افق انلاین ، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا جمعه گفت این اتحادیه و انگلیس تلاش برای رسیدن به توافق بر سر مسائل تجاری و سایر مسائل مربوط به روابط آینده دو طرف را ادامه خواهند داد و بایستی تمدید مذاکرات به فراتر از سال ۲۰۲۰ را مد نظر قرار دهند.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، «ون‌در لین»، رئیس کمیسیون اروپا در گفت‌وگوبا روزنامه فرانسوی «له‌ اکوس» درباره احتمال تمدید موعد این مذاکرات ابراز نگرانی کرد.

انگلیس قرار است روز ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا خارج شود. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، انگلیس نخستین کشوری است که از این اتحادیه خارج می‌شود.

مذاکره میان انگلیس و مابقی اعضای اتحادیه اروپا بر سر آینده روابط تجاری، شیلات، آموزش و حمل و نقل تنها بعد از این تاریخ می‌تواند انجام شود و باید تا پایان سال ۲۰۲۰ به اتمام برسد.

ون‌در لین گفت: «من درباره زمان کمی که داریم خیلی نگران هستم. به نظرم می‌رسد که هر دو طرف بایستی به صورت جدی این را در نظر بگیرند که آیا مذاکرات در این زمان کوتاه امکان‌پذیر است یا خیر.»

وی اضافه کرد: «فکر می‌کنم معقول است که ارزیابی‌هایمان را در میانه سال انجام دهیم و در صورت لزوم بر سر تمدید دوره گذار توافق کنیم.»

ون‌در لین به عنوان رئیس کمیسیون اروپا رهبری نهادی را به عهده دارد که مسئول انجام مذاکرات برگزیت و پیشبرد توافق‌های تجاری به نیابت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.

به نتیجه رسیدن چنین توافقاتی معمولاً چندین سال به طول می‌انجامد و بنگاه‌های کسب و کار نگران هستند که با پایان سال ۲۰۲۰ انگلیس مجبور باشد بدون توافق با اتحادیه اروپا این اتحادیه را ترک کند.

«بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس تأکید کرده با هیچ تأخیری در اجرای برگزیت موافقت نخواهد کرد.

فارس/ پارلمان انگلیس روز ۲۹ آذرماه سرانجام به سوی خروج این کشور از اتحادیه اروپا در روز ۳۱ ژانویه گام برداشت و طرح نخست‌وزیر «بوریس جانسون» برای برگزیت را تصویب کرد.

جانسون برای گرفتن این رأی از پارلمان مجبور شد به انتخابات زودهنگام متوسل شود. او با یک یک پیروزی تاریخی برای حزب محافظه‌کار پیروز انتخابات شد.

واژه برگزیت، کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است (Britain exits the EU). در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیه‌ایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم می‌زند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است.