به گزارش خبرنگار ادبیات انقلاب اسلامی؛ در چند سال اخیر نگارش زندگی نامههای داستانی در خصوص شهیدان هشت سال دفاع مقدس رشد قابل توجهی یافته است و میتوان گفت یکی از سرحلقههای رشد انتشارات «سوره مهر» است که به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی وابسته است.
توجه به فرهنگ شهید و شهادت و مطرح کردن سرداران شهید دفاع مقدس از نکتههای زیبایی است که باید بیشتر تقویت شود. این توجهها و دغدغهها میتواند در قالبهای مختلف هنری از جمله؛ داستان، فیلم، نمایش و … انجام گیرد.
اما در حوزه داستان، این روزها به کتاب کم حجم و فاخری برخوردم که به نام «عطر شب بوها» آراسته شده است و به زندگی و سیره «سردار شهید حاج محمود شهبازی» پرداخته است.
نویسنده کتاب مذکور «حمید حسام» از نام آشنایان نویسندگی عرصه ادب پایداری است. از این نویسنده پیشترها کتابهایی مثل: دلیل، راز نگین سرخ و … را شاهد بودیم.
قلم حسام قلم حماسه و دغدغه است. به تصویر کشیدن حماسههای هشت سال دفاع مقدس و دغدغه انتقال این حماسه به نسل جوان و پویای امروز.
« عطر شببوها»، کتاب بیست و پنجم از سری قصه فرماندهان است که توسط انتشارات سوره مهر و در تیراژ ده هزار نسخه در سال جاری منتشر شده است.
کتاب با مقدمه کامل سه صفحهای نویسنده آغاز میگردد و فصلهایی با عناوین؛ امت فرمانده کل سپاه، استقبال از رئیسجمهور، باغبان یا فرمانده، تشنه کنار آب، میثاق حج، مهاجر، حلالم کن و آخرین نماز در این کتاب جمع و جور و پالتویی شصت و هفت صفحهای جا گرفتهاند.
این کتاب بیشتر برای نوجوانان تعبیه شده است. زبان بسیار روان و صاف و ساده بودن روایتهایی از شهید شهبازی مخاطب را ترغیب میکند تا لاجرعه از صفحه اول تا صفحه شصت و هفت کتاب بنوشد.
با ذکر برشی از مقدمه کتاب ـ که توسط نویسنده توانمند ادب پایداری حمید حسام نگاشته شده است ـ به شما پیشنهاد میکنیم تا مطالعه عطر شببوها را از دست ندهید؛
«محمود شهبازی مصداق بارز مهاجر الیالله بود. هر جا ردی از شناخت و معرفت او در ذهنها میشست از آنجا هجرت میکرد و به جای دیگری میرفت تا گمنام بماند. محمود شهبازی عارف عنوان گریزی بود که به قله گمنامی رسید و میان مردم شهرش ـاصفهان- و خانواده و دوستان هیچ کس او را در سمت فرماندهی نمیشناخت.
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس درباره او میگفت: اگر محمود شهبازی زنده میماند، فرمانده نیروی زمینی سپاه میشد.
با مطالعه هر ورق از کتاب «عطر شب بوها» بیشتر با زندگی و سیره ملکوتی شهید شهبازی آشنا میشویم؛
بیا ای دل از این جا پر بگیریم
ره کاشانه دیگر بگیریم
بیا گم کرده دیرین خود را
سراغ از لاله پرپر بگیریم