یهودیان لِو طاهور (Lev Tahor) – به معنای قلب مطهر – یکی از فرقههای یهودیان ارتدوکس (یهودیان حریدی یا حاردی) هستند که بیش از سایر فرقههای یهودیان به آموزهها و سنتهای دین یهود و تورات وفادار ماندهاند و به همین دلیل مورد آزار و اذیت صهیونیستها و لابیهایشان قرار گرفتهاند. از اردن تا کانادا و سرزمینهای اشغالی با اجتماعات این یهودیان به شدت مقابله میشود و نهادهای اجتماعی تلاش میکنند با انتقال کودکان این گروه به مراکز نگهداری کودکان بیسرپرست، از انتقال اعتقادات این گروه به نسل جدید آنها جلوگیری کنند.
یهودیان لو طاهور چه اعتقاداتی دارند؟
مشرق نوشت: به گفته «مایر راسنر» که از جمله سرشناسترین رهبران لو طاهور در کاناداست، صهیونیستهای افراطی به این گروه بدلیل اعتقادات خاصی که دارند – از جمله پوشش زنان – و پایبندی به سایر سنتها و آموزههای تورات، لقب “طالبان یهودی” دادهاند و به بهانههای مختلف اعضای این فرقه را بازداشت و یا از محل سکونتشان اخراج میکنند.
در فرقه لو طاهور، دختران و پسران در سنین نوجوانی بصورت مجزا تحت تعلیم و آموزش قرار میگیرند و رسم بر این است که دختران در همان دوره انتقال از نوجوانی به جوانی ازدواج میکنند. پوشیدن جوراب برای زنان لو طاهور اجباریست و حجاب مرسوم آنان نیز پوششی شبیه چادر است که تا روی پا را میپوشاند.
یهودیان لو طاهور خانوادههای بسیار منسجم و روابط خانوادگی صمیمانهای دارند و تعدد فرزندان در خانوادههای این فرقه بسیار مشهود است.
اعضای این فرقه متهم به اجبار دختران به ازدواج زودهنگام هستند اما “خاخام شلومو هلبرانس” بنیانگذار این فرقه میگوید ما به تمام نزدیکانمان میگوییم اگر رضایت ۱۰۰ درصدی ندارند از ما جدا شوند، دختران نیز به خواست و انتخاب خود در این سنین ازدواج میکنند و هیچ اجباری در کار نیست و هیچ دختری پیش از ۱۶ سالگی ازدواج نمیکند و کاملا قانونی انجام میگیرد.
خاخام “شلومو هلبرانس” بنیانگذار “لو طاهور” در پاسخ به اتهام ازدواج اجباری دختران این فرقه میگوید: دختران نیز به خواست و انتخاب خود در این سنین ازدواج میکنند و هیچ اجباری در کار نیست و هیچ دختری پیش از ۱۶ سالگی ازدواج نمیکند و کاملا قانونی انجام میگیرد
خاخام “یوریل گلدمن” از رهبران این فرقه معتقد است وقتی این گروه در اسراییل و از سوی دولتی که خود را یهودی میخواند مورد تعقیب و اذیت قرار میگیرند، نشان از نفرتی سیاسی دارد که حتی از اعطای حقوق شهروندی به این اعضای آن نیز ممانعت به عمل آورده است. مخالفت این گروه با صهیونیستها و اشغالگریشان باعث شده است تا مورد غضب آنها قرار بگیرند.
خاخام “یوریل گلدمن” از رهبران لو طاهور: فرقه ما قربانی کینه و نفرت سیاسی صهیونیستها شده است
به اعتقاد این فرقه از یهودیان، استقرار دولت یهودی با اشغال و با زور اسلحه مخالف با آموزههای تورات است و مانع ظهور منجی (مسیحا) آخرالزمان خواهد شد.
اعضای این فرقه در اسرائیل به اتهام بدرفتاری با کودکان و تنبیه بدنی آنها تحت تعقیب و بازداشتهای مکرر از سوی پلیس این رژیم قرار گرفتند. فشارهای وارده به اعضای این فرقه باعث شد سال ۲۰۰۵ تعداد زیادی از آنها به کانادا مهاجرت کنند. گروههای دیگری از این یهودیان در آمریکا و اردن نیز حضور دارند و با مشکلات مشابهی مواجه هستند.
به گفته این دو خاخام، دختران این فرقه پیش از سن ۱۶ سالگی ازدواج نمیکنند و پس از آن نیز به انتخاب خود و با رضایت خانوادهها ازدواج صورت میگیرد. تنبیه بدنی در آموزههای این فرقه هیچ جایی ندارد و همه چیز به کودکان آموزش داده میشود
خاخام گلدمن درباره این اتهام نیز میگوید: ما کودکانمان را حتی تنبیههای عادی که هر پدر و مادری ممکن است انجام دهند، نمیکنیم و سعی میکنیم از ابتدا همهچیز را به آنها آموزش دهیم که چه چیز درست و چه چیزی اشتباه است و تنبیه بدنی بسیار بسیار به ندرت اتفاق میفتد.
