علی نیکزاد در گفتوگو با اقتصادپرس در پاسخ به این سوال که مساله خانههای خالی به چه نتیجهای رسید و آیا ابزار مالیات برای این بخش فعال خواهد شد؟ اظهار داشت: دولت به هیچ وجه به دنبال اعمال فشار بر دارندگان مسکن نیست.
وی با اشاره به این که ما مجرای قانونی را برای حل این مشکل طی میکنیم، تصریح کرد: در همه دنیا اگر فردی بخواهد زمین یا ملک احتکار کند، به شکلی بر آن مالیات وضع میشود که سه سال کل پول زمین را از خریدار دریافت میکنند، به همین جهت بازار آنها به هیچ وجه به سمت احتکار حرکت نمی کند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم خرید و فروش مسکن برای هر فرد بیش از چند بار صورت گیرد، افزود: کسی که به این شکل اقدام به خرید و فروش میکند، بهطور قطع به منظور دلالی وارد این بازار شده و با روشهای مالیاتی میتوان در برابر آن ایستاد.
به گفته نیکزاد، در کمیسیونهای تخصصی این مساله بررسی شده و اگر مجلس نیز در قانون ابزارهای لازم برای مقابله با این افراد را فراهم کند، شرایط برای عرضه خانههای خالی به بازار فراهم میشود.
وی تصریح کرد: سرشماری سال ۱۳۹۰ نشان داد که در کل کشور بیش از یک میلیون و ۶۶۳ هزار مسکن خالی در کل کشور وجود دارد و در تهران، با کمک شرکت ملی گاز و بر اساس مصرف خانهها مشخص شد که در زمستان امسال بیش از ۴۰۰ هزار واحد خالی است. البته باید اعلام کنم که در تهران و شهرهای اطراف آن ۴۱۰ هزار مسکن در حال ساخت است که در کنار عرضه خانههای خالی میتواند کل نیاز شهر تهران را فراهم کند.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: پروژههای مسکنسازی به گونهای طراحی شده که تا پایان دولت دهم به اتمام برسد.