7

بهشت ترک زبان‌های قشقایی که در دل شهرکرد پنهان شده است! +تصاویر

  • کد خبر : 309342
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۱

چهارمحال و بختیاری بیش از ۹۰۰ روستا دارد که هر کدام از این روستاها به لحاظ طبیعت، زیبایی‌های بی‌شماری دارند. برخی از این روستاها علاوه بر طبیعت زیبا، بافت تاریخی نیز دارند. یکی از این روستاهای تاریخی روستای هوره است. روستای کوهستانی هوره علاوه بر زیبایی‌های طبیعی، پیشینه تاریخی غنی را نیز در خود پنهان کرده است.

روستای هوره شهرکرد

 

معرفی روستای هوره

روستای هوره یکی از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری است که در شهرستان سامان قرار دارد. روستا در محدوده کوهستانی سامان واقع شده و برای همین بافت مسکونی متراکمی را در روستا شاهد هستیم. خانه‌های روستا اغلب یک طبقه هستند و دیوار خانه‌ها ضخیم و در و پنجره‌ی خانه‌ها کوچک است. سقف اکثر خانه‌های روستای هوره با تیرهای چوبی ساخته شده و با کاهگل اندود شده است. مصالح خانه‌های قدیمی روستا سنگ، چوب و خاک بوده ولی امروزه از سیمان، گچ و آهن نیز در ساختمان‌سازی روستا استفاده می‌شود. همچنین کوچه‌های روستا باریک و پیچ در پیچ است. این سبک معماری مختص مناطق کوهستانی (به منظور حفظ گرما در داخل خانه) ایران بوده است.

روستای هوره شهرکرد

پیشینه‌ی تاریخی روستا به هفتصد سال پیش باز می‌گردد. براساس روایات محلی یکی از خان‌های ایل قشقایی به نام ولی‌خان این روستا را بنا کرده، برای همین زبان اغلب مردم این روستا ترکی قشقایی است.

روستای هوره شهرکرد

عکس‌ها از: هادی انصاری

جاذبه‌های تاریخی و گردشگری روستا

همانطور که گفته شد هوره یکی از روستاهای تاریخی استان چهارمحال و بختیاری است. این روستا علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، جاذبه‌های تاریخی نیز برای بازدیدکنندگان دارد.

روستای هوره شهرکردروستای هوره شهرکرد

عکس‌ها از: هادی انصاری

از جمله جاذبه‌های تاریخی روستای هوره عبارت است از:

پل هوره: پل هوره در مجاورت روستای هوره و بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده است. معماری پل الهام گرفته شده از پل‌های دوره صفوی است. این پل هفت دهنه دارد و با مصالح سنگ و سیمان در سال ۱۳۳۷ ساخته شده است. این پل دو روستای هوره و سوادجان را به هم متصل می‌کند.

روستای هوره شهرکرد

عکس از خبرگزاری مهر

 

قلعه هوره: قلعه که بازمانده دوره قاجار است بر ارتفاعات روستا واقع شده است. با توجه به اینکه در گذشته دزد و سارق زیادی وجود داشته این قلعه برای دفاع از روستا و در بیرون از روستا بنا شده است. قلعه دارای هفت برج و چندین نگهبان بوده که از آن هفت برج تنها دو برج باقی مانده است. امروزه از قلعه ویرانه‌‌ای بیش برجای نمانده است.

روستای هوره شهرکرد

عکس از خبرگزاری مهر

حمام هوره: حمام تاریخی هوره دیگر بنای تاریخی این روستا است. این حمام قدمتی ۷۰۰ ساله دارد و بر زیر تل خاک پنهان مانده‌ است. سقف بنا بر اثر بی‌احتیاطی و بی‌توجهی مسئولین تخریب شد و داخل حمام نیز به محل ریختن زبانه تبدیل شده است.

روستای هوره شهرکرد

عکس از خبرگزاری مهر

 

پوشاک محلی: مردم روستای هوره لباس محلی بر تن می‌کنند. مردان پیراهن ساده، شلوار بختیاری، چوقا، شال کمر و گیوه می‌پوشند. پوشیدن کلاه بختیاری نشان از موقعیت اجتماعی فرد در روستا دارد. رنگ کلاه سیاه و از جنس نمد است.

روستای هوره شهرکرد

غذا‌های محلی: از مهم‌ترین غذاهای محلی روستا آش کشک و کاکلی است.

روستای هوره شهرکرد

عکس‌ها از: هادی انصاری

 

سخن نهایی

این روستا چند سالی‌ست که به عنوان روستای نمونه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شده است. با توجه به اینکه روستا در نزدیکی اصفهان واقع شده و اصفهان مرکز مهم جذب گردشگر در ایران است، این روستا نیز می‌تواند گردشگران داخلی را به سمت خود جذب کند. با سفر به این روستا علاوه بر دیدن جاذبه‌های طبیعی و قدم زدن در کنار زاینده‌رود می‌توانید به بناهای تاریخی روستا نیز سر بزنید. قبل از سفر با فرهنگ محلی روستا آگاه شوید و در هنگام سفر به این فرهنگ احترام بگذارید. اگر تجربه‌ای از سفر به روستای هوره داشته‌اید با ما در میان بگذارید.

 

توجه: اکثر تصاویر خبرهای بخش «پیشنهاد ایرانگردی» سایت لست‌سکند از میان تصاویر کاربران سایت که برای جاذبه مورد نظر نقد و بررسی نوشته‌اند، انتخاب می‌شود. لازم به ذکر است نام یا آی دی کاربر زیر عکس درج می‌گردد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=309342

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]