2

رئیس‌کل دادگستری همدان: تغییر کاربری اراضی کشاورزی در همدان مشکل ساز شده است

  • کد خبر : 331512
  • ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲

رئیس کل دادگستری استان همدان گفت:اگر خاک کشوری دستخوش تغییرات شود و یا به هر نحوی از بین برود برگشت ناپذیر بوده و قابلیت کشت را از دست می‌دهد.

 رئیس‌کل دادگستری همدان: تغییر کاربری اراضی کشاورزی در همدان مشکل ساز شده است

رئیس کل دادگستری استان همدان گفت:اگر خاک کشوری دستخوش تغییرات شود و یا به هر نحوی از بین برود برگشت ناپذیر بوده و قابلیت کشت را از دست می‌دهد.

به گزارش افق انلاین ، دکتر محمدرضا عدالتخواه، در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان همدان، گفت: تهدید منابع خاکی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در نهایت خطر امنیت غذایی برای کشور ایجاد می کند.

رئیس کل دادگستری استان همدان با تاکید بر اصلاح قوانینی که بسترساز تغییر کاربری اراضی کشاورزی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان همدان از نظر اراضی کشاورزی برای تأمین مواد غذایی مردم در وضعیت خوبی است و باید با برنامه ریزی این  روند تثبیت شود.

دکتر عدالتخواه با اشاره به اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی این وضع را دچار مشکل می‌کند، افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری‌ها از سوی افرادی که با مظلوم نمایی و جوسازی کار خود را پیش می‌برد مشکلاتی ایجاد کرده است.

رئیس‌کل دادگستری استان همدان با بیان اینکه خاک یکی از مهمترین ثروت‌های یک کشور محسوب می‌شود و سرمایه ملی است، تصریح کرد: جهاد کشاورزی، سیاست گذاری‌های دولت و وضع قوانین باید برای حفظ خاک به ویژه اراضی کشاورزی باشد و در این حوزه باید همه، وظایف خود را به خوبی انجام دهند، اما تاکنون این مهم به طور کامل محقق نشده است.

وی اضافه کرد: برخی از قوانین ما نیز بستر ساز و یا ابهام ساز هستند و زمینه تغییر کاربری را فراهم می‌سازد که باید اصلاح شود تا دستگاه قضائی طبق آن قوانین با تخریب کنندگان اراضی با جدیت برخورد کند.

رئیس‌کل دادگستری استان همدان تاکید کرد: اگر اینگونه شود قضات با تدبیر و تدبر احکام خوب، مستدل و متقن و محکم صادر می‌کنند.

عدالت خواه با ابراز تأسف از نبود نظارتی جامع و پیشگیرانه قبل از ساخت و ساز و تغییر کاربری آن از سوی دولت، گفت: زمانی که قانونی مصوب می‌شود، لازمه اجرا شدن آن در نظر گرفتن بودجه کافی است، چرا که با قوانین کاغذی و نبود امکانات نمی‌توان آن را به درستی عملیاتی کرد و متأسفانه دولت برای نظارت پیشگیرانه آن اراده‌ای را که باید ندارد و این مهم مغفول مانده است.

وی همچنین با بیان اینکه سرانه اراضی کشاورزی برای هر نفر در کشور در حدود دو هزار و ۵۰۰ مترمربع است، اعلام کرد: این میزان در استان همدان پنج هزار متر مربع بوده که بالاتر از سرانه کشوری است، اما با توجه به ساخت و سازها و تغییر کاربری‌های غیر مجاز شاهد کاهش اراضی کشاورزی هستیم که زنگ خطری برای تأمین منابع غذایی است.

رئیس‌کل دادگستری استان همدان با بیان اینکه عمده آنانی که زمین‌های کشاورزی را با تغییر کاربری از بین برده‌اند، افراد ثروتمندی هستند که دغدغه مردم را ندارد و با جوسازی و مظلوم نمایی می‌خواهند کار خود را پیش ببرند، عنوان کرد: در حال باید قانون مرور زمان تعقیب جرم تغییر کاربری اراضی زراعی برای جلوگیری از سودجویی این سودجویان اصلاح شود تا دستگاه قضائی در برخورد با این خاطیان قاطعانه برخورد کند.

عدالت خواه اظهار داشت: مهم‌تر اینکه برای جلوگیری از سودجویی این صاحبان زر و زور و تزویر باید قوانینی تدوین و مصوب شود تا علاوه بر قلع و قمع بنای غیرمجاز ساخته شده،  فرد خاطی مکلف به اعاده زمین به وضع سابق با هزینه خود شود.

وی عنوان کرد: دستگاه قضائی هم می‌تواند در خصوص اعاده به وضع سابق از مجازات‌های جایگزین بهره ببرد تا وضعیت زمین و خاک حفظ شود.

رئیس‌کل دادگستری استان همدان افزود: ناگفته نماند که برخی از تغییر کاربری‌ها از سوی عده‌ای از کشاورزان به دلیل عدم وجود برنامه‌های حمایتی از آنان است، زمانی که کشاورزی بعد از یک سال زحمت فراوان از حاصل دسترنج خود آن سودی را که باید نمی‌برد و حمایتی از او نمی‌شود گاهی پیش می‌آید که به فکر تغییر کاربری زمین خود بیافتد که لازم است در این خصوص برنامه‌های حمایتی تدوین شود.

خبرانلاین

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=331512

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر