حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاههای کشور باید به صورت معقول و طبیعی اجرا شود، نه اینکه طوری باشد که افکار عمومی نسبت به آن واکنش نشان دهد و اجرای عجولانه چنین طرحی با شکست مواجه خواهد شد و تنها تفکرات دانشگاهیان، بلکه افکار عمومی نیز جریحهدار میگردد.افق – شبکه ایران حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاههای کشور باید به صورت معقول و طبیعی اجرا شود، نه اینکه طوری باشد که افکار عمومی نسبت به آن واکنش نشان دهد.
پناهیان با اشاره به اینکه زیرساختهای هر طرحی قبل از اجرا باید آماده باشد، گفت: باید دید آیا با اجرای این طرح موجبات آرامش بیشتر دانشجویان فراهم میشود؟ آیا از درگیریهای روحی و عاطفی جلوگیری میشود یا به گونهای جلوه پیدا خواهد کرد که نه تنها تفکرات دانشگاهیان، بلکه افکار عمومی نیز جریحهدار میگردد.
اجرای عجولانه چنین طرحی با شکست مواجه خواهد شد
این استاد حوزه و دانشگاه ضمن تأکید مجدد بر این مسئله که تا وقتی زمینههای روانی بویژه برای دانشگاهیان فراهم نشود، اجرای عجولانه چنین طرحی با شکست مواجه خواهد شد، اظهار داشت: مجریان این طرح مراقب باشند که این کار به شیوهای صورت نگیرد که بسیاری از اولویتها زیر پا گذاشته و مستمسکی برای درگیریهای سیاسی شود و عدهای از اجرا یا عدم اجرای آن سوءاستفاده کنند.
نتیجه نگاه عجولانه به چنین طرحی عدم پذیرش از سوی افکار عمومی است
استاد پناهیان نتیجه نگاه عجولانه به چنین طرحی را عدم پذیرش از سوی افکار عمومی بیان کرد و افزود: دانشگاه برای اجرای این طرح آماده نیست و از قواعد احتمالی خبر ندارد، پس اگر اجرای این طرح از منطق کافی برخوردار است، ضمن بیان آن باید به اقتضائات محیط علمی نیز توجه شود، به هر روی مطلع شدن از ابعاد و استدلالهای منطقی طرحی که برای آنهاست حق دانشگاهیان است.
وی با اشاره به اینکه باید بدانیم که اساساً نفع تفکیک جنسیتی در محیط علمی برای چیست، بیان کرد: آیا هدف از این طرح، بهرهوری بیشتر دانشجویان و معطوف شدن انرژی آنان به کار علمی است، حال آنکه در محیطهای مختلط کار علمی بهطور قابلقبولی صورت میگیرد.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه تصریح کرد: تفکیک جنسیتی به صورت مطلق ضرورتی ندارد و لزومی به اجرای فراگیر و عام آن نیست، ضمن اینکه میتوان با روشهای منطقی و در یک نظرسنجی علمی، غیرهیجانی و دقیق بعضی از کلاسها را به صورت تفکیک شده و با فرصتهای یکسان برگزار کرد.
حجتالاسلام پناهیان در پایان ضمن تأکید بر اینکه اختلاط هرگز مساوی فساد نیست، بیان کرد: در دانشگاه اصل بر تحصیل علم است، حال باید دید آیا این طرح به رشد علمی کمک میکند یا خیر و پس از آن در شرایط منطقی به اجرای محدود تفکیک جنسیتی در دانشگاهها اقدام کرد.پناهیان با اشاره به اینکه زیرساختهای هر طرحی قبل از اجرا باید آماده باشد، گفت: باید دید آیا با اجرای این طرح موجبات آرامش بیشتر دانشجویان فراهم میشود؟ آیا از درگیریهای روحی و عاطفی جلوگیری میشود یا به گونهای جلوه پیدا خواهد کرد که نه تنها تفکرات دانشگاهیان، بلکه افکار عمومی نیز جریحهدار میگردد.