به گزارش،طلا به عنوان کالایی ارزشمند از دیرباز مورد توجه دولت ها و مردم بوده است، به طوری که هم اکنون در معاملات بازارهای جهانی، طلا جزو مهمترین کالاهای سرمایه گذاری به شمار می رود. حال علاوه بر سرمایه گذاری های کلان بر روی این کالا، مردم نیز طلا را کالایی سرمایه ای و زینتی می دانند که با خرید و نگهداری آن پس از مدتی در زمان فروش از این کالا کسب سود می کنند.
البته خرید مصنوعات طلا برای سرمایه گذارانی که می خواهند از معامله چنین کالایی در کوتاه مدت نفع ببرند، اشتباه است چرا که خرید طلا نه تنها بدون ریسک نیست بلکه خریدار در این معامله باید علاوه بر پرداخت پول ارزش واقعی طلا، هزینه کارمزد ساخت، ارزش افزوده کالا، سود فروشنده و مالیات آن را نیز بپردازد، هزینه های جانبی که قیمت تمام شده طلا را نسبت به طلای خام برای سرمایه گذار بسیار زیاد می کند. در چنین شرایطی است که خیلی ها برای کسب سود از خرید طلا به سمت تهیه مصنوعات یعنی طلای نو نمی روند و سعی دارند طلای کهنه یا آب شده را خریداری کنند تا در این معامله حداقل هزینه ساخت طلا از قیمت تمام شده آن کم شود.
ریسک خرید طلای آب شده در بازار!
توجه به این نکته حائز اهمیت است که خریداران طلای آب شده نیز نباید خیلی مطمئن شوند طلایی که خریده اند آیا کاملا طلای خالص است یا خیر، چرا که در طلاهای آب شده بعضا آلیاژهایی غیر از طلا به آن اضافه می کنند که ارزش طلا را پایین می آورد و در زمان فروش، کسی آن را نمی خرد. جدایی از این مسئله سرمایه گذاران طلا معمولا برای سودآوری از این معامله باید مدتها صبر کنند تا در صورت افزایش قیمت طلا بتوانند از این معامله کسب سود کنند، با این وجود اگر کسی بخواهد طلا بخرد و پس از مدت کوتاهی آن را بفروشد بی تردید با زیان مواجه خواهد شد، چرا که کسب سود از معامله طلا نیازمند گذر زمان است، مگر اینکه سرمایه گذار اقدام به خرید شمش یا طلای خام کند.
البته خیلی ها برای اینکه در خرید مصنوعات طلا هزینه های آن را پایین بیاوند به جای تهیه مصنوعات طلا برای سرمایه گذاری اقدام به خرید سکه می کنند، چرا که به درستی می دانند سکه چون مصنوعات طلا از هزینه کارمزد ساخت برخوردار نیست، غافل از اینکه خود سکه هم دارای حباب قیمتی است و نرخ واقعی آن رقمی نیست که در بازار تعیین می شود. بنابراین خرید طلا برای سودآوری به هر شکل ممکن نیازمند گذشت زمان است، زمانی که معلوم نیست نوسانات تورمی در بازار چگونه و چه رقمی می شود تا سرمایه گذار از سرمایه گذاری خود منتفع یا متضرر شود.
سود مناسب و ریسک پایین با خرید طلا از بورس کالا
در چنین شرایطی بورس کالا اخیر زمینه ورود سرمایه گذاران طلا را در این بازار شفاف فراهم کرده است، حال از آنجایی که راههای زیادی برای خرید طلا وجود دارد اما هنوز خیلی ها برای خرید طلا به صورت حضوری به صرافیها یا طلافروشیها مراجعه می کنند غافل از اینکه خرید و نگهداری طلا به صورت فیزیکی ریسک خود را دارد. اما با خرید و فروش طلا در بورس کالا، ریسکهای خرید و نگهداری طلا به حداقل میرسد. هم اکنون برای خرید طلا از بورس کالا می توان از روشهای مختلف چون، گواهی سپرده سکه طلا، صندوق های کالایی با پشتوانه طلا، شمش طلا از بازار فیزیکی، قرارداد آتی صندوق طلا و قرارداد اختیار معامله سکه طلا استفاده کرد.