4

واکنش صادق زیباکلام به ردصلاحیت برادر اصولگرایش /یک دلیل مشترک، علت ردصلاحیت برخی چهره‌های شاخص اصلاح طلب

  • کد خبر : 304921
  • ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۱

واکنش صادق زیباکلام به ردصلاحیت برادر اصولگرایش /یک دلیل مشترک، علت ردصلاحیت برخی چهره‌های شاخص اصلاح طلب

واکنش صادق زیباکلام به ردصلاحیت برادر اصولگرایش /یک دلیل مشترک، علت ردصلاحیت برخی چهره‌های شاخص اصلاح طلب

افق انلاین ،سعید زیباکلام، فعال سیاسی اصولگرا و استاد فلسفه دانشگاه تهران یکی از ردصلاحیت شدگان هیات های اجرایی انتخابات مجلس دوازدهم است. البته فعالان سیاسی اصلاح طلبی مانند علی شکوری راد، آذر منصوری، بهرام پارسایی و … نیز نتوانستند از سدّ هیات های اجرایی انتخابات عبور کنند و به فیلتر شورای نگهبان برسند.

علت ردصلاحیت سعید زیباکلام «سوءشهرت» عنوان شده است. در همین رابطه صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: من به درستی، پاکی و صداقت، متدین بودن و معتقد به نظام بودن برادرم خیلی بیشتر از خودم و با تمام وجود باور دارم. اما طرح این مسائل به خاطر این نیست که برادرم رد صلاحیت شده است، بلکه اساسا معتقدم که نصّ تایید صلاحیت توسط هرنهادی که باشد، چه هیات های اجرایی، چه شورای نگهبان و چه قوه قضاییه  با ابتدایی ترین اصل مردمسالاری مغایر است.

وی افزود: اساس و بنیان مردم سالاری بر این استوار است که مردم با انتخاب خودشان صلاحیت کسی را تایید کنند و به او رای دهند. تنها کاری که حکومت، هیات های اجرایی یا شورای نگهبان می تواند بکند این است که بگوید، ای مردم! بدانید و آگاه باشید که سعید زیباکلام فلان ایرادات را دارد. آن موقع هم این مردم هستند که باید تصمیم بگیرند و نه هیات اجرایی یا هیات نظارت شورای نگهبان.

زیباکلام ادامه داد: ما ظرف سی چهل سال گذشته در عمل متوجه شده ایم که نظارت – اینکه بگوییم چه کسانی باید انتخاب شوند یا نشوند – چقدر ملعبه دست اصحاب قدرت قرار می گیرد و عملا یک جور تصفیه سیاسی است. لذا هیچ چاره ای جز این نداریم که در بلندمدت اساس و بنیان تایید صلاحیت توسط هر نهادی را ریشه کن و با آن مخالفت کنیم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ارتباط با رد صلاحیت برادر اصولگرایش گفت: نمی دانم رد صلاحیت سعید زیباکلام با چه هدفی بوده؛ فقط می دانم که او در دو سه سال گذشته انتقادات بسیار تندی را متوجه بسیاری از سیاست های نظام کرده است؛ یعنی مساله فقط قوه مجریه نیست، بلکه او به مجموعه سیاست های کلان نظام انتقادات بسیار تند و گزنده ای داشته است.

دلیل عدم احراز صلاحیت برخی نامزدهای انتخابات مجلس چه بود؟/ روایت برخی ردّ صلاحیت شده ها

اما در هفته ای که گذشت با اینکه صلاحیت ۹۱ درصد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیات‌های اجرایی تایید شد، اما صلاحیت ۱۳۲۶ تن از مجموع ۱۵هزار و ۱۸۵نفر  مورد تأیید این هیأت ها قرار نگرفت. بر این اساس در مجموع ۸/۸ درصد به دلایل مختلف واجد صلاحیت تشخیص داده نشدند.

بنابر شواهد موجود از بند ۳ ماده ۳۰ قانون انتخابات به عنوان یکی از دلایل اصلی ردصلاحیت چهره‌های شاخص حزبی از سوی هیأت‌های اجرایی وزارت کشور نام برده می‌شود. در ابتدا باید دید که این بند به چه موضوعی اشاره کرده است؟ بند ۳ ماده ۳۰ قانون انتخابات عضویت در گروه‌های غیرقانونی یا هواداری از گروه‌ها و احزاب غیرقانونی را مانع حضور در انتخابات می‌داند. این درحالی‌است که اشخاص ردصلاحیت شده تحت این عنوان عضو احزاب قانونی دارای مجوز بوده و هیچ نوع عضویتی در گروه‌های غیرقانونی نداشته‌اند.

از این رو، یکی از دلایل ذکر شده برای ردصلاحیت اعضای برخی احزاب نظیر جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران، علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت، آذر منصوری عضو شورای مرکزی اتحادملت، سیدمعروف صمدی عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت، امیرآریازند عضو حزب اتحادملت و… بند۳ ماده ۳۰ قانون انتخابات بوده است.

اما این تنها دلیل ردصلاحیت چهره‌های شاخص سیاسی و حزبی از سوی هیأت های اجرایی وزارت کشور نبود، دلیل دیگر سوء شهرت است. بند ۶ ماده ۲۸ قانون انتخابات می‌گوید نامزدهای انتخابات در هنگام ثبت نام باید هشت شرط را داشته باشند که یکی از آن‌ها «نداشتن سوء شهرت در حوزۀ انتخابیه» است. از آنجا که پیداست تعدادی از نامزدهای انتخاباتی به این دلیل مورد ردصلاحیت قرار گرفتند. درحالی که به نظر می‌رسد مفهوم سوءشهرت دست کم در چنین مواقعی دچار ابهامات زیادی باشد.

جماران

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=304921

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]