منصور جهانی ـ بررسی و مروری بر آثار پوران درخشنده کارگردان سرشناس سینمای ایران در بخش سینمای جهان در دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» در کشور هندوستان برگزار میشود.
دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» Jagran در بخش سینمای جهان به بررسی و مرور آثار پوران درخشنده کارگردان سرشناس ایرانی در شرق دور میپردازد؛ این بزرگترین جشنوارهای است که فیلمها را به ۸۵ کشور جهان به جهت آشنا کردن مخاطبین جهانی با فیلمسازان مطرح میدل ایست، معرفی و در ۱۸ شهر هندوستان همزمان اکران میکند.
مروری بر آثار پوران درخشنده کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و پژوهشگر ایرانی؛ با حضور منتقد سرشناس هندی «راجیو مسند» Rajeev Masand روز ۲۸ تیر ماه مسال (۱۹ جولای ۲۰۱۹) در بخش بزرگداشت یک فیلمساز جهانی World Retrospective در دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» در سالن «سیریفورت» Sirifort در شهر دهلی نو در کشور هندوستان برگزار میشود و تعدادی از فیلمهای این کارگردان سرشناس سینما از جمله؛ «زیر سقف دودی»، «هیس! دخترها فریاد نمیزنند»، «کودکان ابدی» و «رؤیای خیس» به نمایش در میآیند، آثاری که به مسائل اجتماعی همچون سوءاستفاده از کودکان و حقوق زنان میپردازند.
آثار پوران درخشنده بارها در جشنوارههای مختلف هندوستان حضور داشته و از طرف علاقمندان به سینما در این کشور مورد استقبال قرار گرفته است و برای مخاطبان هندی فیلمساز آشنایی به شمار میرود.
پوران درخشنده در مورد مروری بر آثارش در جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» JFF گفت: بسیار خوشحالم که دهمین جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» برگزار میشود و افتخار میکنم که این جشنواره من را در بخش Retrospective در سینمای جهان انتخاب کرده است. من به عنوان یک فیلمساز، همیشه هند و صنعت فیلم آن را تحسین کردهام، که در حال حاضر در سراسر جهان در جریان است. من معتقدم که حتی در فرهنگهای مختلف، شباهتهای زیادی وجود دارد. به عنوان یک فیلمساز، هند یک کشور الهامبخش برای من است که فیلمهای مربوط به مسائل زنان و با محوریت آنان را میسازم. فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» براساس سوءاستفاده از کودکان بود و هنگام تحقیق در مورد این پروژه، متوجه شدم که در هند هم مواردی از این دست وجود دارد. در واقع این فیلم، واکنش قاطعانهای به اینگونه سوءاستفادهها از کودکان و نوجوانان است. بنابراین، چه خوب است که در هند هم، دیده بشود.
جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» به ابتکار گروه رسانهای «جگران پرکشان» Jagran Prakashan برای ایجاد فرهنگ سینمایی و تلاشی صادقانه برای ایجاد یک پلتفرم هنری تأسیس شده است که موضوعات زیادی را با مخاطبان سراسر کشور هندوستان به اشتراک میگذارد.
این رویداد سینمایی هر ساله در بیش از ۱۸ شهر، ۴۰۰ اکران سینمایی در ۱۸ سینمای کشور هندوستان برگزار میشود و به طور مستقیم بیش از ۵۵ هزار مخاطب به تماشای آن مینشینند و پوشش رسانهای «جگران» از این جشنواره، بیش از ۵۰ میلیون نفر در سراسر کشور هندوستان را پوشش میدهد.
در نهمین جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» ۴۵۰۰ فیلم به دبیرخانه این رویداد سینمایی ارسال شده بود و با برگزاری آن در بیش از ۱۸ شهر، از نظر جغرافیایی شاید بزرگترین جشنواره فیلم در دنیا باشد که فیلمهایی از کارگردانان سراسر جهان را پخش میکند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این جشنواره این است که عوامل فیلمهایی که انتخاب شدهاند به شهرهایی که جشنواره میرود، حضور پیدا میکنند و با همدیگر و همچنین با مخاطبان خود به بحث و گفتوگو میپردازند. یکی از جنبههای مهم جشنواره، این است که بحث در مورد بخشهای مختلف سینما بر جامعه و فرهنگ عموم مردم تأثیر میگذارد.
دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «جگران» در بخشهای مختلف رقابتی و غیرقابتی روز ۲۷ تیر ماه مسال (۱۸ جولای ۲۰۱۹) در شهر دهلی نو در هندوستان آغاز میشود و در ادامه در ۱۸ شهر این کشور از جمله؛ کانپور، لاکنو، الله آباد، وارناسی، آگرا، میروت، دهرادون، هیسار، لدیهانا، پاتنا، رنچی، جمشدپور، گورهپور، راپور، اندور و بهوپال برگزار میشود و در نهایت در روز ۷ مهر ماه امسال (۲۹ سپتامبر ۲۰۱۹) در شهر بمبئی به پایان میرسد و جوایزی در رشتههای بهترین فیلم خارجی، بهترین فیلم، بازیگری مرد، بازیگر زن، بهترین فیلم کوتاه، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین، بهترین آهنگسازی، بهترین فیلم دانشجویی، بهترین فیلم مستند، جایزه ویژه به هنر سینما، جایزه طلا، نقره و برنز به بهترین سینماها و … به برندگان اهدا خواهد شد.
برای اطلاع بیشتر:
www.jff.co.in