بر اساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر حدود ۲۷۰ هزار زن از مجموع یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور به انواع مواد مخدر از جمله تریاک ، شیشه و غیره اعتیاد دارند.
تحقیقات صورت گرفته در مناطق جنوبی تهران توسط سازمان بهزیستی نشان می دهد ، ۶۶ درصد کودکان خیابان به بیماری عفونت های انگلی روده ، ۱۰ درصد به عفونت های ادراری، ۹۶ درصد به پوسیدگی دندان ها ، بیماری های لثه و ۲۴ درصد به عفونت های پوستی مبتلا بودند.
آمار زنان معتاد در کشور روز به روز در حال افزایش است و کم کاری در اطلاع رسانی و هشدار به خانواده ها باعث شده تا زنان معتاد فرزندان خود را از کودکی معتاد کرده و کام آنان را به موادی چون تریاک ، شیشه و غیره آشنا سازند.
بنا به اعتقاد روانشناسان، مادران معتاد برای سرپوش گذاشتن روی مسایل خود از فرزندان خود سوء استفاده میکنند،تا آنان درگیر اعتیاد و بی اعتنا به کارهای خلاف مادران روزگار خود را در خاموشی بگذرانند.
به گفته این روانپزشکان، ۹۰ درصد کودکان معتاد توسط والدین خود به اعتیاد کشیده می شوند.ˈ سروش احمدی ˈ روانپزشک در این زمینه گفت: زنی که مواد مخدری مانند شیشه ، تریاک و یا حشیش استعمال می کند برای رهایی از بی قراریهای کودک، او را نیز معتاد می کند تا احساس لذت بیشتری ببرد.
احمدی افزود:این زنان دچار مسایل ، مشکلات روحی و روانی هستند و از فرزندان خود سوء استفاده می کنند.این روانپزشک با بیان اینکه این مادران تصورمی کنند با این کار در مقابل فرزندانشان احساس گناه نمی کنند ، اظهار داشت: زنان معتاد حتی فرزندان معتاد خود را واسطه برای خرید مواد مخدر قرار میدهند ،وضعیتی که بسیار اسفناک است اما کمتر به آن توجه می شود.
احمدی توصیه کرد: سازمان بهزیستی باید برای خانوادهها آموزش و روشهای کنترلی در نظر بگیرد، در واقع خانوادههایی که معتادند باید تحت نظر قرار گیرند و صدا و سیما باید آموزشهایی در خصوص رفتار با کودک به خانوادهها داده و سازمانهایی برای حمایت این خانوادهها ایجاد شود.
این روانپزشک با تاکید بر اینکه دولت باید از فرزندان آسیب دیده حمایت کرده و این کودکان تا زمانی که مادرانشان مشکل اعتیاد دارند، از آنها دور باشند، گفت:در واقع چنانچه این زنان ترک اعتیاد کرده و سلامت جسمانی پیدا کردند میتوانند سرپرستی فرزندان خود را داشته باشند.
ˈ مجید ابهری ˈ روانپزشک نیز در این زمینه گفت: ۷۰ درصد کودکان زنان معتاد قبل از تولد و در دوران جنینی دچار اعتیاد هستند و همین گونه به دنیا می آیند.
وی افزود: این مادران ، مقداری تریاک در حلق کودک می اندازند ،به همین خاطر ملاحظه می کنیم غالب این گونه بچه ها که بر دوش مادران خود در خیابان ها دیده می شوند ، غالبا خواب بوده و سرما، گرما، سر و صدا اثری بر آنها ندارد.
ابهری اظهار داشت : این کودکان ناخواسته معتاد می شوند و کودکان هفت تا ۱۲ ساله نیز که ازمادران معتاد متولد شده اند، برای خرده فروشی مواد مخدر مورد استفاده قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: باید نهادهای حمایتی از والدین معتادی که بچه های خود را معتاد کرده و برای گدایی از آنها استفاده می کنند، سلب صلاحیت کنند و این بچه ها را به مراکز نگهداری تحویل دهند.
ایران سلامت