گروهی ۲۵۰ نفری از این یهودیان که پیشتر در استان کبک کانادا اقامت داشتند، بدلیل فشارهای مقامات محلی و قوانین سختگیرانه و تحت تعقیب قرار گرفتن به علت عقایدشان، مجبور به مهاجرت به استان آنتاریو شدند. یهودیان لو طاهور فرزندان خود را بدلیل مغایرت نظام آموزشی کانادا با اعتقاداتشان، در مدارس خانگی مخصوص به خود تعلیم میدهند که این امر نیز با مخالفت مقامات محلی کانادا روبرو شده و دادگاه حکم به نگهداری فرزندان آنها در پرورشگاه داده است.
«مایر راسنر» از رهبران فرقه لو طاهور که معمولا عبایی بلند پوشیده و کلاه لبهپهن سیاهی بر سر دارد، همسر و پنج نفر از نه فرزندش همه با روسریهای بلند و پوشیدهاند. وی طی ماههای گذشته از خبرسازترین یهودیان لو طاهور بوده است که در کانادا دادگاههای این کشور رأی به نگهداری فرزندان او در مراکز تربیتی دولتی دادهاند.
“مایر راسنر” پدر یکی از خانوادههای یهودیان لو طاهور در کانادا که دادگاه حکم به سلب حضانت فرزندان وی داده بود
خبرنگار نشریه “نشنالپست” در گزارشی از این خانواده مینویسد:
پنج دختر او که بزرگترینشان ۱۷ و کوچکترینشان ۴ ساله است، یا به حرفهای پدرشان گوش میدهند و یا خمیر بازی میکنند و مثل مادرشان که خمیر نان درست میکرد، لولههای رنگارنگ میسازند. وقتی هم از آنها عکس میگیریم، میخندند و میخواهند عکسها را روی دوربین ببینند و بگویند کدام را بیشتر دوست دارند.
از آقای راسنر ۳۷ ساله که میپرسیم چهار پسرش کجا هستند، بسیار تعجب میکند و با لحنی که نشان میدهد جواب سؤال ما کاملاً واضح است، میگوید: «مدرسه!» یکی از بحثهایی که درباره این فرقه مطرح است، تفاوتی است که بین پسرها و دخترها قائل میشوند.
دو ردیف کلبه شبیه هم در منطقهای کاملاً جدا در ۸۰ کیلومتری شرق شهر «ویندزور» در حاشیه شهر چاتام، خانه جدید فرقه لو طاهور است، فرقه سنتی و البته جنجالی یهودی که برخی در سرزمینهای اشغالی به خاطر سبک زندگی سختگیرانه و نوع پوشش به آنها «طالبان یهودی» میگویند. زنان آنها و حتی دختران کوچکترشان عبا و روسری بلند یا پوشیه میپوشند.
هفته گذشته ۲۰۰ عضو این فرقه پیش از آنکه خانههای خود در کبک را ترک کنند. راسنر از رهبران این فرقه با مقامات بخش حفاظت از کودکان شهر چاتام دیدار کرد تا نگرانیهای آنها را برطرف کند.
این دو ماجرا بخشی از گذشته جنجالی فرقه لو طاهور را نشان میدهد. با این حال آقای راسنر اگر هم حتی در اینباره ناراحت است، به خوبی این ناراحتی را مخفی میکند. با اشاره به آسمان میگوید: «همه چیز آن بالا نوشته شده است.» این اصطلاح هیچ معنایی جز کنایه نمیتواند داشته باشد، چون هیچکدام از این خانههای کوچک و دو خانواری طبقه بالاتری ندارند. آقای راسنر میگوید این شرایط بد اقامتشان را برخورد خوب مردم شهر جبران میکند.
وی میگوید: «مردم بسیار دوستانه و گرم با ما برخورد کردند. اعضای فرقه ما برای خرید به چاتام رفتهاند و هیچ مشکلی نداشتهاند. برای ما دست تکان میدادند.» آقای راسنر با اشاره به اینکه وضعیت در کبک خیلی متفاوت بود، ادامه میدهد: «هرجا که میرفتیم مردم خیابان به ما ناسزا میگفتند.» و در ادامه میگوید: «اینجا جای خیلی خوبی است. هم خصوصی است و هم خانههای زیادی کنار هم دارد. این شرایط بود که باعث شد ما به اینجا بیاییم.»
