بیست و یکمین دوره از مسابقات تکواندوی قهرمانی جهان در حالی از روز ۲۴ تیرماه در سالن اکس پوزیتو سنتر به مدت یک هفته در شهر پوئبلا مکزیک پیگیری شد که در پایان این رقابتها تیم ملی ایران با کسب یک مدال طلا، دو نقره و ۴۸ امتیاز بعد از چشم بادامیها عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد.
تیم ملی ایران با ۸ هوگوپوش، روز جمعه ۲۱ تیرماه ساعت ۲ بامداد به وقت محلی مکزیک پس از یک سفر طولانی وارد شهر مکزیکو سیتی پایتخت کشور مکزیک شد.
در همان ابتدای ورود تیم ملی به فرودگاه اتفاق عجیبی برای ملی پوشان رخ داد که اصلا قابل تصور نبود.
با توجه به اینکه مکزیکیها از غذای تند و غذای غیر اسلامی استفاده میکنند مسئولان فدراسیون تکواندو برای حل مشکلات خوراک ملی پوشان از تهران غذای آماده به مکزیک برده بودند، اما در همان بدو ورود تیم ملی به فرودگاه با ممانعت مسئولان امنیتی این کشور روبرو شدند.
مسئولان فرودگاه مکزیکوسیتی برای رفع شبههای که در ذهن خود داشتند با سگ های خود شروع به کنکاش کردند تا از محتوای داخل غذا های آماده با خبر شوند. به هر حال حضور سفیر ایران هم در سالن فرودگاه نتوانست کاری را از پیش ببرد تا اینکه مسئولان فدراسیون با رایزنی مشکلات را حل کردند.
در پایان این رقابتها دستاورد مردان ایرانی در بیست و یکمین آوردگاه جهانی یک مدال طلا و دو نقره و عنوان نایب قهرمان بود و سوغات بانوان ایرانی حذف از چهاردهمین دوره مسابقات بود.
امنیت بیش از اندازه در همه جای شهر وسترنها
تیم ملی ایران پس از رسیدن به فرودگاه مکزیکو سیتی با اتوبوس مسیری در حدود ۸۰ کیلومتر را طی کرد تا به هتل سن پدرو در مرکز شهر پوئبلا که یک شهر کاملا تاریخی بود برسد. ساعت سه و نیم بامداد به وقت محلی تیم ملی به هتل رسید و از همان بدو ورود دو دستگاه خودرو که شامل پلیسهای امنیتی شهر بودند تا صبح مقابل درب ورود هتل که محل استقرار تیمهای خارجی بود مستقر بودند.
شهر پوئبلا یکی از شهرهای تاریخی کشور مکزیک بود که تاریخچه ساختمانها شهر به بیش از ۵۰۰ سال قدمت داشت. به گفته یکی از لیدرهای هتلی که ملی پوشان ایران را در این دوره از مسابقات راهنمایی میکرد قدمت ساخت هتلی که ملی پوشان ایرانی در آن مستقر بودند به ۴۰۰ سال پیش باز میگشت. البته از نماهای ساختمانهای عجیب شهر کاملا مشخص بود که شهر پوئبلا قدمت تاریخی دارد.
یکی از نکات مهمی که در طول برگزاری مسابقات شاهد آن بودیم امنیت بیش از اندازه شهر در تمام ساعت بود؛ به طوری که در دور و اطراف هتل های ورزشکاران و ورزشگاه اکس پوزیتو سنتر که یک مجموعه ورزشی بسیار عظیمی بود در تمام ساعات شبانه روز ماموران امنیتی حضور داشتند.
کرسی را از ایران گرفتند
مجمع فدراسیون جهانی برای انتخابات اعضا فدراسیون جهانی ساعاتی قبل از افتتاحیه مسابقات برگزار شد که در پایان دکتر چو تنها کاندیدای این فدراسیون در پست خود ابقا شد و دبیر فدراسیون جهانی تکواندو نیز مثل سابق به کار خود ادامه داد. در ادامه مراسم نیز نواب رئیس از سوی رئیس فدراسیون انتخاب شد.
