جعفر مهراد استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس از انتشار خبر رتبه بندی تایمز از دانشگاههای جهان خبر داد و گفت: نظام رتبه بندی تایمز رتبه ۱۰۰ دانشگاه را براساس معیار شهرت و اعتبار منتشر کرد.
وی افزود: این رتبه بندی برپایه ۹ هزار و ۷۹۴ پاسخ که از ۱۴۲ کشور جهان دریافت شده است، استوار است که با رتبه بندی سالانه تایمز نیز تفاوت دارد و مبتنی است بر قضاوت نخبگان آموزش عالی، یعنی افرادی که با آموزشهای ممتاز و پژوهشهای عالی و بسیار خوب آشنایی دارند.
وی ادامه داد: آمریکا در بین ۱۰۰ دانشگاه که براساس شهرت و اعتبار رتبه بندی شده است، دارای ۴۳ دانشگاه برتر و در بین ۱۰ دانشگاه دارای ۸ دانشگاه برتر است. این تعداد نسبت به سال قبل که دارای ۴۶ دانشگاه برتر بود سه دانشگاه کمتر دارد.
این استاد علم اطلاعات افزود: ۱۰ دانشگاه برتر رتبه بندی تایمز در سال ۲۰۱۵ میلادی براساس شاخص شهرت و اعتبار عبارت از هاروارد، کمبریج در انگلستان، آکسفورد در انگلستان، انستیتو فناوری ماساچوست، استنفورد، برکلی، پرینستون، ییل، انستیتو فناوری کالیفرنیا و دانشگاه کلمبیا است.
مهراد گفت: انگلستان در بین ۱۰۰ دانشگاه مشهور و خوش نام دارای ۱۲ دانشگاه است که این تعداد نسبت به سال قبل دو مورد بیشتر است.
به گفته وی، بعد از آمریکا و انگلستان، آلمان و فرانسه به ترتیب با ۶ و ۵ دانشگاه معتبر نسبت به سایر کشورها از وضعیت بهتری برخوردار هستند.
این کارشناس رتبه بندی دانشگاهها خاطر نشان کرد: در آسیا بهترین عملکرد را دانشگاه توکیو با رتبه ۱۲، دانشگاه شینگهوا در چین با رتبه ۲۶، و دانشگاه پکن با رتبه ۳۲ دارد.
وی بیان کرد: داشگاه دولتی لومونسف در مسکو و دانشگاه سنت پطرزبورگ در روسیه به ترتیب رتبههای ۲۵ و ۸۱ را در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر به خود اختصاس دادهاند.
گفتنی است در بین کشورهای نوظهور علمی دانشگاه سائوپولو در برزیل دارای رتبه ۶۰، دانشگاه ملی تایوان دارای رتبه ۶۴ و دانشگاه ملی اتونوموس در مکزیک دارای رتبه ۷۳ است.
خدا به داد دانشجویان دانشگاه های علمی کاربردی برسه نه از لحاظ برنامه ریزی و نظم به رد میخورند نه بار علمی دارند فقط پول میگیرند