3

برخی نمی‌خواهند دولت در سیاست خارجی توفیق یابد

  • کد خبر : 105274
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۵

معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: گروه‌هایی در داخل و خارج از کشور نمی‌خواهند این دولت در زمینه تعامل با دنیا و سیاست خارجی به توفیقات خوبی دست پیدا کند.

اسحاق جهانگیری صبح امروز در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل در مصلای بزرگ امام خمینی، در ابتدای سخنانش با ابراز خرسندی با حضور در جمع نخبگان و محققان شرکت کننده در این جشنواره گفت: یکی از مسائلی که اقتصاد کشور و همه بخش‌های مختلف کشور را تحت تاثیر قرار داده و کشور به صورت جدی از آن آسیب دیده، اتکای بیش از حد اقتصاد کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت است.

 

وی افزود: همین اتکای بیش از حد باعث شده در برخی موارد که درآمدهای نفتی افزایش پیدا کرده و همه انتظار داشتند که بر اساس این افزایش درآمدهای نفتی تغییرات اساسی در زندگی مردم و توسعه کشور رخ دهد، بعد از گذشت دوره‌ای در ارزیایبی‌ها مشخص شده که نه تنها تغییرات مناسبی در زندگی مردم ایجاد نشده بلکه بخش قابل توجهی از دستاوردهای کشور نیز آسیب دیده است.

 

جهانگیری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم کاهش اتکا به درآمدهای نفتی گفت: این سیاست یک سیاست جدی است و در گذر اقتصادی کشور از اتکا به درآمدهای نفتی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، باید این موضوع را به خوبی مدیریت کنیم. در این دوره باید با کمک همه دانشمندان این دوره گذار را به خوبی طی کنیم.

 

وی با بیان اینکه “کشور از نظر اقتصادی در شرایط مناسبی نیست”، اظهار کرد: این یک حرف شعاری نیست که این دولت آن را بگوید. دولتمردان گذشته و کسانی که نیم‌نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور دارند، به این موضوع اشاره داشتند و مردم نیز احساس می‌کنند که در شرایط نامناسب اقتصادی قرار دارند.

 

معاون اول رییس‌جمهور با طرح این پرسش که “چرا چنین شرایطی در اقتصاد کشور ما حاکم است؟” گفت: بخشی از وضعیت موجود ناشی از تحریم‌های ظالمانه است که علیه کشور اعمال شده است. این تحریم‌ها باعث شده که کشور از خیلی از منابع، فرصت‌ها و امکانات دور نگه داشته شود. برخی از مشکلات نیز ناشی از سیاست‌هایی غیرعلمی، غیرکارشناسی و گاه شتابزده است.

 

وی با بیان اینکه “رشد اقتصادی، رشد سرمایه، نرخ تورم و بیکاری شاخص‌هایی است که بر اساس آن اقتصاد یک کشور مورد ارزیابی قرار می‌گیرد”، به برخی آمار و ارقام رسمی کشور در مورد تعدادی از این شاخص‌ها اشاره کرد و افزود: آمار و ارقامی که در منابع رسمی وجود دارد، بویژه آماری که از سال ۱۳۹۱ وجود دارد نشان می‌دهد که ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای در این بخش‌ها مخصوصا در زمینه بیکاری از جمله بیکاری نسل جوان قرار داریم.

 

جهانگیری با اشاره به آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار در ارتباط با اشتغال جوانان و با نگران‌کننده دانستن این آمار تصریح کرد: دولت برای حل این مشکلات در دو زمینه به صورت متمرکز وارد شده است.

 

وی زمینه اول را دیپلماسی و تعامل با دنیا در چارچوب‌ سیاست‌های تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: دولت بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت در بخش دیپلماسی و سیاست خارجی فعال شده است.

 

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه “باید به نحوی پیش برویم که تحریم‌های ظالمانه را برداریم و بستر مناسب برای فعالیت اقتصادی مردم و حل مشکلات پیش روی آنها را فراهم کنیم”، افزود: امیدوارم دوستانی که در این بخش فعال هستند با قدرت، قاطعیت و در چارچوب سیاست‌های رهبری به پیش بروند.

 

وی با بیان اینکه “نباید خیلی دغدغه داشته باشیم که عده‌ای نمی‌خواهند این موانع بر طرف شود”، خاطرنشان کرد: نمی‌خواهم در این مورد صحبت کنم که چه گروه‌هایی در داخل و خارج از کشور نمی‌خواهند این دولت به توفیقات خوبی در زمینه تعامل با دنیا و سیاست خارجی دست پیدا کند.

 

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه “سیاست‌های اقتصادی کشور باید مبتنی بر نظرات کارشناسی، علمی و عملی باشد”، گفت: سیاست‌های شتابزده ممکن است چند روزی مسئولان کشور را در بین بخش‌هایی از مردم به محبوبیت برساند ولی بعد از مدتی این سیاست‌ها گریبانگیر همه می‌شود. دولت تدبیر و امید اصرار دارد که در تمام زمینه‌های اقتصادی کشور، برای عبور از این شرایط بر اساس نظرات علمی و کارشناسی سیاست‌های اقتصادی را تبیین کند و به پیش ببرند تا منجر به کاهش تورم، ایجاد اشتغال و رفاه نسبی مردم شود.

 

جهانگیری اضافه کرد: این کار شدنی است و دولت می‌تواند این کار را با پشتوانه مرم و نخبگان به پیش برود به نحوی که شرایط اقتصادی کشور در یک مدت زمانی مشخص تغییر پیدا کند. ما باید در مرحله اول، ثبات اقتصادی کشور را ایجاد و اقتصاد کشور را از حالت شوک خارج کنیم.