در این مراسم که قرار بود اعضا شورای اجرایی با رای گیری مسئولان فدراسیون ها انتخاب شوند سید محمد پولادگر یکی از کاندیدای شورای اجرایی نتوانست حدنصاب رای لازم را کسب کند و نتوانست نماینده شورای اجرایی شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار اعزامی فارس به مکزیک در مورد دلیل رای نیاوردن در انتخابات شورای اجرایی اظهار داشت: اینکه بنده در انتخابات شورای اجرایی فدراسیون جهانی رای نیاوردم کاملا سیاسی بود. کشورهایی که در این انتخابات رای مورد نظر را کسب کردند به عنوان مثال مکزیک قبلا هم عضو شورای اجرایی بودند و در این دوره نیز رئیس فدراسیون تکواندوی مکزیک برای حضور در شورای اجرایی رای مورد نظر را کسب کرد. معمولا در شورای اجرایی از هر کشور یک نفر حضور دارد، اما دیدیم که در اینجا به رئیس فدراسیون مکزیک هم رای دادند و آنها از این پس با دو نفر در شورای اجرایی حضور خواهند داشت. البته مشخص است که این اتفاق به دلیل میزبانیای است که آنها برعهده گرفتند.
وی در ادامه اظهار داشت: اینکه به من در این انتخابات رای ندادند به موضوع انتخاب بهترینهای تکواندوی آسیا ارتباط مستقیم دارد. در مسابقاتی که طی یک ماه گذشته در اندونزی برگزار شد مسئولان اتحادیه آسیا تصمیم گرفتند بهترینهای تکواندو را انتخاب کنند. متاسفانه در آن انتخابات فدراسیون ایران و تایلند هم طراز با هم ارزیابی شدند. ما نیز به خاطر فعالیتی که در طول این سالها در تکواندو داشتیم به این انتخابات اعتراض کردیم. مسئولان اتحادیه آسیا نیز از این موضوع دلگیر شدند و این موضوع که ما به تصمیمات آنها اعتراض کردیم گویا برایشان گران تمام شده و به همین دلیل در این انتخابات از من حمایت نکردند.
افتتاحیهای که یک کشته داشت
ورزشگاه اکس پوزیتو سنتر یک مجموعه ورزشی قول آسا در شرق شهر پوئبلا بود که به تازگی ساخته شده بود و میزبانی برگزاری بیست و یکمین دوره از مسابقات قهرمانی جهان را برعهده گرفته بود. ۲۴ تیرماه زمان افتتاحیه مسابقات بود که متاسفانه با توجه به اینکه محل برگزاری مسابقات با کمی تاخیر آماده شده بود در روز افتتاحیه که یکی از کارگران که در حال آماده کردن اطراف درب ورودی محل برگزاری مسابقات بود از ارتفاع چند متری نقش بر زمین شد و جان خود را از دست داد. البته با استقبال فراوانی که مکزیکی ها از افتتاحیه مسابقات کرده بودند کام تلخ مسئولان برگزاری مسابقات شیرین شد.
موج مکزیکی پوئبلاییها در سالن مسابقات
با توجه به اینکه میزبانی این دوره از مسابقات را مکزیکها برعهده داشتند در تمام ساعات روز در سالن مسابقات حضور پیدا میکردند و ملی پوشان خود را به شدت تشویق میکردند. روزی سه وعده بلیط فروشی نشان از این بود که آنها با حمایت ملی پوشان خود در تلاش بودند که یکی از سکوهای قهرمانی را از آن خود کنند که در پایان هم به خواسته خودشان با کسب سکوی سوم رسیدند. زمانی که نمایندگان مکزیک وارد شیاپ چانگ میشدند تماشاگران از لحظه آغاز مسابقات با موجهای مکزیکی جو سالن را سود ملی پوشان خود میکردند.
لگدی که خدابخشی به مدال طلا و تیم ملی زد
مهدی خدابخشی که با حاشیههای فراوانی در وزن هفتم جایگزین کاپیتان سابق تیم ملی شد، در بیست و یکمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ناکام ماند و از رسیدن به مدال جا ماند.
کادر فنی تیم ملی که روی مدال خدابخشی حساب ویژهای باز کرده بودند به هیچ عنوان تصور نمیکردند که او دست خالی از مسابقات باز گردد، اما دست کم گرفتن حریف دست آوردی جز حذف از بیست و یکمین دوره از مسابقات قهرمانی جهان را برای خدابخشی نداشت.
