به گزارش فرادید؛ در حال حاضر کرونا در ۲۹ استان روند صعودی دارد و ۳۸۵ شهر قرمز و نارنجی وجود دارد. همچنین تعطیلی ۶ روزه تهران و البرز تاثیری بر کاهش بیماری نداشته و آمار مبتلایان افزایش یافته است. از همین رو علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته که راهکار این نیست که خودمان را فریب دهیم که شاید بتوان خود را فریب داد، ولی ویروس فریب نمیخورد. باید یک تعطیلی سراسری سفت و سخت اجرا شود که مثل تعطیلی آخری نباشد.
به گفته رئیسی، موج جدید کرونا بسیار سهمگین است و قدرت ابتلای ویروس دلتا ۵ تا ۹ برابر ویروس ووهان است و این در حالی است که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر ۴۰ درصد رسیده است و قطعا با این قدرت ویروس تعداد زیادی مبتلا میشوند.
او میگوید که رستوران مهمترین محل انتقال ویروس است، اما همچنان مردم به رستوران میروند. رئیسی تاکید دارد که با کسانی که مسافرت میروند باید با سختترین شکل ممکن برخورد شود.
طبق گفتههای سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، بیش از ٣٠ درصد افراد ۶٠ سال به بالا ثبت نام و برای واکسیناسیون مراجعه نکردهاند. از ١٠٠ بیمار بستری در بیمارستان، ١٠ مورد واکسن زده اند و از این ١٠ نفر ٧ نفر یک دوز تزریق کردهاند.
به همین خاطر هم تعطیلی سراسری گسترده با رعایت دقیق شیوهنامههای بهداشتی در شرایط کنونی را تنها راه کنترل بیماری میداند و میگوید که این از منظر کارشناسی پیشنهاد وزارت بهداشت محسوب میشود.
دلایل تعطیلی سراسری
در بیانیه این سازمان نوشته شده که همکاران ما با تزریق ۲دوز واکسن یکی پس از دیگری مبتلا شده و بر خلاف تصور، کرونای دلتا بسیار شدید آنها را درگیر کرده است.
این سازمان تاکید کرده که اگر تا دیروز سالمندان و افراد ضعیف را از دست میدادیم امروز شاهد پرپرشدن جوانان و کودکانمان هستیم.
همچنین، هرمزگان هم از وضعیت قرمز کرونا عبور کرده و رو به سیاهی میرود و افزایش آمار قربانیان نشان دهنده این موضوع است که طی دو هفته گذشته وضعیت هرمزگان فوق بحرانی است.
در همین راستا رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس گفته است که وضعیت هرمزگان از نگرانی عبور کرده و فوق بحرانی است و مردم با پیامک و تلفن انتظار دارند نمایندگانشان این وضعیت را پیگیری کنند تا در سطح کشور این وضعیت بحرانی را بشنود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان هم میگوید که در شاخص فوتیهای کرونایی هفته گذشته ۸۱ درصد رشد نسبت به هفته ماقبلش در هرمزگان به ثبت رسیده است.
به گفته دکتر فاطمه نوروزیان، با جان باختن ۱۶ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا در هرمزگان، شمار کل جان باختگان این بیماری در استان به هزار و ۶۸۲ نفر رسیده و ۲۲۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری شده اند.
همچنین در دو هفته اخیر موارد بستری در این استان، ۲۴ درصد و آمار بستری در آیسییو، ۱۹ درصد افزایش یافته است.
بعلاوه روسای ۶۵ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی به حسن روحانی نامه نوشته و نسبت به تداوم وضعیت کنونی برای مقابله با کرونا هشدار داده اند.
آنها با انتقاد از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای برپایی بیمارستانهای صحرایی و اضافه شدن تختهای بیمارستانی گفتند که تکمیل ظرفیت بستری بیمارستانها، فقط به معنی اشغال تخت نیست که با افزودن تختهای سیار و بیمارستانهای صحرایی قابل جبران باشد، بلکه به معنی اشباع کامل ظرفیت کادر ارائهدهنده خدمت نیز هست. تخت و تجهیزات بدون حضور کارکنان آموزشدیده و آماده به کار نمیتواند بیماران را نجات دهد.
این گروه از مقامهای درمانی تاکید کرده اند «کارکنانی که ۱۸ ماه بی وقفه در صف مقدم مبارزه با کوید۱۹ حاضر بودهاند و بسیاری از ایشان تا مرز شهادت در دفاع از سلامت مردم نیز پیش رفتهاند، اکنون در اوج خستگی باید در برابر موج بیماری بزرگتر از تمام امواج قبلی همچنان در صف مقدم بمانند.»
آنها با انتقاد از مماشات ستاد ملی مقابله با کرونا و عدم اتخاذ تدابیر سختگیرانه، خواستار اعمال محدودیتهای جدی و تعطیلی و منع تردد عمومی حداقل به مدت یک هفته شده اند.
تعطیلی سراسری اعمال میشود؟
خسرو صادق نیت، رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی روز شنبه تاکید کرد که اوضاع سختی داریم و فشار زیادی به کادر درمان وارد میشود.
همچنین دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل اعلام کرده که در ادامه روند صعودی موج پنجم شیوع کرونا، شمار مبتلایان همزمان بستری در مراکز درمانی در این استان نیز به ۴۸۵ نفر افزایش یافته است.
علاوه بر این شهرها، بوشهر، گناوه، اراک، ساوه، ایلام، خوزستان، گلستان، سمنان، بیرجند و شهرستانهای بسیاری در وضعیت قرمز و پر خطر هستند و آمار جان باختگان و مبتلایان در این شهرها هرروز بیشتر میشود.
همچنین روز گذشته مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود که از دیروز تا امروز ۹ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۸۴۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۶۲۰ نفر از آنها بستری شدند.