راسنر در رابطه با رژیم اسرائیل میگوید: «تورات میگوید مردم یهودی در تبعید زندگی میکنند. ما نباید دولت یا ارتشی تشکیل دهیم تا زمانی که منجی بیاید. رژیم صهیونیستی از این متنفر است و دائماً تلاش میکند فرقه ما را از بین ببرد.»
فرقه لو طاهور تا قبل از سال ۲۰۱۱ در شهر «سنت آگات ده مون» استان کبک در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب شهر مونترآل توجه زیادی را به خود جلب نکرده بود. اما وقتی مقامات این شهر نگذاشتند دو دختر نوجوان که از اسرائیل آمده بودند، به این فرقه ملحق شوند، ماجرا فرق کرد. عموی آنها در اسرائیل از دادگاه حکم گرفته بود تا آنها را به اسرائیل برگرداند؛ زیرا میترسید فرقه لو طاهور دو دختر نوجوان را مجبور به ازدواج کنند.
سازمان خدمات محافظت از جوانان استان کبک درباره این فرقه شروع به تحقیقات کرد. آقای راسنر این اتهامات را رد کرده که اعضای فرقهاش کودکان را با ترکه کتک میزنند و دختران جوان را مجبور به ازدواج میکنند: «میگویند ما ازدواج اجباری داریم. اینطور نیست؛ اما مثل بسیاری از فرقههای دینی سنتی، ازدواج سنتی داریم. یک نفر واسطه ازدواج دو خانواده را به هم معرفی میکند و اگر هر دو خانواده توافق کردند، فرزندانشان همدیگر را ملاقات میکنند. اگر هر کدام از خانوادهها مخالف بود، ازدواجی صورت نمیگیرد.»
وی ادامه میدهد: «پسران ما اجازه ندارند هر دختری را در خیابان میبینند، انتخاب کنند. ما ازدواج در سن ۱۶ سالگی را مجاز میدانیم؛ برخی به این هم ایراد میگیرند. همه افراد حق انتخاب دارند.»
آقای راسنر درباره وجود مدارس خانگی در این فرقه و مخالفت با نظام آموزشی کانادا میگوید: «ما به برخی از این آموزشها مثل تاریخ تکامل انسان، آموزشهای جنسی و بحث درباره همجنسگرایی اعتراض داریم. برخی موضوعات آموزشی با دین ما در تضاد است. نمیتوانیم در اینباره کوتاه بیاییم.»
وی میگوید فرقهاش با خدمات محافظت از کودکان چاتام همکاری کامل را خواهد داشت؛ خود او هم روز دوشنبه با مقامات شهر دیدار کرد. آقای راسنر امیدوار است مقامات انتاریو درباره برنامههای آموزشی مدارس انعطاف بیشتری نشان دهد. این فرقه دختران را هم در مدرسه ثبتنام میکند؛ اما کلاسهای پسران و دختران جدا است و کلاسهای دختران هنوز تشکیل نشده است. همسایههای این فرقه میگویند آمدن آنها به منطقه غافلگیرشان کرده اما مشکلی برایشان به وجود نیاورده است.
تلاش برای پناهنده شدن به ایران
روزنامههای اسرائیلی همچنین گزارش دادهاند که دستکم دویست نفر از یهودیان این فرقه درنظر داشتند به طرقی که هنوز چندان مشخص نیست به ایران بروند.
به اعتقاد اعضای این فرقه، آزادی مذهبی موجود در ایران برای یهودیان شرایط عادلانه زندگی را برای این گروه فراهم میکند و شرایط اعطای پناهندگی در ایران بسیار راحتتر از کانادا و سایر کشورهایی است که صهیونیستها در آن نفوذ دارند.
بر اساس گزارش روزنامههای اسرائیلی، پلیس کانادا با رهگیری این افراد که حدود چهل خانواده ارزیابی شدهاند، آنها را بازداشت کرده است.
جروزالم پست در اینباره نوشته است: “اکثر این خانوادهها، یهودیانی از اسرائیل بودهاند که بهدلیل مخالفت با صهیونیسم، از اسرائیل به کانادا رفته بودند.”
رسانههای اسرائیلی مدعی هستند ” اقامت برخی از اعضای این فرقه در کانادا نیز قانونی نبوده” و به دلایلی که هنوز مشخص نیست این گروه با اتهام کودک آزاری و احتمال از دست دادن حضانت فرزندانش در کانادا روبرو بودهاند.
لو طاهور تنها یکی از گروههای یهودی ضد صهیونیسم است که به دلیل مخالفت با اشغالگری و پایبندی به سنتها و آموزههای تورات از در تمام نقاط جهان مورد اذیت و آزار قرار میگیرند و بنیانگذار این گروه نیز تأکید کرده است مقامات اسرائیل تا نابودی این فرقه، دست از تلاشهای خود برنخواهند داشت.