وی در نخستین دیدار خود نماینده کشور کره جنوبی را با نتیجه ۱۸ بر هشت شکست داد، در بازی دوم نماینده کشور آمریکا را با نتیجه ۹ بر شش شکست داد، در بازی سوم نماینده آفریقا را با نتیجه ۹ بر دو شکست داد و به مصاف نماینده تونس رفت و در اوج ناباوری از دور مسابقات حذف شد.
یکی از مهمترین دلایلی که وی مقابل نماینده تونس شکست خورد و مدال طلای مسابقات را که خیلی هم دور از دسترس نبود را از دست داد دست کم گرفتن حریف تونسی بود.
طلایی که اسبقی را عاشق کرد
بهنام اسبقی نماینده وزن چهارم تیم ملی که اصلا قرار نبود راهی مسابقات قهرمانی جهان شود رفت و مدال طلای مسابقات را هم کسب کرد تا نقش پررنگی در نایب قهرمانی تیم ملی در بیست و یکمین دوره از مسابقات قهرمانی جهان را داشته باشد. اسبقی که پیش از این تنها یک مدال تورنمنت تونس و جام فجر را در کارنامه خود داشت مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان را هم به ویترین افتخاراتش افزود.
مهمترین اتفاقی که بعد از کسب مدال طلای اسبقی رخ داد این بود که او تصمیم گرفت با نماینده(تونس) یکی از کشورهای مسلمان ازدواج کند. هر چند که همه چیز به روزهای آینده موکول شد، اما اسبقی در طول این چند روز همچنان تاکید میکرد که تصمیم خود را برای ازدواج گرفته است.
بانوان در مکزیک ناکام بودند
تیم ملی تکواندوی ایران که در این دوره از مسابقات با ترکیب چهار ملی پوش در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرده بود هم نتوانست کاری از پیش ببرد و شاگردان مریم آذرمهر دست خالی از مسابقات بازگشتند. در واقع این ششمین دورهای بود که بانوان ایرانی در مسابقات قهرمانی جهان شرکت می کردند. حال باید منتظر باشیم ببینیم که مسئولان فدراسیون با ناکامی که تیم ملی بانوان کسب کرده است چه تصمیمی خواهند گرفت؟ آیا همچنان آذرمهر هدایت ملی پوشان را برعهده خواهد گرفت یا نه؟
کلاه مکزیکی هدیه سفیر ایران به ملی پوشان
تیم ملی ایران در پایان مسابقات با کسب یک مدال طلا و دو نقره عنوان نایب قهرمانی در مسابقات را از آن خود کرد. جلال کلانتری سفیر ایران در مکزیک در ضیافتی از ورزشکاران زن و مرد تیم ملی تکواندوی ایران دعوت کرد تا در مراسم حضور داشته باشند. سفیر ایران که همراه با خانوادهاش در هتل تیم ملی حاضر شده بود به همه ورزشکاران کلاه مکزیکی هدیه داد. در طول مراسم ضیافت شام سفیر ایران ضمن تقدیر و تشکر از ملی پوشان برای کسب عنوان نایب قهرمانی برای همه آنها آرزوی سربلندی کرد.
پاسپورت محمد خمسه ناپدید شد
تیم ملی در مسیر بازگشت به ایران ابتدا به فرانکفورت و پس از آن به سمت فرودگاه امام خمینی(ره) سفر کرد. در طول مسیر مکزیکو سیتی به فرانکفورت پاسپورت محمد خمسه ناپدید شد و پس از پیگیریهای فراوان کادرفنی مشخص نشد که آیا پاسپورت او به سرقت رفته یا اینکه گم شده است.
تیم ملی ایران با ترکیب ۸ ملی پوش در بیست و یکمین دوره مسابقات تکواندوی قهرمانی جهان شرکت کرد که در پایان با کسب یک مدال طلا بهنام اسبقی، مدال نقره سجاد مردانی و مدال نقره هادی مستعان عنوان نایب قهرمانی در بیست و یکمین دوره از مسابقات قهرمانی جهان را کسب کرد.
فارس