استان کرمانشاه از دیرباز در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار داشته است و مسافران زیادی به این منطقه رفت و آمد داشتهاند؛ قرار گرفتن این استان در مسیر راه عتبات عالیات (راه کربلا)، موقعیت ممتازی را نصیب کرمانشاه و کرمانشاهیان کرده است.
استان کرمانشاه نزدیکترین نقطه به مرجع شریف حضرت اباعبداللهالحسین (ع) در ایران اسلامی است و عبور زائران کربلا از این استان برای کرمانشاهیان جای شکرگزاری دارد و مردم این دیار از گذشته تاکنون در میهماننوازی، بهویژه میهمان نوازی از زائران عتبات عالیات شهره هستند.
موقعیت کمنظیر استان کرمانشاه از لحاظ کثرت آثار تاریخی، اماکن گردشگری و جاذبههای تفریحی موجب شده مسافران زیادی هر ساله از سراسر دنیا به این استان بیایند و از نقاط مختلف آن دیدن کنند.
کرمانشاهیان از گذشته به فکر پخت مادهای بودهاند که ماندگاری و جنبه غذایی بالایی داشته باشد، از اینرو مردم این دیار سعی در تهیه شیرینی از جنس خوراک اصلی مسافران و زائران کردند.
یکی از این شیرینیها نان برنجی است که قدمت و پیشینه آن در کرمانشاه به ۱۵۰ سال پیش و زمان حکومت قاجار باز میگردد و از ۱۵۰ سال پیش به بعد یکی از سوغات معروف کرمانشاه است.
در تهیه این شیرینی از آرد برنج، گندم، پودر شکر، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و هل استفاده میشود. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان میتوان به نان برنجی ساده و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد.
مردم کرمانشاه علاوه بر اینکه از نان برنجی برای سوغاتی استفاده میکنند، در مراسم شادی و غم نیز برای پذیرایی از میهمانان از نان برنجی استفاده میکنند.
طعم دلچسب نان برنجی موجب شده که طرفداران زیادی در نقاط مختلف ایران و حتی جهان داشته باشد.
از دیگر شیرینیهای محلی کرمانشاه میتوان به کاک، نان خرمایی، نان شکری و بژی اشاره کرد.