اگر تاکنون این سوال به ذهنتان رسیده که آیا داروها هم میتوانند موجب چاقی شوند یا خیر، باید بگوییم که پاسخ مثبت است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، مشاوران علوم پزشکی دپارتمان طب داخلی در موانتا موی سیتی کشور هند در مقاله جدیدی تاکید کردند که داروها هم میتوانند فرد را چاق کنند .
به گزارش پایگاه اینترنتی هلت میآپ، داروهایی که میتوانند موجب افزایش وزن شوند شامل استروئیدها، داروهای ضد روانپریشی، ضد صرع، ضد افسردگی و داروهای ضدمیگرن هستند. همچنین داروهای دیابت همانند انسولین و برخی قرصهای خوراکی نیز میتواند موجب اضافه وزن شوند.
داروهای چاق کننده عبارتند از:
داروهای آلرژی: این داروها حاوی «دیفنهیدرامین» هستند که مانند اکثر داروهای سرفه موجب سرگیجه میشوند و در نتیجه فعالیت مصرف کننده را کاهش میدهد. بنابراین توصیه میشود از پزشکان بخواهید داروهایی را برایتان تجویز کند که موجب سرگیجه نشوند.
داروهای افسردگی: برخی از این داروها روحیه افراد را بالا برده و در نتیجه اشتهای آنها را افزایش میدهند. در این مورد هم تغییر دارو طبق تجویز پزشک میتواند کارساز باشد.
قرصهای ضد بارداری: این قرصها به سادگی موجب اضافه وزن و چاقی میشوند. به منظور جلوگیری از این معضل مصرف قرصهای حاوی استروژن پایین و یا قرص پروژستین توصیه میشود.
قرصهای خوابآور: قرصهای خواب که بدون نیاز به نسخه در داروخانهها فروخته میشود میتوانند عامل اصلی افزایش وزن باشند. در این زمینه برای رفع بیخوابی حتما با پزشک مشورت کرده و داروهایی را که او تجویز میکند، استفاده نمایید.
داروهای میگرن: داروهای میگرن میل به خوردن و اشتهای فرد را افزایش میدهند. برخی از این داروها مثل «اولینزیپین» بیشترین تاثیر را در افزایش وزن دارد. در این موارد توصیه میشود با نظر پزشک از داروهایی استفاده کنید که به کاهش وزن یا حفظ وزن طبیعی کمک میکنند.
استروئیدها: بسیاری ازداروهای استروئیدی OTC (بدون نیاز به نسخه پزشک) احساس گرسنگی شدیدی در افراد ایجاد میکنند. استروئیدها در واقع تقویتکننده اشتها هستند ون موجب افزایش وزن میشوند. اگر ناچار هستید که از این داروها استفاده کنید حتما رژیم غذایی صحیح و متعادل و ورزش منظم را در برنامه زندگی روزانه خود جای دهید.