جعفری دولت آبادی دادستان تهران صبح امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سرپرست ناحیه ۳۱ (جرایم رایانهای) با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد که مشروح آن را در زیر می خوانید:
ارسال یک میلیارد پیامک در روزهای قبل از انتخابات/ دادسرای امور بینالملل تشکیل میشود
عباس جعفری دولتآبادی دادستان عمومی انقلاب با اعلام این مطلب افزود: حضور مردم در انتخابات سال ۹۲ حضوری مثال زدنی بود و پس از انتخابات ۸۸ دومین انتخابات پرشور کشور در سالهای اخیر بوده است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به این مطلب که انتخابات با کمترین حادثه و مشکل امنیتی برگزار شد گفت: انتخابات ریاست جمهوری با کمترین حادثه و مشکل امنیتی برگزار شدو در ۵ حوزه رقابت، مشارکت، اجرا، سلامت و امنیت شاهد اقدامات مناسبی بودیم.
جعفری دولتآبادی در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل دادسرای امور بینالملل اشاره کرد و گفت: در مجتمع قضایی امور بینالملل قرار است به جرایم مربوط به اتباع بیگانه و همچنین به شکایت اتباع ایرانی از اتباع خارجی رسیدگی شود.
وی گفت: از آنجا که در این زمینه کاستیهایی داشتیم در پیگیری شکایتها دچار نقص بودیم به رئیس قوه قضاییه پیشنهاد تشکیل این مجتمع قضایی را دادیم و او هم موافقت کرد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: امیدواریم با تشکیل این دادسرا و همچنین تشکیل دادسرای جرایم پولی – بانکی بتوانیم اضلاع مفقوده رسیدگی به پروندهها را کامل کنیم.
جعفری دولتآبادی همچنین خطاب به رسانهها و گردانندگان وبلاگها و سایتهای خبری گفت: دادستانی تهران میتواند بهترین حامی شما باشد اما به شرط آنکه شما در چارچوب قانون حرکت کرده و تخلفی نداشته باشید.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به اینکه زمانی که در سایتها و وبلاگها اخبار خلاف واقع منتشر میشود دادستانی موظف به برخورد است گفت: ما نمیتوانیم نسبت به هتک حرمت و همچنین تخریبها ساکت باشیم و اقدامی انجام ندهیم.
وی همچنین به آماری درباره تعداد پیامکهای انتخاباتی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار موجود در روزهای آخر انتخابات حدود یک میلیارد پیامک رد و بدل شده که نشان میدهد تبلیغات از شکل محیطی به شکل مجازی تبدیل شده است.
آخرین اخبار از پرونده مهدی و فائزه هاشمی و ۱۵۰۰ قاچاقچی مواد
عباس جعفری دولتآبادی درباره سرنوشت ب.الف دیپلمات ایرانی بازداشت شده گفت: تحقیقات درباره این پرونده به انتهای مسیر رسیده است.
وی گفت: بر اساس اطلاعات بنده بازپرس پرونده به زودی در مورد این پرونده تصمیم لازم را خواهد گرفت و تعیین تکلیف خواهد شد.
یکی از خبرنگاران از دادستان تهران درباره شکایت دولت از دو نماینده مجلس پرسید که دادستان تهران گفت: این پرونده به تازگی به دادسرا ارجاع شده و تحقیقات درباره آن آغاز شده است ولی این موضوع زمانبر است.
یکی دیگر از خبرنگاران درباره پرونده مهدی هاشمی پرسید که دادستان تهران گفت: بازپرس پرونده در این زمینه تحقیقات خوبی را آغاز کرده است و تلاش شده است تا تمام نقایصی که قاضی پرونده به آنها اشاره کرده را مرتفع کند.
خبرنگار فارس از دادستان تهران درباره پرونده ساخت تالارهای بینالمللی کیش و ارجاع این پرونده از سوی سازمان بازرسی به دادسرای تهران پرسید که جعفری دولت آبادی گفت: این پرونده در دادسرای کارکنان دولت به جریان افتاده و تحقیقات در این رابطه ادامه دارد.
یکی از خبرنگاران گفت: استاندار تهران مدعی شده که هزار و ۵۰۰ نفر قاچاقچی مواد مخدر را به دادستانی تهران تحویل داده، آیا به پرونده این افراد رسیدگی شده است.
دادستان تهران گفت: ما هنوز این اعداد و گزارشها را ندیدهایم اما ما استقبال میکنیم از این اینکه در حوزه قضایی با قاچاقچیان مواد مخدر برخورد کنیم.
