جان مککین در گفتوگو با روزنامه فایننشال تایمز با حمایت از مداخله امریکا در لیبی و صحبت درباره تداوم حضور امریکا در افغانستان، گفت یک “مورد اجباری” برای حفظ نیروهای امریکایی در عراق تا سال ۲۰۱۲ وجود دارد؛ با وجودی که حزب وی خواستار بازگشت نیروها به کشور خود هستند.
مک کین در یک گفتوگوی ویدئویی با “نگاه فاینانشال تایمز از واشنگتن دی سی” گفت: “من دارم درباره ۱۰ تا ۱۳ هزار نیرو به خصوص برای تواناییهای اطلاعاتی، هوایی و همچنین نیروهای حافظ صلح در مناطق مورد مناقشه اطراف کرکوک و اطراف آن صحبت میکنم.”
وی همچنین با اشاره به این منطقه نفتخیز مورد مناقشه گفت: “من فکر میکنم این یک مورد اجباری است.”
در حال حاضر ۴۶ هزار نیرو در عراق حضور دارند که قرار است تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱ (۱۰ دی) از این کشور خارج شوند و باقی ماندن هر نیرویی پس از این زمان به اجازه جدید پارلمان عراق نیاز دارد.
قرارداد وضعیت نیروها میان امریکا و عراق در ۴ دسامبر (۱۱ آذر) توسط دولت عراق تصویب شد.
طبق این قرارداد نیروهای رزمی امریکایی باید تا ۳۰ ژوئن ۲۰۰۹ از شهرهای عراق خارج شوند و همه نیروها به طور کامل تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱ این کشور را ترک کنند.
دولت امریکا ابتدا قصد داشت درباره این قرارداد را به رفراندوم ملی بگذارد، اما به دلیل اعمال فشار امریکا با تصویب آن بدون انجام رایگیری موافقت کرد.
منتقدان همچنین معتقدند که دولت عراق تحت فشار ایالات متحده به پای میز قرارداد رفته است.
براساس سایت سازمان مستقل “آی کژوالتیز”، مجموع شمار کشته شدگان امریکا از آغاز تجاوز این کشور به عراق در سال ۲۰۰۳، ۴۴۶۹ تن است.
رابرت گیتس، وزیر دفاع امریکا تا هفته قبل، در ماه گدشته به سیانان گفت که امریکا باید پس از دسامبر ۲۰۱۱ حضورش را در عراق برای آموزش و “شرکت در مبارزه با تروریسم” ادامه دهد.
از زمان تجاوز امریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ تخمین زده میشود که بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در این کشور کشته شده باشند.
به گزارش کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در نتیجه این جنگ ۴٫۷ میلیون عراقی در این کشور آواره شدهاند.