امنیت و نهادهای وابسته و نیز توسعه عدالت و برادری و حمایت از حقوق اعضا را از جمله این پیشنهادات برشمرد.
رییس جمهور در ادامه تشریح پیشنهادات خود برای اعضای گروه دیهشت برای غلبه بر مشکلات، ایجاد صندوق مشترک سرمایهگذاری بین اعضاء و ایجاد نظام مبادله پایاپای را از جمله راهکارهای مقابله با زیاده خواهان عنوان کرد و اظهار داشت: مانند کشورهای عضو بریچ میتوانیم با نظام پایاپای اقتصاد خود را از تبعات منفی اقتصاد جهانی نجات دهیم. پولی که به طور کاذب و نامحدود خلق میشود و تورم و گرانی و کسری بودجه برخی دولتها را به ملتهای مستقل و ثروت آنان را به جیب سرمایهداران جهانی منتقل مینماید.
احمدی نژاد حمایت از فعالیت بخش خصوصی کشورها و تعاملات آنان با یکدیگر را به عنوان یکی از راهبردهای اصلی حمایت از اقتصاد کشورهای عضو دیهشت در برابر بحران اقتصادی جهانی ذکر و تصریح کرد: موافقتنامه تجارت ترجیحی بین اعضاء باید هر چه سریعتر لازمالاجرا شود و باید توانایی و قدرت خود را بیش از گذشته باور کنیم؛ با کمک یکدیگر میتوانیم دنیایی بهتر بسازیم و مطمئناً تلاش برای استقرار پاکی و عدالت به نتیجه خواهد رسید.
رییس جمهور با بیان اینکه این وعده خداست که پس از یک زمستان طولانی بهار زیبا و دوستداشتنی جامعه بشری در راه است و او پیامبران و انسان کامل را برای یاری ملتها فرستاده است، گفت: او وعده داده است که مردی از جنس انبیاء الهی و از جنس پاکی و حقیقت که همینک نیز زنده است، همراه حضرت مسیح خواهد آمد و با کمک همه صالحان و بهرهگیری از ظرفیتهای مثبت انسانی همه ملتها، بشریت را برای رسیدن به عدالت و عشق و سعادت یاری خواهد کرد؛ او مطلق عدالت مهربانی و عشق به نوع انسان است.
احمدینژاد تاکید کرد: هر گام در راه گسترش عدالت و عشق و روابط برادرانه، گامی در جهت رسیدن به بهار زیبا و جاودانه است، باید گامها را تندتر و بلندتر برداشت.