فیروزکوه در مسیر شاهراههای ایران قرار گرفته و جزو شهرهای بین راههای ترانزیتی محسوب میشود و از مسائل قابل توجه در این منطقه، صعبالعبور بودن آن است.
فیروزکوه در بین سه گردنه معروف و برفگیر کشور قرار دارد؛ از طرف تهران، گردنه امین آباد و از طرف سمنان به گردنه بشم منتهی میشود؛ اما خطرناکترین و پرحادثه ترین گردنه منطقه، گردنه گدوک است که به ناحیه شمال کشور ختم میشود.
یکی از این گردنهها، یعنی گردنه امین آباد امروز شاهد سانحهای دلخراش بود که در نهایت به مرگ یکی از هموطنانمان انجامید.
منطقه امین آباد در ۲۵ کیلومتری غرب فیروزکوه و در انتهای حوزه استحفاظی این شهرستان در مجاورت شهرستان دماوند قرار دارد.
در حادثه امروز در این منطقه، شاهد برخورد اتوبوس با کوه و سپس واژگون شدن آن در محور فیروزکوه بودیم.
در این حادثه که امروز (سه شنبه) در سرازیری منطقه امینآباد فیروزکوه و نرسیده به تونل دلیچای رخ داد، اتوبوس مسافربری که از گنبد به سمت تهران در حال حرکت بود، با کوه برخورد کرد و سپس واژگون شد.
این حادثه به علت وقوع بارندگی شدید، لغزندگی جاده و از دست رفتن کنترل خودرو توسط راننده رخ داد و در آن، اتوبوس به کوه برخورد کرد و واژگون شد.
بلافاصله پس از گزارش این حادثه از سوی مردم، عوامل امدادی پلیس راه، هلال احمر و اورژانس ۱۱۵ در محل حاضر شدند و ۱۸ نفر از مسافران را به بیمارستان امام خمینی(ره) شهر فیروزکوه منتقل کردند.
گزارش فارس حاکی است؛ در این حادثه یک نفر از مسافران به علت شدت جراحات وارده فوت کرد، اما سایر مسافران به طور سرپایی مداوا و از بیمارستان مرخص شدند.
اعزام ۲ نفر از مجروحان به بیمارستان شهدای تجریش تهران
مسئول فنی بیمارستان امام خمینی(ره) فیروزکوه از ترخیص هفت نفر از حادثهدیدگان سانحه اتوبوس مسافربری در فیروزکوه خبر داد.
هدایت آخوندی اظهار داشت: در این حادثه که صبح امروز در سرازیری منطقه امینآباد فیروزکوه و نرسیده به تونل دلیچای رخ داد، تعداد ۱۷ نفر از مسافران حادثهدیده با کمک عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.
مسئول فنی بیمارستان امام خمینی(ره) فیروزکوه گفت: از این تعداد، هشت نفر زن و ۹ نفر مرد بودند.
آخوندی افزود: شش نفر از حادثهدیدگان در بخش جراحی و دو نفر در بخش ارتوپدی بستری شدند.
وی از اعزام دو نفر از مجروحان به بیمارستان شهدای تجریش تهران خبر داد و تصریح کرد: این افراد که در زمان انتقال به بیمارستان کاملاً هوشیار بودند، از ناحیه مهره گردن و سر آسیب دیدند.
آخوندی خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد هفت نفر از مجروحان حادثه ترخیص شدهاند که در سه مورد با رضایت خودشان بوده است.
مسئول فنی بیمارستان امام خمینی(ره) فیروزکوه با اشاره به ثبت یک مورد فوتی از این حادثه بیان داشت: «مریم یازلو»، ۴۰ ساله از اهالی گرگان به علت شدت جراحات وارده و ایست قلبی و تنفسی در بیمارستان جان سپرد.
آخوندی در بیان حال عمومی مجروحان بستری شده گفت: به جز دو مورد پارگی لب و دست و موارد اعزامی، بقیه حادثهدیدگان به منظور اطمینان از وضعیت عمومیشان باید حداقل ۲۴ ساعت در بیمارستان تحت نظر باشند.
راننده مقصر حادثه/ باز هم سرعت مطمئنه رعایت نشد
فرمانده پلیس راه فیروزکوه- دماوند گفت: تخطی از سرعت مطمئنه دور پیچ و لغزندگی جاده به دلیل وقوع بارندگی شدید، عامل اصلی سانحه واژگونی اتوبوس مسافربری در فیروزکوه بود.
حمید رنجبر اظهار داشت: در این حادثه که در سرازیری منطقه امینآباد فیروزکوه و نرسیده به تونل دلیچای رخ داد، اتوبوس مسافربری که از گنبد به سمت تهران در حال حرکت بود، با کوه برخورد کرد و سپس واژگون شد.
وی تصریح کرد: تخطی از سرعت مطمئنه از سوی راننده خودرو و لغزندگی جاده که بر اثر بارشهای شدید باران در همان شب حادث شده بود، برخورد اتوبوس با کوه و واژگونی آن را رقم زد.
رنجبر خطاب به رانندگان خودروهای عمومی اعم از اتوبوسها، مینیبوسها و سواریهای خطی هشدار داد: در مواقع وقوع بارندگی با سرعت مطمئنه حرکت کنند و از عجله و شتاب بپرهیزند.
وی همچنین یادآور شد: رانندگان قبل از حرکت، حتماً از سلامت ترمزها اطمینان حاصل کنند.
رعایت سرعت مطئنه؛ ضامن جان مسافران
به هر حال، آنچه بیش از همه در این زمینه مهم به نظر میرسد، مسئولیتی است که رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی در قبال جان مسافران دارند.
امروز بیشک رعایت سرعت مطئنه، ضامن جان مسافران در جادههای ارتباطی است و باید به این امر بیش از گذشته توجه شود؛ گرچه عمده راههای شرق استان تهران از نظر ایمنی در سطح پایینی قرار دارد، اما در آنها به خوبی از عوامل بازدارنده نظیر دوربینهای ثبت و کنترل سرعت، عوامل پلیس راه، شیارهای لرزاننده و . . . استفاده شده است.