به گزارش خبرگزاری افق :«آرکادیوش مولارشیک» معاون وزیر خارجه لهستان همچنین گفت: امیدوارم که این اظهارات نامناسب از سوی سیاستمداران اوکراینی پایان یابد و مناقشه بر سر غلات تمام شود. آمریکا باید در این مساله مداخله و اوکراینیها را آرام کند.
این مقام مسؤول وزارت خارجه لهستان همچنین تاکید کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و سایر مقامهای این کشور به طور قطع ناعادلانه در قبال لهستان رفتار میکنند و ورشو پس از یکسری کمکها به کییف چنین توهینهایی را بر نمیتابد. لهستان مستحق چنین صحبتهایی نیست.
معاون وزیر خارجه لهستان در ادامه تاکید کرد که تمامی سوءتفاهمها بین ورشو و کییف باید به سرعت حل و فصل شود و مناقشه غلات هم باید پایان یابد چون برخلاف علت مشترک ما در مقابله با روسیه است.
مولارشیک همچنین درباره تلاشهای اتحادیه اروپا در کمک به حل مناقشه مذکور صحبت کرده و درخواستهای اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی را محکوم کرد که گفته بود لهستان باید تحریم علیه غلات اوکراین را بردارد.
وی ادامه داد: از شما بابت چنین کمکی متشکریم چون به لهستان دستور داده شده است که مرزهای خود را به روی غلات اوکراینی باز کند که هدف از آن پایان دادن به کشاورزی لهستان و کشاورزان این کشور است. فون در لاین رئیس جمهور یا نخست وزیر لهستان نیست و این مسائل در لهستان تصمیم گیری میشود نه در بروکسل.
اظهارات این مقام لهستانی پس از آن مطرح شد که کمیسیون اروپا اخیرا تصمیم گرفت تا محدودیتها در واردات غلات اوکراینی به اتحادیه اروپا را تمدید نکند. این اقدام باعث شد تا لهستان، مجارستان و اسلوواکی ممنوعیتهای یکجانبه برای تولیدات کییف برقرار کنند و علت آن را ورود غلات ارزان اوکراینی به کشورهای خود اعلام کردند که میتواند به کشاورزان داخلی صدمه بزند و بازار کشاورزی داخلی را بیثبات کند.
در مقابل، کییف این محدودیتهای یکجانبه را غیرقانونی دانسته و شکایتی را در سازمان تجارت جهانی علیه این سه کشور تنظیم و وعده ممنوعیت علیه وادرات میوه و سبزیجات از لهستان را مطرح کرد.
معاون وزیر خارجه لهستان در ادامه مصاحبه خود همچنین مدعی شد که این مناقشات از سوی الیگارشهای اوکراینی است و افزود: به نفع مزارع بزرگ و جهان و الیگارشیها در اوکراین است که غلات به لهستان بفروشند چون ارزانترین حمل و نقل، نزدیکترین مکان به بازار بزرگ و برای آنها راحتترین است.
این مقام مسؤول در وزارت خارجه لهستان همچنین تاکید کرد که این کشور همواره برای ترانزیت آماده است و غلات اوکراینی میتوانند به راحتی به فرانسه، آلمان و اسپانیا برده شوند؛ اما اجازه ورود به لهستان را ندارند چون باعث از بین رفتن کشاورزی لهستان میشوند.