این استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی در گفتگو با آریا به تشریح آخرین آرایش نیروهای سیاسی پرداخته و می گوید : اگر سعید جلیلی اگر بر فرض معاملات پنهانی هم با پایداری ها انجام دهد که برخی از اعضای کابینه خود را از اعضای این جبهه انتخاب کند اما بازهم با وجود چنین توافقی نمی تواند رای بدنه اصلی جبهه پایداری را با خود همراه کند.
وی تاکید کرد:میان پایگاه اجتماعی علی اکبر ولایتی و سعید جلیلی تفاوت های مهمی وجود دارد این تفاوت ها بعضا به طرفداران این دو نفر در بین اقشار و لایه های اجتماعی و از سوی دیگر به تفاوت فردی و شخصی میان این دو شخصیت باز می گردد.
وی افزود:معتدلین و سنتی های اصولگرا با توجه به شناختی که از ولایتی دارند تمایل دارند به ایشان رای دهند اما طرفداران سعید جلیلی بیشتر در بین اقشار و لایه های ارزشی جناح راست است .همان کسانی که در سال ۸۴ احمدی نژاد را مطرح کردند و به او رای دادند .با این اوصاف می توان گفت طرفداران ولایتی نسبت به طرفداران جلیلی تعدادشان بیشتر است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد:توان اجرایی سعید جلیلی به عنوان یک رییس جمهور ناشناخته است . سعید جلیلی بر خلاف بسیاری از دیگر چهره های جناح راست از ادبیات تند استفاده نمی کند .البته این ویژگی برای رییس جمهور شدن کافی نیست زیرا باید توانایی های مدیریتی زیادی برای رییس دولت وجود داشته باشد.
وی ادامه داد:اگر در مقام مقایسه باشیم بنده معتقدم سعید جلیلی در بهترین حالت می تواند وزیر ارشاد یا معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه امام صادق باشد. اگر چه در طول سالهای اخیر توان اجرایی زیادی از ولایتی هم ندیده ایم اما ایشان نسبت به جلیلی نمره بالاتری می گیرد. بزرگترین مشکل اصولگرایان در انتخاب جلیلی،ولایتی و حداد عادل عدم توان اجرایی بالای این افراد است.در واقع می توان از لحاظ توان اجرایی به ولایتی نمره۱۲سعید جلیلی نمره ۷و حداد عادل نمره ۲یا نهایتا ۳داد.
زیباکلام درباره کاندیداتوری قالیباف تاکید کرد:مشکل قالیباف این است که وی نامزد اصولگرایان نیست و بنابردلایل متعددی، اصولگرایان قالیباف را به عنوان نامزد اصلی خود قبول ندارند.البته ایشان در بین اصلاح طلبان نیز جایگاهی ندارد.
وی اظهار داشت:در میان ۸کاندیدای تایید صلاحیت شده حسن روحانی ،محسن رضایی ،قالیباف و عارف جایگاه بالایی از نظر توان اجرایی دارند اما این گزینه ها هیچکدام نامزدهای اصولگرا به حساب نمی آیند .بنابراین نامزد اصلی اصولگرایان ولایتی یا سعید جلیلی خواهد بود البته انتخاب یک نفر از میان این دو گزینه به عنوان نامزد اصلی مشکل جدی اصولگرایان است زیرا این طیف نمی خواهد با حمایت از دو کاندیدا آرای اصولگرایان شکسته شود.از این رو باید تا ۱۵روز آینده یکی از این دو نفر را به عنوان کاندیدای نهایی خود معرفی کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی حمایت پایداری ها از سعید جلیلی را ناخواسته دانست و خاطرنشان کرد:پایداری ها قلبا به حمایت از ۸کاندیدای معرفی شده اعتقادی ندارند اما اگر مجبور شوند بر اساس تکلیف شرعی به پای صندوقهای رای بروند یا رای سفید می دهند یا با اکراه و اجبار به سعید جلیلی رای می دهند البته فقط تعدادی از پایداری ها به جلیلی رای خواهند داد.
وی گفت:اگر سعید جلیلی بر فرض معاملات پنهانی با پایداری ها انجام دهد که برخی از اعضای کابینه خود را از اعضای این جبهه انتخاب کند یعنی روح الله حسینیان وزیر ارشاد ،باقری لنکرانی وزیر بهداشت و صفارهرندی وزیر ارشاد شود اما بازهم با وجود چنین توافقی سعید جلیلی نمی تواند رای بدنه اصلی جبهه پایداری را با خود همراه کند زیرا رهبر معنوی این جبهه آیت الله مصباح است و ایشان به صورت علنی از باقری لنکرانی حمایت کرده و یک کلام در حمایت از سعید جلیلی و دیگر نامزدهای اصولگرا موضع گیری نکرده است.
وی در پایان تاکید کرد:ولایتی نسبت به سعید جلیلی شانس بیشتری برای پیروزی دارد مگر آنکه بنابر دلایلی در نهایت اصولگرایان به سمت سعید جلیلی متمایل شود که در این صورت بخش عمده ای از ۵تا۷ میلیون رای ولایتی به سمت جلیلی سوق داده خواهد شد.
زیباکلام در پایان حمایت طرفداران هاشمی از ولایتی را رد کرد و افزود:بنده معتقدم اصلاح طلبان و طرفداران هاشمی پشت ولایتی قرار نخواهند گرفت.