به گزارش افق انلاین ، مسابقه شمشیربازی زون آسیا در حالی روز گذشته در ازبکستان به پایان رسید که ۵ نماینده کشورمان در اپه، فلوره و سابر بانوان و فلوره و اپه مردان در کسب سهمیه ناکام ماندند.
در این مسابقات پریا ماهرخ نماینده ایران در اسلحه اپه پس از برتری ۱۵ بر ۷ برابر زینب ال حسانی از امارات در مرحله یک چهارم نهایی برابر نماینده سنگاپور شکست خورد و در این مسابقات در بین ۱۴ شرکت کننده هشتم شد. وی در مرحله گروهی ۲ پیروزی ۴ شکست کسب کرده بود.
نجمه سازنچیان در سابر دختران از مرحله گروهی با چهار پیروزی و یک شکست به جدول حذفی مسابقات راه یافت و پس از استراحت در
مرحله یک هشتم نهایی، ۱۵ بر ۸ برابر جولی لی از سنگاپور شکست خورد و در بین ۱۱ شرکت کننده در این اسلحه پنجم شد.
نگین کافی در فلوره زنان و در مرحله گروهی هر شش بازی خود را واگذار کرد و نتوانست از این مرحله به جدول مسابقات راه یابد. او در این مسابقات در بین چهارده شرکت کننده چهاردهم شد.
محمد رضایی طادی در اسلحه اپه و در مرحله گروهی ۳ پیروزی و ۲ شکست داشت و مرحله یک هشتم نهایی ۱۵ بر ۹ برابر جاشوئا از مالزی به پیروزی رسید اما در ادامه با شکست ۱۵ بر ۱۱ برابر تین نگویین از ویتنام از دور مسابقات کنار رفت و در بین ۱۹ ورزشکار پنجم شد.
علیرضا ادهمی در فلوره مردان در مرحله گروهی چهار باخت و دو پیروزی داشت و نتوانست وارد جدول حذفی مسابقات شود. ادهمی در این مسابقات بین ۱۷ شرکت کننده پانزدهم شد.
این مسابقات آخرین شانس شمشیربازان کشورمان برای کسب سهمیه المپیک توکیو بود که در هر اسلحه تنها شانس کسب یک سهمیه وجود داشت. به این ترتیب کار شمشیربازی ایران در کسب سهمیه المپیک با سهمیه تیمی سابر و سه سهمیه انفرادی در این اسلحه به پایان رسید.
فاصله سابر مردان با سایر اسلحهها از زمین تا آسمان
مسابقات شمشیربازی زون آسیا در حالی برگزار شد که کشورهای قدرتمند آسیایی از جمله چین، کره جنوبی و ژاپن که قدرت اول این رشته در آسیا و جهان هستند، سهمیههای خود را از طریق مسابقات جهانی کسب کرده بودند ودر زون آسیا حضور نداشتند.
باید قبول کرد که شمشیربازی ایران به جز در اسلحه سابر مردان، با جهان فاصله زیادی دارد اما این انتظار زیادی نیست که شمشیربازان کشورمان درخشش بهتری در غیاب قدرتهای آسیا داشته باشند و حداقل یکی از نمایندگان ایران راهی نیمه نهایی شود.
توجه زیاد به سابر مردان یا داشتههای اندک در سایر اسلحهها؟/ مشکل از کجاست
در این سالها و پس از رشد چشمگیر سابر مردان و درخشش این رشته در جهان که در نهایت هم منجر به کسب سهمیه تیمی و ۳ سهمیه انفرادی برای ایران در المپیک توکیو شد، بحث فاصله زیاد اسلحهها در شمشیربازی بیشتر مطرح شد. برخی بر لزوم الگوگیری از برنامههای پیمان فخری در اپه و فلوره و سابر دختران تاکید کردند و برخی دیگر سابر مردان را نور چشمی فدراسیون دانستند و از توجه مسئولین فدراسیون به این اسلحه و مختص شدن اعزامهای برون مرزی به سابر مردان گله کردند. اما واقعیت چیست؟ چه عاملی باعث این اختلاف سطح در بین اسلحههای شمشیربازی شده است؟
تسنیم/در مورد بحث توجه به فدراسیون به سابر مردان باید گفت این موضوع را نمیتوان چندان مورد قبول دانست چرا که مسئولین فدراسیون همواره تاکید کردند که تفاوتی بین اسلحهها وجود ندارد و بیشتر بودن اعزامهای سابر نیز با توجه به جایگاه ایران در جهان و قرار گرفتن سابر در مسیر تاریخ سازی و کسب سهمیه تیمی و همچنین تدوین چشم انداز رسیدن به سکوی المپیک، امری منطقی و طبیعی است. بعلاوه در این مدت فدراسیون در بحث برگزاری اردوها و همچنین لیگ سابر، اپه و فلوره هیچ تفاوتی را بین اسلحهها قائل نشده و شرایط لازم را برای همه ورزشکاران فراهم کرده است.
اما آنچه به عنوان یک مشکل در اپه و فلوره وجود دارد عدم برنامه ریزی مدون و ایجاد پشتوانههای مناسب است. همانطور که بارها نیز تاکید شده است اپه و فلوره ابتدا برای رسیدن به جایگاه مناسب در قاره آسیا، چارهای جز پیمودن راهی که سابر از آن عبور کرده را ندارد. اپه و فلوره نباید منتظر نازل شدن یک پیمان فخری باشند بلکه باید با استفاده از ظرفیت بالایی که در مربیان خود دارند، خودشان باید پیمان فخریها را به عنوان ناجی اپه و فلوره بسازند. خانواده فلوره و اپه بارها در مصاحبه های خود به نقش فخری در رشد سابر اشاره کردند اما فراموش کردند که این سرمربی در دل همین رشته و از داخل کشور آمده و سابر را زیر و رو کرده است و آنها نیز باید تلاش کنند تا هر کدامشان مانند پیمان یک منجی برای رشته خود باشند.