مصطفی قانعی بعد از ظهر امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان، با تأکید بر اهتمام وزارت بهداشت بر تبدیل علم به توسعه و ثروت اظهار داشت: این وزارتخانه برای تحقق این امر از ابزار تشویق و تنبیه در کنار هم بهره میگیرد چراکه کسی که عالم است باید تولید داشته باشد.
وی همچنین از تولید ۳۰ درصد علم کشور توسط دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: این میزان تولید در حالی محقق شده که این دانشگاهها که تنها پنج درصد از ظرفیت دانشگاهی کشور را تشکیل میدهند.
به گفته وی، اگر دیگر دانشگاههای کشور نیز به اندازه بخش سلامت در زمینه پژوهش برنامهریزی داشتند اکنون ایران باید جزو پنج کشور برتر دنیا بود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تشریح پیشرفتهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور عنوان کرد: دستاوردهای موجود در حالی به دست آمده که تنها حداکثر ۴۰ درصد از هیئت علمی این دانشگاهها درگیر مبحث پژوهش و تحقیق هستند.
قانعی در بخش دیگری از سخنانش میزان صادرات دانشبنیان کشور را کمتر از ۱۰ درصد دانست و بیان داشت: خامفروشی ذخایری چون معادن و نفت افتخار نیست بلکه آنچه ارزشمند است صادرات دستاوردهای مغزها است که توسط دانشمندان محقق میشود.
وی با اشاره به لزوم کاشت دانههای علم به قصد کسب تکنولوژی و ثروت، تأسیس دانشگاههای دانشبنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی و معافیتهای مالیاتی و گمرکی شرکتهای دانشبنیان را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد.
این مسئول اختیارات رؤسای دانشگاههای علم پزشکی فعلی را فراتر از اختیارات رئیس جمهور ذکر و اضافه کرد: هر آنچه دانشگاههای علوم پزشکی برای تبدیل علم به ثروت نیاز داشتهاند در اختیارشان قرار گرفته و اگر این امر صورت نپذیرد حلقههای تحریم نزدیکتر میشوند.
قانعی ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ویژه به امر پژوهش در دانشگاهها ابراز داشت: وزارت بهداشت در راستای تحقق منویات منویات مقام عظمای ولایت طراحی سه تیپ یک(خطشکن)، دو(پشتیبان) و سه(احتیاط) را در دستور کار خود قرار داد تا به هر صورت رهنمود رهبر انقلاب اجرایی شود.
وی اذعان داشت: رویکرد پژوهشی وزارت بهداشت تنها یک دهه است که به صورت جدی دنبال شده به گونهای که اکنون در این زمینه رتبه نخست منطقه را به خود اختصاص دادهایم.
فارس