وی ادامه داد: در کل این تحریمها تا حدودی روی اقتصاد قطر تأثیرگذار خواهد بود، زیرا هزینه ترابری در قطر بالا میرود، ولی به معنای ضربه اساسی زدن به این کشور نیست.
کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: قطر جمعیتی زیر دو میلیون نفر دارد و از سوی دیگر، صاحب تولیداتی نیست که بخواهد آنها را بفروشد و مواد اولیه بیاورد لذا تنها مواد غذایی میخواهد که این مواد را هم از سمت شمال کشورش که هم مرز با آبهای خلیج فارس است، تأمین میکند.
قنادباشی با بیان اینکه افزایش و بکارگیری تحریمها علیه قطر، نوعی نزاع بیفایده است، تصریح کرد: قطر به کشورهای مخالف و تحریمکنندهاش اعلام کرده که اگر این تحریمها را ملغی نکنند به سازمانهای جهانی شکایت میکند.
کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: آنها نمیتوانند علیه قطر حرکت نظامی کنند. کشورهای غربی مخالف جنگ افروزی در خلیج فارس هستند، زیرا خطوط انتقال نفت و گاز در این منطقه بهخطرمی افتد. با توجه به ایجاد بازدارندگی نظامی و اقتصادی غرب بنفع قطر، آنها نمیتوانند خطرات نظامی علیه این کشور راه بیندازند.
وی گفت: با توجه به اینکه قطر رابطه خوبی با اخوان المسلمین دارد و هیئت حاکمه ترکیه هم از اخوان المسلمین هستند، واحدهای نظامی در قطر مستقر کرده اند، هرگونه حرکت نظامی آنها علیه قطر، مشکلات زیادی برایشان بوجود میآورد.