با پایان یافتن دوره ریاست چهارمین رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شورای عالی این سازمان روز اول آبان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل جلسه داد و طی آن «ابوذر ابراهیمی ترکمان» رایزن فرهنگی سابق ایران در روسیه به عنوان رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انتخاب شد.
با گذشت دو هفته از این انتخاب، از مراسم تودیع و معارفه خبری نشد تا اینکه روز گذشته برخی شایعات از معرفی «سیدرضا صالحی امیری» برای ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبر دادند. وی دومین گزینه دولت تدبیر و امید برای تصدی وزارت ورزش و جوانان بود که از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد نگرفت.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که آیا معرفی آقای صالحیامیری به جای ابراهیمیترکمان صحت دارد، اظهار بیاطلاعی کرد و در پاسخ به پرسش دیگری درباره تاریخ مراسم معارفه رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: تاریخ این مراسم هنوز مشخص نیست.
به گزارش فارس، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سازمانهای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از تاریخ ۳۰/۴/۱۳۷۴ و به موجب مصوبه شورایعالی اداری، وظایف معاونت امور بینالملل وزارت ارشاد را عهدهدار شده است.
در بیان میزان اهمیت این سازمان همین بس که اساسنامه آن به تأیید رهبر معظم انقلاب رسیده است و زیر نظر یک شورای عالی پانزده نفره اداره میشود که پنج تن از آنان توسط رهبر انقلاب انتخاب میشوند و ۱۰ نفر دیگر را نیز شخصیتهای حقوقی از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی(رئیس شورا)، وزیر امور خارجه، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، دبیرکل مجمعجهانی تقریب مذاهب اسلامی، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، رئیس جامعه المصطفی(ص) العالمیه و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشکیل میدهند.
نخستین رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آیتالله محمدعلی تسخیری است و حجتالاسلام محمود محمدی عراقی، سیدمهدی مصطفوی و محمدباقر خرمشاد دیگر رؤسای این سازمان را در طول ۱۸ سال فعالیت تشکیل میدهند.
امید است پنجمین شخصیتی که در رأس دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد، فردی دغدغهمند باشد و بر اساس ضوابط انتخاب شود.