3

۱۰ ناشر بورسی حق‌تقدم خود را الکترونیکی پذیره‌نویسی کردند

  • کد خبر : 402151
  • ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰:۱۴

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد با توجه به این که در بند چ ماده ۶۸ برنامه پنج ساله ششم توسعه، امکان الکترونیکی شدن فرآیند مربوط به «ارسال گواهینامه حق‌تقدم خرید سهام جدید از طرف شرکت به صاحبان سهام به جای استفاده از پست سفارشی»، «پذیره‌نویسی و تعهد خرید سهام […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد با توجه به این که در بند چ ماده ۶۸ برنامه پنج ساله ششم توسعه، امکان الکترونیکی شدن فرآیند مربوط به «ارسال گواهینامه حق‌تقدم خرید سهام جدید از طرف شرکت به صاحبان سهام به جای استفاده از پست سفارشی»، «پذیره‌نویسی و تعهد خرید سهام شرکت، به جای مراجعه به بانک و تکمیل اوراق مربوطه» و «صدور گواهینامه موقت سهام، اوراق سهام و گواهینامه‌های حق‌تقدم خرید سهام شرکت به جای چاپ کاغذی آن‌ها» به روش مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار پیش‌بینی شده بود، از سال ۱۴۰۲ پذیره‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم در بازار سرمایه عملیاتی شد.

 حال بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در دومین ماه تابستان سال جاری ماه، تعداد ۱۰ ناشر پذیره‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم را برای سهامداران خود اجرایی کرده‌اند.

 

 اسامی ۱۰ ناشری که پذیره‌نویسی الکترونیکی انجام داده‌اند

این گزارش می‌افزاید: در پایان چهار ماه نخست امسال، ۱۰ ناشر شامل «گروه مالی داتام، موتوژن‌، کارت اعتباری ایران کیش، معدنی و صنعتی گل گهر، مدیریت انرژی امید تابان هور، توسعه معادن وص.معدنی خاورمیانه، فجر انرژی خلیج فارس، معدنی‌وصنعتی‌چادرملو، صنایع مادیران و سرمایه‌گذاری جامی» پذیره‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم خود را از طریق سپرده‌گذاری مرکزی انجام داده‌اند.

 

تسهیل‌گری برای سهامداران

لازم به ذکر است پیش از این بر اساس الزامات قانون تجارت مصوب سال ۱۳۴۷، فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران از طریق ارسال پُستی انجام می‌شد و سهامدارانی که تمایل به شرکت در افزایش سرمایه داشتند، در صورتی که دارای مطالباتی از ناشر بودند باید استفاده از مطالبات گواهی حق تقدم را امضاء و به شرکت ارسال می‌کردند. اما اگر سهامداران مطالباتی نداشتند باید با واریز آورده نقدی به حساب شرکت ناشر، در افزایش سرمایه مشارکت و مدارک واریز مبلغ مربوطه را برای شرکت ارسال می‌کردند. اما از سال ۱۴۰۲ با اجرایی شدن پذیره‌نویسی الکترونیکی حق تقدم در بازار سرمایه، سهامداران سجامی شده می‌توانند همانند یک خرید اینترنتی نسبت به مشارکت در پذیره‌نویسی به صورت الکترونیک اقدام کنند و بر این اساس تحقق این خدمت، حمایت شفاف و عینی از سهامداران در بازار سرمایه در جهت تسهیل گری و ارائه خدمات الکترونیک است.

 

شرط انجام پذیره‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم

گفتنی است سهامداران سجامی که اطلاعات هویتی آن‌ها در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه ddn.csdiran.ir به ثبت رسیده، می‌توانند در فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات هر شرکت سهامی عام ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیکی و برخط (آنلاین) شرکت کنند، همچنین سهامدارانی که فاقد کد سجام هستند به محض دریافت آن امکان استفاده از این طرح را خواهند داشت.

 

نحوه پذیره‌نویسی

سهامداران با ورود به «درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه» به آدرس ddn.csdiran.ir و ورود به داشبورد «پذیره‌نویسی سهامدار» می‌توانند اطلاعات پذیره‌نویسی حق‌تقدم و میزان مطالبات و حق تقدم تعلق گرفته خود را مشاهده کنند و در صورت نیاز مبلغ را به صورت آنلاین پرداخت کرده و این داده‌ها به صورت اتوماتیک در سیستم‌ها درج می‌شود.

 

مزایای پذیره‌نویسی الکترونیک

 از جمله مزایای این روش می‌توان به صرفه‌جویی در زمان و هزینه ریالی اشاره کرد. بدین ترتیب که در گذشته، ناشر به اجبار باید برگه های گواهی حق تقدم را از طریق پست برای سهامداران ارسال می کرد، سپس سهامداران با مراجعه به بانک، مبالغ مورد نظر را به حساب ناشر واریز و در نهایت مستندات رو مجدد برای ناشر پست می کردند. ناشر پس از دریافت بسته‌های پستی باید یک فرآیند دستی ورود داده به سامانه‌ها را انجام می‌داد تا مشخص شود که کدام سهامدار، چه مبلغی واریز کرده است و عملا وقت و هزینه زیادی هدر می رفت.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=402151

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]