 

وی با بیان اینکه “ما باید در زمینه ارز، تورم، بیکاری و دیگر زمینه‌ها ثبات ایجاد کنیم به نحوی که همه احساس کنند که در یک بازار قابل پیش‌بینی حرکت می‌کنند”، تاکید کرد: ما باید رشد منفی اقتصادی را که وجود دارد، متوقف و به سمت مثبت در این زمینه حرکت کنیم. من به این مطلب که حرف رییس بانک مرکزی درباره نرخ ارز چه بوده است، کاری ندارم. مهم این است که مسئول اقتصادی کشور بتواند برای خود و سازمان خود اعتمادی را در بین مردم، جامعه و نخبگان ایجاد کند.

 

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به تورم موجود در کشور نیز گفت: نرخ تورم کشور در پایان شهریور، از ۴۰ درصد عبور کرد و ما باید تلاش کنیم که این میزان را در همین نقطه در مرحله اول متوقف کنیم و سپس به سمت کاهش برویم. ما باید رشد اقتصادی کشور را به سمت مثبت سوق دهیم. باید فضایی را ایجاد کنیم که بخش خصوصی و تمام کسانی که در کشور ایده دارند احساس کنند که می‌توانند وارد فضای فعالیت شوند.

 

جهانگیری همچنین به اهمیت توسعه، و علم و فناوری اشاره کرد و یادآور شد: ایران در برخی از رشته‌های علمی می‌تواند به عنوان کشور قابل طرح و پیشگام حضور داشته باشد و نخبگان در برخی از رشته‌های علمی قدم‌های قابل توجهی برداشته‌اند.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم حمایت از علم، دانش و فناوری خاطرنشان کرد: این دولت در راستای سیاست‌های رهبری از توسعه علم، دانش و فناوری حمایت می‌کند. ما در این زمینه به هر میزان که لازم باشد از نخبگان حمایت می‌کنیم. مهم این است که ایده‌های علمی تبدیل به عمل و کالاهایی قابل عرضه در بازار شود. ما باید حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار دهیم.

 

جهانگیری با بیان اینکه “الزاماً این‌گونه نیست که کسی که تولید علم می‌کند، خود نیز سرمایه‌گذار باشد”، گفت: ما باید شرایطی فراهم کنیم تا سرمایه‌گذاران و شرکت‌هایی که در این زمینه آمادگی دارند، وارد عرصه‌ شوند و در راستای تحقق ایده‌های علمی به عمل و تبدیل به کالا فعالیت کنند. در واقع باید کسانی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها هستند، به این حلقه وصل شوند.

 

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه “شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند جایگاه ایران را ارتقا دهند”، افزود: آنچه قدرت یک کشور را در دنیا عرضه می‌کند، شرکت‌های دانش‌بنیان است و کار آنها، ثروت‌افزایی از علم و فناوری است.

 

وی دو هدف مهم شرکت‌های دانش‌بنیان را ثروت‌افزایی از علم و فناوری و ایجاد اشتغال مورد نیاز برای قشر تحصیلکرده برشمرد و اظهار کرد: نسل جوان ما علاقه‌مند است که تحصیلات دانشگاهی داشته باشد و این یک فرصت برای یک کشور است که نسل جوان آن می‌خواهد تحصیل کند؛ از طرف دیگر این نسل جوان با چنین تحصیلاتی کار مناسب خود را می‌خواهد و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در این زمینه مؤثر و نقش‌آفرین باشند.

 

جهانگیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه “محور توسعه در جهان، علم و فناوری است”، گفت: باید این موضوع را کانون توجه تمام دستگاه‌ها قرار دهیم و باید بروی دانش‌هایی چون فن‌آوری نانو، هوا و فضا، آی.سی‌.تی و دانش‌هایی که در حال حاضر در جهان در اولویت قرار دارند توجه کنیم و بتوانیم محصولات مرتبط با آنها را در بازار عرضه کنیم.

 

وی با اشاره به اهمیت تولید کالا بر اساس اندیشه‌های علمی و همچنین صادرات آنها نیز تصریح کرد: دولت تدبیر و امید و جناب آقای رییس‌جمهور با قاطعیت در جلسات دولت بر لزوم استفاده از نظرات نخبگان در تمام سطوح مدیریت کشور تاکید دارند و امیدواریم که دولت با گشایش اقتصادی که ایجاد می‌شود، حمایت‌های جدی‌تری از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام دهد.

 

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به تلاش دولت یازدهم برای برگرداندن امید به مردم، جامعه و نخبگان گفت: امید دولت این است که نخبگان با تدبیر خود کمک کنند که دولت و کشور از موانعی که در حال حاضر وجود دارد، عبور کند.

jahangiri

جهانگیری در پایان تاکید کرد: ما در دولت به دنبال نخبه‌سازی نیستیم بلکه به دنبال نخبه‌پروری هستیم؛ چراکه نخبگان سرمایه‌های کشورند و دولت وظیفه خود می‌داند که نخبگان را به عنوان سرمایه‌های کشور مورد توجه قرار دهد.

 

به گزارش ایسنا، در این مراسم و پیش از صحبت‌های معاون اول رییس‌جمهور، سورنا ستاری معاون علمی رییس‌جمهور و همچنین دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل به ارائه گزارش پرداختند.

 

معاون اول رییس‌جمهور در هنگام حضور در مصلی، از برخی غرفه‌های این جشنواره و نمایشگاه بازدید و با محققان و دست‌اندارکاران این غرفه‌ها گفت‌وگو کرد و در جریان روند فعالیت آنها قرار گرفت.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=105274

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]