0

فرزندآوری؛ ضرورت تمدنی برای حفظ آینده ایران اسلامی

  • کد خبر : 445261
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۴
گزارش: سیدجواد میربابایی

همایش ملی «جمعیت، خانواده و آینده تمدنی ایران» صبح امروز با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، فعالان فرهنگی و مسئولان نهادهای حاکمیتی در محل مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد. سخنرانان این همایش با اشاره به کاهش نگران‌کننده نرخ فرزندآوری در کشور، آن را یکی از مهم‌ترین چالش‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران در دهه‌های آینده دانستند.

دکتر عباس محمدی، استاد جمعیت‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، در این همایش گفت:
«نرخ باروری ایران از سطح جایگزینی جمعیت پایین‌تر رفته و اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، تا سال ۱۴۳۰ با یک بحران ساختاری جمعیت سالمند، کاهش نیروی کار و از بین رفتن تعادل جمعیتی مواجه خواهیم شد.»

وی با انتقاد از بی‌تفاوتی بخشی از نخبگان فرهنگی نسبت به این مسأله افزود:
«فرزندآوری نه‌تنها یک موضوع خانوادگی، بلکه مسئله‌ای تمدنی و امنیتی است. ملت‌هایی که آینده خود را به دست فرزندان نمی‌سپارند، محکوم به وابستگی و اضمحلال هستند.»

تهاجم فرهنگی علیه مفهوم مادری

حجت‌الاسلام حمید رستمی، کارشناس فرهنگی و فعال رسانه‌ای، در این همایش ضمن اشاره به جنگ نرم علیه بنیان خانواده اظهار داشت:
«یکی از ابزارهای استعمار نو، القای این تصور است که فرزندآوری محدود، نشانه‌ی توسعه‌یافتگی است. امروز با کمک رسانه‌های معاند و الگوهای تحریف‌شده، فرهنگ مادری و تربیت فرزند را تضعیف کرده‌اند.»

او ادامه داد:
«اگر نسل آینده تربیت نشود، اگر مادران ما را سرگرم نقش‌های کاذب کنند، و اگر جوانان از تشکیل خانواده باز بمانند، دشمن بدون شلیک گلوله ما را شکست داده است.»

دولت در میدان حمایت

در حاشیه این همایش، سخنگوی ستاد ملی جمعیت از اجرای بسته‌های جدید تشویقی برای حمایت از فرزندآوری در سال جاری خبر داد. این بسته‌ها شامل وام ازدواج افزایش‌یافته، بیمه خدمات درمان ناباروری، افزایش مرخصی زایمان، اولویت مسکن برای خانواده‌های فرزنددار و حمایت مالی از مادران شاغل خواهد بود.

وی گفت: «مسئله جمعیت، یک تکلیف انقلابی است. ما به دنبال تسهیل واقعی شرایط فرزندآوری هستیم، نه صرفاً تشویق‌های تبلیغاتی.»

آینده ایران در گرو آغوش گرم خانواده‌ها

کارشناسان این حوزه معتقدند که احیای فرهنگ فرزندآوری، نیازمند بازتعریف نقش خانواده در گفتمان ملی، بازسازی فرهنگی رسانه‌ها، الگوسازی از خانواده‌های پرجمعیت موفق، و حمایت جدی نهادهای دولتی و مردمی است.
اگر امروز نسبت به خطر پیر شدن جمعیت و کاهش فرزندان سکوت شود، فردا برای نجات هویت ملی دیر خواهد بود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=445261

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]