در حالی که ابراهیم درویشی معاون نظارتی بانک مرکزی از ادغام صندوق جوانان خیر در موسسه مالی و اعتباری کوثر خبر میدهد، گفت: تمام سپردههای مردمی موجود در صندوق جوانان خیر، ظرف مدت یک هفته به موسسه مالی و اعتباری کوثر انتقال خواهد یافت.
درویشی افزود: هموطنان عزیز که اقدام به سپرده گذاری در این صندوق کردهاند، در صورت تمایل میتوانند پس از انتقال وجوه و حسابها به موسسه مالی و اعتباری کوثر به این موسسه مراجعه کرده واصل پول خود را دریافت کنند.
وی در خصوص تعیین میزان سپردههای مردم در این صندوق بیان داشت: میزان سپردههای مردم در صندوق جوانان خیر از سوی کارشناسان و بازرسان بانک مرکزی و مراجع ذیصلاح دیگر در حال بررسی است و تمام تلاش این بانک بر آن است تا مشکلی برای هموطنان عزیز پیش نیاید.
معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به پیامکهای ارسالی از سوی اشخاص ذینفع در صندوق یادشده به برخی از سپردهگذاران اظهار کرد: این پیامکها با اهداف تبلیغاتی، به منظور جلب حمایت مردم و بدون داشتن مجوز فعالیت از بانک مرکزی ارسال میشود و هموطنان عزیز نباید به این تبلیغات توجه کنند.
وی از هموطنان عزیز خواست، هنگام سپرده گذاری در موسسات مالی و اعتباری و صندوق های قرض الحسنه به مجوز بانک مرکزی که با آدرس و نام آن شعبه صادر شده و باید در معرض دید عموم قرار گیرد ، توجه نمایند تا سپرده های آنان با مشکل مواجه نشود.
گزارش فارس حاکی است، به دنبال انتشار اطلاعیه مسئولان بانک مرکزی مبنی بر فعالیت غیرقانونی مؤسسه پس انداز قرضالحسنه جوانان خیر که در آن به هموطنان هشدار داده شده بود تا از هرگونه سپردهگذاری در صندوق یادشده خودداری کنند؛ جمعی از سپردهگذاران با تجمع در مقابل مؤسسه پسانداز قرضالحسنه جوانان خیر در تبریز و شهرهای آذربایجانشرقی خواستار استرداد مبالغ سپرده خود از سوی مؤسسه مذکور شدند.
از آنجا که در سالهای اخیر فعالیت مؤسسات مالی و اعتباری و صندوقهای قرض الحسنه بدون مجوز یکی از معضلات نظام پولی بانکی کشور بوده و مشکلات زیادی را برای سیستم بانکی کشور در قبال کنترل بازار پول و اعتبار ایجاد کرده و برای مردم و مشتریان بانکها نیز مشکلساز بوده است.
در شرایطی که هر روز در خیابانها و کوچههای شهرها شاهد رشد قارچ گونه و حضور تعداد زیادی از بانکها و مؤسسات اعتباری هستیم، این پرسش در اذهان عمومی شکل میگیرد که آیا تضمینی هست که در آیندهای نه چندان دور چنین مشکلی گریبانگیر آنها نشود؟!
مردم معتقدند ای کاش مسئولان بانک مرکزی قبل از آغاز فعالیت صندوقها در خصوص فعالیت و یا عدم فعالیت آنها تصمیمگیری کنند تا مثل جوانان خیر بعد از چهار سال فعالیت و گشایش بیش از ۵۰ شعبه در شهرهای شمالغرب کشور به فکر جمعآوری آنها نیفتد.
جالبتر آنکه دیروز تبلیغ مؤسسه قرضالحسنه جوانان خیر بر روی پیراهن بازیکنان تیم تراکتورسازی در مصاف با تیم پیکان نقش بسته بود و میلیونها نفر از طریق تلویزیون تبلیغات این صندوق را بر روی پیراهن بازیکنان این تیم مشاهده کردند!
از سوی دیگر مدیریت این مؤسسه از طریق ارسال پیامک به عموم مردم اعلام کرده است که معاون نظارتی بانک مرکزی برای تحقق برنامههای شخصی خود قصد دارد با ایجاد مشکل برای مؤسسه جوانان خیر، امتیاز آن را به مؤسسه دیگری واگذار کند، کما اینکه این مؤسسه همچنین از مشتریان خود خواسته تا از مؤسسه حمایت کنند.
فارس