آسیاب آبی
با مسدود کردن سد گرگر، سطح آب بالا می آید و سه تونل حفر شده در سنگ را پر می کند سپس آب این تونلها به کانالهای متعددی تقسیم میشود و به قسمتی میرود که أسیاب های آبی قرار گرفته، بعد از چرخاندن آسیاب نیز همانند آبشار به حوضچههایی سرازیر میشود که منظره چشم نوازی را ایجاد میکند.
بند میزان
به دلیل پایین بودن سطح آب برای آبیاری زمینهای کشاوری نیاز داشتند سطح آب را بالا بیاورند از این رو بند میزان را روی رودخانه ایجاد میکنند تا با مسدود کردن جریان آب سطح آب بالا بیاید.
کلاه فرنگی
کلاه فرنگی برجی است در نزدیکی رودخانه که در زمان قاجار ساخته شده است. این مکان محلی برای نظارت به کارگران، میزان و شدت آب در پهنه رودخانه است.
رودخانه گرگر
این رودخانه در شمال شهر شوشتر قرار گرفته است. جالب است بدانید این رودخانه به صورت دستی در دوران هخامنشیان ساخته شده است تا حجم آب کارون را برای امنیت شهر کم کند.
پل بند برج عیار
این بند در پایین ترین قسمت آبشارها قرار گرفته است و قدمت آن به زمان اسانیان باز میگردد، اعتقاد بر این است که این برج با آندوخنه و ذخایر طلای یک زن ساخته شده از این رو نام این برج را عیار به معنی ظرفی برای نگهداری طلا نام گذاری کرده اند.
پل شاه علی
این پل بازمانده از دوران صفویه است. که دارای طاقیهای متعددی است اما در حال حاضر ۳ طاق آن باقی مانده است. بعد از احداث پل جدید که شوشتر را به اهواز وصل میکند پل شاه علی دیگر تسنفاده ای ندارد.
پل بند شادروان
عده ای پل بند شادروان را قدیمی ترین پل هان یاد میکنند. این پل که دارای ۴۴ دعانه بوده است که به مرور زمان بخشی از آن از بین رفته است.
بند ماهی بازان
نام دیگر این بند، بند خداآفرین است شاید به دلیل اینکه ساخته دست نیست و به صورت طبیعی بر روی رودخانه گرگر ایجاد شده است
بند دختر
آخرین بند در تنگهکوهستان استکه رود کارون از آن عبور میکند. بندهای بسیار دیگر هم مانند بند دارا ، بند خاک و بند شرابدار هم از دیگربندهای این مجموعه عظیم میباشد.
سیکا
سیکا محلی برای استراحت و تفریح است که در قسمت غری این مجموعه قرار دارد و دسترسی به آن از طریق پلههایی که به صورت دسترس در سنگ کنده شده است امکان پذیر است. در داخل این مکان حوض ۸ ضلعی دیده میشود که کانال های کوچکی به آن میرسد و سپس آب آن به سمت رودخانه هدایت میشود.
عکاس : شیرین محمودزاده
خبرنگار : زهرا نعمتی