3

خطر بوتولیسم موجود در کنسرو ماهی فقط با جوشاندن از بین می‌رود

  • کد خبر : 328296
  • ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱:۰۰

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: محتویات کنسرو ماهی خارج از قوطی یا تف دادن باعث از بین رفتن سم بوتولیسم موجود در کنسرو نمی‌شود.

گلشاهی: قوطی کنسرو ماهی در حرارت و شعله مستقیم آتش قرار داده نشود //// نکات استفاده از کنسرو ماهی افق انلاین ، عیسی گلشاهی به نکاتی در خصوص استفاده از کنسرو ماهی اشاره کرد و گفت: توصیه می‌کنیم که قوطی کنسرو ماهی در حرارت و شعله مستقیم آتش قرار داده نشود. بایستی آب کاملا به جوش آمده و دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد و پس از آن کنسرو ماهی به مدت ۲۰ دقیقه در آب در حال جوشیدن قرار داده شود و پس از کاهش دما از آن استفاده شود.

وی ادامه داد: خارج کردن محتویات کنسرو و سپس جوشاندن یا تف دادن آن کمکی به از بین رفتن بوتولیسمی که ممکن است در کنسرو ایجاد شده باشد نمی‌کند. کنسرو دربسته استریل است. درصد مخاطره‌ای که برای بوتولیسم پیش بینی می‌شود بالا نیست، ولی برای اینکه این میزان به صفر برسد باید با قوطی در آب جوش جوشانده شود تا فرآیند استریل کامل شود.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اضافه کرد: بوتولیسم از میکروارگانیسم کلوستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود که این میکرو ارگانیسم بی هوازی است و باید آن را در همان شرایط بی هوازی از بین برد. بوتولیسم ممکن است در مواد غذایی کنسرو شده که به درستی استریل نشده یا استریل آن‌ها نامناسب است، ایجاد شود و سپس در ظرف دربسته بی هوازی رشد کند؛ بنابراین تنها راه از بین بردن این میکروارگانیسم جوشاندن است.

گلشاهی تصریح کرد: بوتولیسم در کنسرو‌های اسیدی مانند کمپوت وجود نمی‌آید و بیشتر امکان دارد در کنسرو‌های غیر اسیدی به ویژه پروتئینی ایجاد شود.

ایسنا

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=328296

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]