حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امشب پس از بازگشت از اجلاس داووس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مجمع اقتصاد جهانی امسال با عنوان شکلدهی مجدد جهان و اثرات آن بر جامعه، سیاست و اقتصاد بود.
رئیسجمهور تصریح کرد: از جمهوری اسلامی ایران دعوت شد در این اجلاس که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از سران کشورها، مدیران ارشد اقتصادی و مسئولان رسانهها در آن حضور داشتند نسبت به این موضوع با عنوان ایران در جهان وجود داشته باشد و رئیسجمهور ایران به نمایندگی از ملت ایران در این اجلاس شرکت کرد.
وی به ۴ سخنرانی خود اشاره و اضافه کرد: در جلسه عمومی سخنرانی و تأکید کردیم تروریسم معضل امروز ما است که عامل آن جهل، فقر و بیعدالتی است.
روحانی ادامه داد: توضیح داده شد که جمهوری اسلامی ایران چگونه میخواهد با جهان در تعامل باشد که در سه بخش همسایگان که در واقع اولویت اول ما هستند و منطقه، اروپا و کشورهای تاثیرگذار دیگر این مسئله صورت گرفت.
رئیسجمهور یادآور شد: همچنین اشارهای به مشکلاتی که با ایالات متحده داشتیم و داریم نیز صورت گرفت و موضوع هستهای و تحریمهای ظالمانه نیز مطرح شد.
وی درباره دیدار با مدیران ارشد اقتصادی جهان به توانمندیهای فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینه اقتصادی اشاره و در تشریح برنامههای اقتصادی ایران گفت: ۱۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه نفت و انرژی، ۷۵ میلیارد دلار در زمینه پتروشیمی و ۳۳ میلیارد دلار در زمینه راهآهن انجام شده است.
روحانی همچنین به سخنرانی در جمع مدیران اقتصاد جهان اشاره کرد و گفت: ظرفیتهایی که برای سرمایهگذاری و مشارکت وجود داشت مطرح شد.
وی همچنین به سخنرانی در جمع مدیران ارشد شرکت نفت و گاز اشاره و تصریح کرد: وزیر نفت هم با مدیران آنها گفت وگو کرد؛ یک جلسه سخنرانی نیز برای مدیران ارشد رسانههای مهم جهان بود و به طور کلی میتوان گفت: فرصتی شکل گرفت تا چهره اقتصادی و روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران توضیح داده شود.
وی ادامه داد: طبق پیام مقام معظم رهبری امسال قرار بود دو حماسه صورت گیرد یکی حماسه سیاسی که توسط مردم آفریده شد و دیگری حماسه اقتصادی؛ ملت ایران اقتصاد مقاومتی و استقامتی را شروع کردند و شرایط امروز محیاتر شده تا این حماسه آفریده شود.
وی همچنین به ملاقاتهایی که در حاشیه این اجلاس صورت گرفته بود اشاره و تصریح کرد: ملاقات با رئیسجمهور سوئیس، نخستوزیر هلند و دیدار با رئیس کمیسیون اروپایی درباره شرایط آینده برای روابط اتحادیه اروپا، مذاکرات آینده هستهای از مواردی بود که در حاشیه اجلاس صورت گرفت.
حجتالاسلام روحانی تاکید کرد: با رئیسجمهور آذربایجان ملاقاتی داشتیم و تصمیم گرفته شد روابط دو کشور به سوی رابطه صمیمانه برگردد و کمیسیونی از نمایندگان دو رئیسجمهور مسائل بین دو کشور را بررسی کنند تا حل و فصل شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه حضور شما در اجلاس داووس به گونهای بر اجلاس ژنو۲ سایه انداخته بود نظر شما در رابطه با همزمانی این دو اجلاس چیست یادآور شد: هم خود اجلاس و اخبار مربوط به آن و هم مصاحبههایی که انجام شد باید گفت که اجلاس داووس کلا بر اجلاس ژنو۲ سایه انداخت.
رئیسجمهور تصریح کرد: البته در بحثهای ما و در مذاکرات حاشیهای که انجام میشد راجع به سوریه بحث شد و به اعتقاد من مسئله سوریه به اینگونه اجلاسها حل و فصل نمیشود.
وی یادآور شد: در آنجا به رهبران برخی کشورهای اروپایی گفتم در موضوع سوریه قدم اول این است همه تصمیم بگیرند با تروریسم مقابله و آنها را اخراج کنند و همه از لحاظ انسانی به مردم سوریه که مشکلات فراوانی دارند کمک نمایند تا زندگی بهتری داشته باشند.
روحانی در پایان خاطرنشان کرد: مسئله بعد اینکه زمینه مساعدی برای مذاکره و گفتوگو بین معارضین و دولت برقرار شود؛ اگر کسی فکر کند میتواند از بیرون سوریه برای ملت سوریه تصمیم بگیرد در اشتباه است، باید در انتخابات آزاد نظر مردم حاکم شود.