پیکر زندهیاد «محمد فراهانی» با حضور حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت ارشاد، جمع اندکی از هنرمندان و خانواده وی از مقابل تالار وحدت تشییع شد.
کاظم چلیپا هنرمند نقاش در مراسم تشییع پیکر این هنرمند در سخنانی گفت: هنرمند علاوه بر خانوادهاش به جامعه هنری نیز تعلق دارد و آثارش در رشد فرهنگ جامعه تأثیرگذار است.
چلیپا در ادامه به ذکر خاطراتی از دوران دوستی و همکاری محمد فراهانی و پدرش مرحوم حسن اسماعیلزاده (چلیپا) یاد کرد و گفت: در آن زمان که پدرم هنوز زنده بود و کار میکرد، محمد فراهانی بارها برای دیدار و کار کردن همراه با پدرم به آتلیه ایشان میآمد، او بسیار محجوب به حیا بود اما من تلاش میکردم که درباره سابقه کار هنری ایشان و خاطراتی که سیر هنری و شیوه آموزش این هنر را نشان میداد از او بپرسم، او همیشه میگفت که من ۱۳ ساله بودم که نزد «حسین قوللرآقاسی» از پیشکسوتان و جلوداران نقاشی قهوهخانهای کار کردم.
چلیپا محمد فرهانی را صاحب تخصص در کشیدن پردههای نقاشی درویشی عنوان کرد و گفت: نقاشی قهوهخانهای نوعی نقاشی کاملاً ایرانی با ویژگیهای هنر ایرانی بود که به شکل استاد و شاگردی آموزش داده میشد و محمد فراهانی آخرین نقاش قهوهخانهای بود که به طور مستقیم و از طریق استاد و شاگردی از آموزشهای استادان به نام این شیوه نقاشی «حسین قوللرآقاسی» بهرهمند شده بود.
این هنرمند نقاش همچنین نقاشی قهوهخانهای را دارای نقش بنیادین در اشاعه فرهنگ ایرانی دانست و گفت: درختان تنومند باغ نقاشی قهوهخانهای یکایک از میان ما رفتند اما تا جایی که توان داشتند برای حفظ و زنده نگه داشتن مکتب نقاشی قهوهخانهای تلاش کردند و مهم ارزش آثاری است که در جامعه هنری از خود به یادگار گذاشتند.
در ادامه این مراسم پیام تسلیت شاهآبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسب درگذشت محمد فراهانی خوانده شد و پس از آن پیکر این هنرمند به سمت بهشت زهرا(س) تشییع شد تا در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شود.