افق انلاین ، عبدالرضا رحمانی فضلی روز دوشنبه در حاشیه نشست ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه امروز گزارشی از روند فعالیتها و عملکرد رسانههای داخل و خارج کشور در حوزه اقتصادی ارائه شد که طبق این گزارشها متاسفانه بیش از ۹۰ درصد اطلاعات اخبار و تبلیغات رسانههای خارجی در ابعاد منفی اقتصادی کشور با قصد تهییج و تحریک مردم و غیرکارشناسی بوده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از اخبار و مطالب در رسانه داخل غیرکارشناسی است، گفت: این در حالی است که رسانهها باید شرایط حاکم بر کشور و حاکم بر اقتصاد جهانی را در نظر داشته باشند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: سه پدیده در حوزه اقتصاد تاثیر بسیار بالایی دارد که یکی از آنها رکود جهانی است.
رحمانی فضلی تحریم را یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: دشمنان ما با تحریم، به صورت هدفمند و هوشمند جریانات و روزنههای فعالیتهای اقتصادی و تولیدی ما را نشانه گرفتند.
وی با بیان اینکه بیش از دو سال است مقابل این تحریمها با مقاومت خوب مردم و مسئولان مواجه هستیم، گفت: آنان انتظار داشتند نتیجه تحریمها را ظرف سه تا ۶ ماه در اغتشاشات داخلی ببینند که به آرزوی خود نرسیدند و مردم ثابت کردند در دفاع از امنیت و استقلال کشورشان مصمم هستند.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه نمیتوان مشکلات و نارساییهای ناشی از این تحریمها را نادیده گرفت، اظهار داشت: نادیده گرفتن تحریم به معنای انفعال و سستی نیست بلکه باید بیشتر کار و همدلی کرد که نتیجه این همدلی در حوزه اقتصادی و تجاری در کشور مشهود است.
وزیر کشور گفت: در نشست امروز با وجود همه فراز و فرودها و اشکالات و ضعفها روند فعالیتهای اقتصادی در این نشست مثبت ارزیابی شد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: برخی نگرانیها در زمینه کالاهای اولیه برخی کارخانجات مثل قطعات یدکی لاستیک و سایر موضوعات مطرح شد. در خصوص خیلی از کالاها نگرانی خاصی در جلسه مطرح نشد.
وی گفت: قرار شد با آزادسازی و ترخیص کالاها بتوان بخشی زیادی از نگرانیها را رفع کرد. همچنین در حوزه قاچاق سوخت توافق خوبی بین وزارت نفت، کشور و صنعت معدن و تجارت انجام شد تا مسیر قاچاق سوخت را به مسیر قانونی تبدیل کنیم و مردم منطقه بتوانند از آن استفاده کنند.
ایرنا/ وزیر کشور یادآور شد: در حوزه واردات کالا از مرزهای غربی و جنوبی که بعضاً از آن تحت عنوان کولبری یاد میشود، مشکلات و خواستههایی بود که قبل از تحریم برای ساماندهی این موضوع با پیگیریهای وزارت کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت به توافق بسیار خوبی رسیده بودیم اما با تحریم واردات ۱۵۰۰ کالا فقط ممنوع و مقرر شد بیش از ۱۰۰ کالا را از این طریق وارد کنیم.
رحمانی فضلی اضافه کرد: این امر مستلزم برخی هماهنگیها و مصوبات در دولت و اصلاح برخی قوانین بود که این موضوع هم انجام شد و امروز نخستین محمولهها به بازارچههای مرزی وارد شده است که امیدواریم شرایط مرزها و مردم مناطق مرزی بهتر شود.
وزیر کشور به رسانهها توصیه کرد تا ضمن پرداختن به مطالبات مردم و دیدن ضعفها و مشکلات، تسلیم فضاسازی ۹۰ درصدی رسانههای غربی نشوند.
رییس شورای امنیت کشور همچنین درباره درگیری دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ و تاثیرات آن در مناطق مرزی ایران گفت: تامین امنیت داخلی از مناطق مرزی تا دورترین نقطه کشور اولویت اصلی ماست. نیروهای مسلح و ناجا به صورت مستمر و دقیق مرزها را تحت کنترل و نظارت دارند. به کشورهای همجوار هم توصیه کردیم و تذکر دادیم به هیچ وجه امنیت مناطق مرزی ما را دچار خدشه نکنند.
وی افزود: امیدواریم با رعایت قوانین و مقررات در اجرای قوانین بینالمللی یعنی احترام به حاکمیت کشورها را مدنظر داشته باشند تا این مساله حل شود.
به همسایگان شمالی تذکر دادیم
رحمانی فضلی افزود: امیدواریم با دقت و با استقرار بسیار قوی و مناسب و رصد خوبی در مناطق مرزی در آن مناطق دچار هیچ خللی از حیث امنیتی نشویم.
رییس شورای امنیت کشور درعین حال گفت: هرچند برخی گلولهها به صورت خمپارهای به مناطقی از ایران اصابت کرده است اما به آنان تذکر دادیم و اگر این روند ادامه پیدا کند بار دیگر تذکر جدی تر خواهیم داد. با این همه امیدواریم هیچ حادثهای اتفاق نیفتد.
وزیر کشور با قدردانی از مردم منطقه گفت: از مردم خوب مناطق مرزی و شمالی به ویژه آذری زبانها بابت همراهی و همدلیشان در تقویت و حفظ امنیت داخلی کشور و در ابراز احساسات و عواطف شان تشکر میکنم که خیلی عاقلانه و منطقی و از شعور بالا برخورد کردند.
وی اظهار داشت: در آغاز این اتفاقات برخی رسانههای غربی با تهییج و تحریک احساسات مردم خواستند اقداماتی انجام دهند و در کشور ناامنی ایجاد کند اما مردم آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان در حفظ و تقویت امنیت تلاش کردند و استانداران و نمایندگان ولی فقیه در این استانها هم موضع گیری و همراهی خوبی داشتند.