جعفری دولتآبادی همچنین درباره پرونده تعاونی برق و شایعه آزادی یکی از متهمان آن پرونده با قرار وثیقه ۸ میلیاردی گفت: این پرونده از پروندههای مهمی بود که در حال حاضر تحقیقات مفصلی در خصوص آن در حال انجام است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین درباره نتیجه بررسی پرونده بمبگذاری در مهدیه تهران نیز گفت: این پرونده پرونده کوچکی است که نمیتوان از آن با عنوان بمبگذاری نام برد اما متهم بازداشت شده و در حال رسیدگی به آن هستیم.
جعفری دولتآبادی درباره پرونده فائزه هاشمی نیز گفت: پروندهای که موسوم به اخلال در نظم زندان بود در مرداد ماه امسال نوبت رسیدگی دارد.
جعفری دولتآبادی همچنین درباره پرونده س.م دادستان سابق تهران نیز گفت: پروندهها در دادسرای تهران در جریان است و هرگاه منجر به نتیجه شود درباره آن اطلاعرسانی خواهد شد.
جعفری دولتآبادی درباره اعتراض مداحان به احکام صادر شده نیز گفت: دادگاه تجدید نظر برای رسیدگی به این اعتراض مداحان در مردادماه تشکیل خواهد شد.
دستگیری ۲۰ نفر مرتبط با ترورهای هستهای/صدور کیفرخواست برای متهمان پرونده ستار بهشتی به زودی
وی درباره پرونده فوت ستار بهشتی یک وبلاگنویس گفت: بازپرس پرونده تحقیقات خود را انجام داده و به زودی برای متهمان پرونده پس از اخذ آخرین دفاع کیفرخواست صادر خواهد شد.
دادستان تهران همچنین درباره رسیدگی به پرونده گودبرداریهای غیراصولی منجر به حادثه نیز گفت: ما تلاش میکنیم تا در مرجع مورد نظر به این پروندهها رسیدگی شود تا بتوان نتیجه بهتری از رسیدگیها بگیریم.
وی گفت: در پرونده مرگ ۳ زن در یکی از مساجد تهران هم خوشبختانه به نتایج خوبی رسیدهایم و افرادی در این پرونده در بازداشت به سر میبرند.
جعفری دولتآبادی درباره پرونده «ف – ل» برادر یکی از مسئولان نیز گفت: از آخرین متهم این پرونده تحقیقات انجام شد و به زودی این پرونده نیز به سرانجام خواهد رسید.
جعفری دولتآبادی البته درباره پرونده برادر یکی دیگر از مسئولان به نام «ج – ل» سکوت کرده و گفت: نباید تا قبل از مشخص شدن پروندهها اسم افراد برده شود.
خبرنگار خبرگزاری فارس از جعفری دولتآبادی درباره اقدام دادستانی تهران در برخورد با برخی از نشریاتی که اقدام به چاپ عکسهای زننده میکنند، گفت: ما بارها به نشریات و مطبوعات تذکر دادهایم که باید در چارچوب قانون عمل کنند و اگر خود نشریات به این تذکرات توجه نداشته باشند و جرمی مرتکب شوند برای آنها پرونده تشکیل خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره پرونده شرکت صدرا نیز گفت: متهمان این پرونده هنوز در داخل کشور هستند و ما از پلیس میخواهیم تا برای دستگیری آنها همکاری بیشتری داشته باشند.
جعفری دولتآبادی گفت: تاکنون فقط ۶۰۰ نفر به عنوان شاکی در این پرونده شرکت کردند اما احتمال میرود تعداد شکات به ۳هزار نفر هم برسد.
جعفری دولتآبادی درباره پرونده متهمان ترورهای هستهای نیز گفت: بیش از ۲۰ نفر در این پرونده دستگیر شدهاند و برای آنها کیفرخواست صادر شده که حدود ۱۸ نفر از آنها در دادگاه محاکمه شدهاند.
وی گفت: در سال گذشته دستگاههای امنیتی با همکاری دادستانی تهران اقدام خوبی برای دستگیری جاسوسان دستگاههای خارجی انجام دادند و خوشبختانه امروز پرونده مبسوط و خوبی از این افراد تشکیل شده است.
خبرنگار خبرگزاری فارس از دادستان تهران درباره پرونده خبرنگاران مرتبط با شبکه بیبیسی پرسید که دادستان تهران گفت: این پرونده مفتوح است و رسیدگی به آن ادامه دارد.
