ریچارد فالک، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در فلسطین به پرس تیوی گفت: “فکر میکنم یکی از تاکتیکهای اسرائیل تضعیف روحیه فلسطینیها است تا جایی که دست کم تعداد زیادی از آنها تصمیم به ترک سرزمینشان بگیرند.”
وی افزود، فکر میکنم این کار اسرائیلیها راهی است برای اینکه همچنان وضعیت را تحت کنترل بگیرند تا جلوی امکان هرگونه چالش واقعی سیاسی از سوی فلسطینیها گرفته شود.
این اظهارات گزارشگر ویژه سازمان ملل پس از آن مطرح میشود که آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد اعلام کرد، اسرائیل از طریق محاصره سختگیرانه نوار غزه “عمدا” فلسطینیها را در فقر نگاه میدارد.
آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد در نوار غزه (آنروا) نیز اعلام کرد، غزه با ۴۵٫۲ درصد نرخ بیکاری در اواخر سال ۲۰۱۰ نسبت به نیمه نخست همان سال، شاهد افزایش شمار بیکاران بوده است.
با این حال کریش گانس، سخنگوی آنروا گفت، بر اساس تحقیق این آژانس، از سال ۲۰۰۷ تا کنون که غزه در محاصره به سر میبرد، حماس موفق شده است به اشتغال شماری از مردم این باریکه کمک کند.
پس از پیروزی حماس در انتخابات سال ۲۰۰۶ فلسطین و تسلط دولت مردمی این جنبش فلسطینی بر امور نوار غزه در سال ۲۰۰۷ میلادی، اسرائیل این منطقه را تحت محاصره قرار داد.
محاصره همهجانبه غزه در چهار سال گذشته، حدود یک و نیم میلیون ساکن این منطقه فقیرنشین را با کمبود شدید کالا و اقلام ضروری مانند غذا، پوشاک و دارو مواجه کرده و بر بیم و نگرانی جهانی نسبت به تشدید بحران انسانی در این منطقه افزوده است.