علی دهباشی درباره کتاب خاطرات ایرج افشار عنوان کرد: شیوه خاطرهنویسی ایرج افشار در این کتاب به شکل خاصی است و جنبهی تاریخی ندارد و بر اساس موضوع نوشته شده است. برای مثال «ماجرای کتابخانه دانشگاه تهران» (ایرج افشار زیر این موضوع همه خاطرات خودش را از تأسیس دانشگاه تهران آورده است)، «مجتبی مینوی»،«نه گفتنهای من» (او هرجا در طول زندگی به پیشنهادی نه گفته، زیر این عنوان روایت کرده است)، «ترسهای من»، «ماجرای مجله آینده»، «ماجرای نسخ خطی»، «سیدحسن تقیزاده»، «حبیب یغما» و… از سرفصلهای این کتاب هستند.
او افزود: کتاب در حدود ۱۰۰۰ صفحه نوشته شده و دارای مدخلهای بسیاری است که همراه با ۵۰۰ عکس مرتبط با موضوعات میآید. این عکسها از آرشیو گنجینه پژوهشی ایرج افشار توسط آرش افشار انتخاب شده است.
دهباشی درباره ویژگیهای این کتاب اظهار کرد: بسیاری از نکاتی که در خاطرههای ایرج افشار آمده، جزوی از تاریخ و فرهنگ ایران است و چون هیچکس مثل او در مرکز بسیاری از فعالیتهای پژوهشی و تاریخی کشور نبوده، این کتاب منحصر به فرد است و یک دوره کامل از تاریخ فرهنگ ایران را روایت میکند و بدون تردید هر کسی بخواهد درباره تاریخ، فرهنگ و نسخهشناسی بنویسد، باید به آن مراجعه کند.
او در پایان گفت: حروفچینی کتاب «این دفتر بیمعنی» تمام شده است و به زودی در انتشارات سخن منتشر خواهد شد.