خبرنگار فارس مجدداً از دادستان تهران پرسید: آیا در زمان پیش از برگزاری انتخابات ۹۲ نیز افرادی نظیر این افراد دستگیر شدهاند یا خیر؟ که دادستان تهران گفت: چنین اتفاقی نیفتاده و انتخابات سال ۹۲ با بالاترین سطح امنیتی و کمترین حادثه برگزار شده است.
تعقیب ۵۰۰ نفر در پرونده فساد بزرگ سه هزار میلیارد تومانی
وی افزود: دادستانی تهران در بحث برخورد با مفاسد اقتصادی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
وی گفت: در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی ۵۰۰ نفر به عنوان متهم تحت تعقیب قرار گرفتند که از این تعداد پرونده
۲۵۰ نفر مختومه شد.
وی گفت: رسیدگی به پرونده بقیه این افراد ادامه دارد و باید گفت در ۶۰ پرونده برای متهمان کیفرخواست صادر شد و ۲۵ درصد از این متهمان در دادگاه محاکمه شدند.
وی به محاکمه متهمان بانک آریا اشاره کرد و گفت: این پرونده ۲۹ متهم داشت که ۴ نفر آنها در بازداشت به سر میبرند که البته رسیدگی به این پرونده به پایان رسیده است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: در بحث اجرای احکام متهمان پرونده در حال حاضر ۲۰ نفر در بازداشت به سر میبرند که البته توافقاتی هم با بانک ملی، سپه، سامان و رفاه انجام شده تا مطالباتشان پرداخت شود.
وی با گلایه از رسانهها درباره نپرداختن به کار بزرگ دستگاه قضایی در برخورد با این فساد گفت: رسانهها اگر جایی کار منفی صورت بگیرد آن را منتشر میکنند اما به اقدامات خوب نمیپردازند.
وی گفت: در پرونده آقای «ج» مدیرعامل سابق یکی از بانکها هم پرونده به صدور کیفرخواست منجر شده و در نوبت رسیدگی در دادگاه است.
جعفری دولت آبادی به کار خوب دستگاه قضایی در زمینه رسیدگی به پرونده اخلالگران بازار ارز اشاره کرد و گفت: متهمان پرونده در بازداشت به سر میبرند و از بانکها تحقیقات و استعلامات خوبی انجام شده است.
جعفری دولتآبادی درباره سلطان پتروشیمی و پرونده آن هم گفت: متهم اصلی این پرونده بازداشت شده است و تحقیقات درباره آن همچنان ادامه دارد.
جعفری دولتآبادی همچنین درباره پروندهای که اخیراً به دادسرای تهران ارجاع شده مبنی بر سوء استفاده برخی کارتهای سوخت گفت: این پرونده به جریان افتاده اما هنوز تحقیقات اصلی آن آغاز نشده است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره پرونده شکایت دولت از علی مطهری و شهردار تهران نیز گفت: تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
از ضرورت حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی تا فعالیت ۱۸ هزار پایگاه اینترنتی در آستانه انتخابات
جعفری دولتآبادی گفت: همانطور که مکلوهان وعده داده بود دهکده جهانی محقق شده و ارتباطات سرعت بخشیده شده است.
وی افزود: امروز سرعت انتشار خبر و جهانی شدن اخبار به گونهای شده است که هر فرد به یک رسانه در دنیای مجازی تبدیل شده که البته این فضای جدید هم ضرر و هم منفعتهایی را شامل میشود.
عالیترین مقام دادسرای تهران گفت: در ابتدا باید به موضوع محتوا و اهمیت محتوا در این فضا اشاره کرد و بگوییم که تفاوت ما با کشورهای غربی در محتوا است به گونهای که ما مخالف محتوایی هستیم که مسائل اخلاقی و ضد دینی در آن وجود داشته باشد.
دادستان تهران تصریح کرد: ما بر اساس مذهب و عقاید دینیمان نمیتوانیم اجازه دهیم که کیان خانواده و کیان اجتماع و از اینها مهمتر حریم خصوصی افراد به واسطه نفوذ اینترنت و فضای مجازی دستخوش تجاوز شود.
جعفری دولتآبادی به فیلترینگ و ضرورتهای آن اشاره کرد و گفت: شاید از نگاه غربیها محدود کردن دسترسی افراد در استفاده از فضای مجازی نقض آزادیهای افراد باشد اما اگر بخواهیم بر اساس یک نظام هوشمند و بر پایه جلوگیری از تخریب حریم خصوصی افراد و همچنین کیان اجتماع قدم برداریم چارهای جز فیلترینگ نداشته و باید به جایی برسیم که محتوا آسیبزا نباشد.
