علیرضا فغانی و حسن کامرانیفر که برای قضاوت در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به این کشور سفر کرده بودند، امروز (سهشنبه) به ایران بازگشتند.
فغانی و کامرانیفر در ۷ دیدار جام بیستم از جمله دیدار افتتاحیه بین برزیل و کرواسی به عنوان داور ذخیره حضور داشتند. آخرین مسابقهای که فغانی به عنوان داور چهارم انتخاب شد، دیدار فرانسه و نیجریه بود که در مرحله یک هشتم نهایی برگزار شد.
علیرضا فغانی پس از بازگشت به ایران درباره حضورش در ۷ دیدار جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به عنوان داور چهارم اظهار داشت: برای من افتخاری بود که به عنوان داور چهارم در بزرگترین رویداد ورزشی حضور داشته باشم. حضور در این رقابتها برای من تجربه خیلی خوبی بود و امیدوارم در جام جهانی ۲۰۱۸ به عنوان داور اصلی قضاوت کنم.
وی افزود: یکی از بازیهای مهم و خاطرهانگیزی که حضور داشتم، دیدار افتتاحیه برزیل و کرواسی بود که «نیشیمورا» قضاوت این بازی را بر عهده داشت. بازی نیجریه و فرانسه در مرحله یک شانزدهم نهایی هم جزو بازیهایی بود که تجربه خوبی برایم به همراه داشت.
فغانی درباره سطح کیفی این بازیها گفت: کیفیت همه چیز از زمینها گرفته تا ورزشگاهها عالی بود. همه تیمها برای پیروزی به میدان میرفتند و گلهای زیادی در بازیها رد و بدل میشد. در هر بازی هم حداقل ۵۰ تا ۶۰ هزار جمعیت به ورزشگاه میآمد.
داور بین المللی کشورمان با اشاره به اشتباهات داوران در این مسابقات تصریح کرد: باید توجه کنیم داورانی که برای جام جهانی انتخاب کرده بودند، جزو بهترین داوران دنیا بودند اما همین داوران در قضاوتهای خود اشتباهاتی داشتند. این مسئله باعث کاهش سطح توقع مربیان و بازیکنان ایران از داوران میشود. اشتباهات داوری همیشه وجود دارد.
فغانی با بیان اینکه «سطح داوری در بازیهای جام جهانی چندان بالاتر از داوران ما نبود»، ادامه داد: باید سطح فرهنگ برخورد با اشتباهات داوری در ایران را تغییر دهیم و بدانیم که اشتباهات در همه بازی ها وجود دارد.
وی در مورد اینکه شانسی برای قضاوت در این رقابتها را پیدا نکرد، خاطرنشان کرد: یکی از تورنمنتهایی که دوست داشتم، قضاوت کنم بازیهای جام جهانی بود. قرار گرفتن کنار زمین و اینکه ببینی شخص دیگری قضاوت میکند برای من سخت بود.
داور بین المللی کشورمان در خصوص اشتباه داور صربستانی دیدار تیم ملی ایران و آرژانتین به تسنیم گفت: کمیته داوران این صحنه را پنالتی نمیدانست چون معتقد بود مدافع آرژانتین قبل از اینکه به بازیکن ایران برخورد کند، توپ را زده بود. فدراسیون فوتبال پس از پایان این دیدار از داور صربستانی شکایت کرد و جالب است که تنها کشوری که از یک داور شکایت کرد، ایران بود.
فغانی افزود: شکایت کردن از داور چه سودی برای ما داشت که این کار را انجام دادیم؟ آیا منفعتی برای ما حاصل شد که دست به چنین اقدامی زدیم؟ همانطور که همه دیدند، فیفا پس از بازی ایران و آرژانتین باز هم به این داور صربستانی قضاوت داد. آیا غیر از این بود که خودمان را با شکایت انگشت نما کردیم؟
این داور درباره اینکه آیا به نظر خودش صحنه رخ داده در محوطه جریمه آرژانتین در بازی با ایران پنالتی بود، گفت: من در این باره اظهار نظر نمیکنم.
تسنیم/وی خاطرنشان کرد: مهمترین مسئله برای ما حضور پرافتخار و بازیهای خوب در این رقابتها بود. پس از پایان مسابقات مرحله یک شانزدهم نهایی سپ بلاتر رئیس فیفا در جلسهای که با داوران داشت به کیفیت خوب این رقابتها اشاره کرد و تنها نام کشور ایران را بر زبان آورد و گفت که شما میبینید تیمی مثل ایران در این بازیها خوب بازی میکند و حتی گل هم میزند و شادی را به خانههای مردم میبرد.
داور بینالمللی کشورمان در خصوص استفاده داوران از اسپری مخصوص برای رعایت فاصله هنگام ضربات ایستگاهی گفت: من از این اسپری در بازیهای جام جهانی جوانان استفاده کردم که بازخورد خوبی داشت و قرار شد که از این پس از این نوع اسپریها باز هم استفاده شود.