حمیدرضا حاجی بابایی درباره انتقاد برخی معلمان به مفهومی شدن کتب درسی و نگرانی خانوادهها و دانشآموزان از این مساله، گفت: سال گذشته زمانی که کتاب اول ابتدایی را تغییر و مطالب جدید را چاپ کردیم، این نگرانیها وجود داشت، اما امسال درباره کتاب اول این نگرانی کاملا رفع شده است.
وی افزود: در مورد کتاب ششم نیز که نگرانیهایی عنوان میشود، نمیخواهم بگویم این کتابها هیچگونه ایرادی ندارند، اما مقرر شده این کتابها زحمت معلمان، دانشآموزان و خانوادهها را بیشتر کند؛ چرا که اگر قرار بود زحمتها را بیشتر نکند و عرق دانش آموزان را در نیاورد، تفکر و خلاقیت و نوآوری از آن حاصل نمیشود.
حاجی بابایی اضافه کرد: اگر این تغییرات در کتابها اعمال نشود، تفاوتی با جزوههایی که دیگران میدهند و دانشآموزان با خواندن آن مطالب را حفظ میشوند نخواهد داشت، لذا بخشی از سخت بودن و یا انتقادات به کتب ششم ابتدایی و کتابهای جدیدالتالیف همین بحث خلاقانه بودن مباحث آن است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در حال بررسی همه نظرات از سراسر کشور هستیم و تا آخر اسفندماه این نظرسنجیها آماده میشود. اگر نیازی به اصلاح داشته باشد، برای سال آینده اصلاحات را انجام میدهیم و اگر نیازی نبود باید سطح آموزشها را افزایش دهیم.
حاجیبابایی با بیان اینکه تغییرات محتوایی کتابها آغاز شده است، خاطرنشان کرد: کسی نمیتواند بگوید این اقدام آموزش و پرورش صد درصد خوب است و هیچ اشکالی در آن نیست.
وی درباره اینکه این نگرانی از سوی خانوادهها و معلمان برای مقاطع بالاتر که دروس تخصصی میشود نیز وجود دارد، اذعان کرد: هر سال که کتاب جدید چاپ و به دست دانش آموزان می رسد، همه باید دغدغه داشته باشند تا بیشتر تلاش کنند، ضمن آنکه راهنمای مربوط به دروس نیز در سایتهای مربوط به آموزش و پرورش وجود دارد، لذا خانوادهها میتوانند برای رفع ابهامات در خصوص نحوه کار در منزل به این مطالب مراجعه کنند.
به گفته حاجی بابایی، علاوه بر مطالب عنوان شده، سیدیهای آموزشی نیز به صورت صوتی و تصویری در سایت قابل دسترسی است، لذا جای هیچگونه نگرانی برای خانوادهها، دانش آموزان و حتی معلمان وجود ندارد.
ایسنا