به گزارش خبرنگار افق، براساس تعریف قانونی مالیات بر ارزش افزوده ، «مالیات غیر مستقیمی» است که مصرف کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید اجناس و خدمات میپردازد و دریافت کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته ولی مصرف کننده محسوب نمیشود، اینست که او حق دارد کل «مالیاتهای ارزش افزوده» پرداختی خود را از کل «مالیات بر ارزش افزوده»های دریافتی کسر کرده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد.
در شارژ سیم کارت های اعتباری همواره مبلغ مالیات بر ارزش افزوده از مقدار اعتبار شارژ شده کسر میگردد که بعداً توسط اپراتور به سازمان امور مالیاتی پرداخت می گردد.
تصویر بالا میزان کسر مبلغ مالیاتی از کارت شارژ های ایرانسل را که برگرفته از پایگاه اینترنتی این شرکت می باشد نمایش می دهد.
خبرنگار ما در پرس و جوی های خود از نمایندگی های ایرانسل و مراکز توزیع اصلی ایرانسل به مطلب بسیار جالب و نادری برخورد.
نکته ای که متاسفانه تاکنون مورد غفلت سازمان های بازرسی قرار گرفته است ، دریافت ۲ برابری مالیات بر ارزش افزوده (در واقع ۱۶درصد) بر روی هر یک کارت شارژ توسط ایرانسل و توزیع کنندگان آن است که این مبالغ یک بار توسط اپراتور از مصرف کننده و یک بار توسط عامل توزیع از نمایندگی های ایرانسل هنگام فروش عمده کارت شارژ دریافت می گردد.
تصویر زیر یکی از میلیون ها فاکتوری است که همه روزه توسط عاملان توزیع اصلی ایرانسل برای نمایندگان ایرانسل صادر می گردد و همانطور که مشاهده می شود مبالغی تحت عنوان ارزش افزوده در فاکتور لحاظ گردیده است
پایگاه خبری تحلیلی افق آماده ارائه توضیحات مسئولان ذیربط در این خصوص می باشد