وی گفت: دادستانی تهران یکی از وظایفش حفظ حریم خصوصی افراد است و اگر این موضوع رعایت نشود اولین اصل اساسی زندگی که همانا داشتن امنیت است به مخاطره میافتد.
جعفری دولتآبادی یکی دیگر از چالشهای پیش روی فضای مجازی را بحث هویت افراد قلمداد کرد و گفت: متأسفانه در فضای مجازی افراد بدون هویت ظاهر میشوند و همین امر باعث میشود عقبه ارتباطاتی که افراد برقرار میکنند مشخص نباشد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران به فعالیت ۱۸ هزار سایت، وبلاگ و صفحات اینترنتی در زمان برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: نگاهی به این آمار نشان میدهد که قدرت فضای مجازی به چه میزان تأثیرگذار است و میتواند مثبت هم باشد.
وی خطاب به حاضران در جلسه گفت: همین نکات مثبت و منفی است که به ما این نکته را گوشزد میکند که هر چه در حوزه فضای مجازی سرمایهگذاری کنیم ضرر نکرده و میتوانیم کنترل بهتری بر روی این فضا داشته باشیم.
جعفری دولتآبادی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتخابات و کارشکنیهای دشمنان نظام اشاره کرد و گفت: علیرغم کارشکنیهای غربیها دیدید که حضور مردم پای صندوقهای رأی چه میزان خیرهکننده بود و خواب غلط غربیها را برآشفت.
وی افزود: غربیها بر روی سلامت انتخابات تشکیک کرده بودند در حالی که برخلاف میل آنها انتخابات پیروزمندانه و در کمال سلامت برگزار شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سایتهای خبری و فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: سایتها میتوانند هم موج بیفزایند و هم در جهت اطلاعرسانی مثبت حرکت کنند.
وی گفت: اما ما به گردانندگان سایتها و وبلاگها توصیه می کنیم در چارچوب و مدار قانون حرکت کنند تا ما در دادستانی تهران بهترین حامی آنها باشیم.
جعفری دولتآبادی گفت: برای مثال در چند روز گذشته خبری در یکی از سایتها منتشر شده بود مبنی بر حمایت قوه قضائیه از تیم فوتبال داماش در حالی که داماش یکی از شرکتهای دخیل در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی بود و چطور میتواند قوه قضائیه به آن کمک کند.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به اینکه در قرآن هم انتقاد و نقد سازنده مورد اشاره قرار گرفته است، گفت: اما به طور قطع معنای نقد با تخریب و سیاهنمایی متفاوت است.
وی گفت: سایتهایی که در اول صبح قیمت طلا و ارزاق مردم را گرانتر از رقم واقعی اعلام میکنند و باعث ایجاد مشکل در زندگی شهروندان میشوند به طور قطع در راه تخریب و سیاه نمایی قدم برداشتهاند.
جعفری دولتآبادی در خاتمه سخنان خود بار دیگر بر اهمیت فضای مجازی و ضرورت شناخت کافی از این فضا اشاره کرد و گفت: باید همه سازمانهای دخیل در این زمینه همدل و همکار یکدیگر باشند تا کشور در قبال مشکلات متضرر نشود.
کاهش پروندههای دادسرای جرائم رایانهای از ۱۳ هزار به ۶ هزار پرونده
محمد حسن زاده صبح امروز در مراسم معارفه سرپرست جدید دادسرای جرایم رایانه ای گفت: تعداد پروندهها در این دادسرا از ۱۳ هزار به ۶ هزار پرونده رسیده است.
وی افزود: در یک سال گذشته از میزان ۵ هزار پرونده موجود در واحد اجرای احکام این دادسرا امروز تنها ۱۵۰۰ پرونده مانده است و سایر پروندهها احکامشان اجرا شده است.
حسن زاده تصریح کرد: یکی از مشکلات موجود در این دادسرا شعبات بلاتصدی بود که تلاش شد تا با جذب قضات با سابقه در زمینه جرائم رایانهای این خلأ نیز برطرف شود.
سرپرست دادسرای جرائم رایانهای گفت: همچنین در این سال تلاش شد تا از میزان زندانیان این دادسرا کاسته شود و نظارت کافی بر روی زندانیان این مجتمع وجود داشته باشد.
کیامنش سرپرست جدید دادسرای امور جرایم رایانهای است که جایگزین حسنزاده سرپرست فعلی این دادسرا خواهد شد.
حسنزاده در آخرین روزهای فروردین سال گذشته جایگزین رضا جعفری سرپرست سابق دادسرای امور جرایم رایانهای شده بود.