به گزارش اعتماد، دیروز رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، در نطق پیش از دستور خود درحالی که شهردار تهران و رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر را مخاطب قرار داده بود در اعتراض به ساخت بیمارستان هستهای در بوستان ولایت، گفت: زمانی که بوستان ولایت توسط مقام معظم رهبری افتتاح شد، مقامات شهرداری عنوان کردند که ٨٠ درصد فضای بوستان مربوط به فضای سبز و ٢٠ درصد ساختمان مرکز تجارت جهانی است که مقام معظم رهبری اشاره کردند ٢٠درصد فضای بوستان ولایت برای ساختمان تجارت جهانی زیاد است لذا طرح جامع قبلی برای این بوستان متوقف و طرح جدیدی باید به شورا ارایه میشد؛ با این شرایط حالا موضوع ساخت بیمارستان هستهای در بوستان ولایت مطرح شده است؛ بنده معتقدم این اقدام تصرف در مال غیر محسوب میشود.»
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر گفت: «بعد از رهنمودهای رهبری در خصوص ضرورت تخصیص حداکثری فضای بوستان ولایت برای تامین فضای سبز، طرح جامع گذشته متوقف و قرار شد طرح جامع جدیدی تهیه و برای تصویب به شورا ارسال شود تا بعد از تصویب شورا در کمیسیون ماده ۵ و سپس در شورایعالی شهرسازی تصویب شود که این مراحل طی نشده است. لذا شهردار حق ندارند قبل از اینکه مصوبهای داشته باشد، هیچ سازهای از جمله بیمارستان هستهای را در این زمینها بسازد. به همین دلیل خواستار تذکر به شهردار توسط رییس شورا هستم.»
اما این اظهارات حافظی مخالفینی هم داشت که ساکت ننشستند و به اعتراض به اظهارات رییس کمیسیون سلامت شورای شهر پرداختند. اسماعیلدوستی به عنوان یکی از این معترضین خطاب به حافظی با ذکر اینکه البته بهتر بود شهردار تهران قبل از امضای این تفاهمنامه به صحن شورا میآمد و اعضای شورا را توجیه میکرد، گفت: «با ساخت بیمارستان هستهای ریسک بزرگی توسط وزارت بهداشت، سازمان انرژی هستهای و شهرداری تهران اتفاق افتاده است. چرا این همه به شهرداری ایراد میگیریم، ما داریم برای تهران یک بیمارستان ١٠٠٠ تختخوابی میسازیم که هر تخت آن ٢٠ میلیون تومان هزینه دارد. ضمن اینکه با این جمله که شهرداری تصرف در مال غیر داشته موافق نیستم.» اما دوستی تنها معترض سخنان حافظی نبود، احمد دنیامالی، عضو اصولگرای شورا و نزدیک به شهردار نیز در ادامه در موافقت با دوستی و در دفاع از این پروژه گفت: این بیمارستان قرار بود در منطقه ٢ احداث شود، ولی به تدبیر شهردار و درراستای توجه به مناطق جنوب شهر، قرار شد تا این مجموعه در بوستان ولایت ساخته شود. این اظهارات مخالفین باز هم حافظی را به دفاع از ادعاهای خود واداشت، وی سپس در پاسخ به اسماعیل دوستی به ذکر آماری از برآورد هزینه ساخت چنین بیمارستانی پرداخت. به گفته او برای هر تخت بیمارستانی ویژه(با فضاسازیها و…) بهطور میانگین ۵۵٠ میلیون تومان، برای هر تخت عادی ۴٠٠ میلیون تومان و برای هر تخت ICU حدود ٨٠٠ میلیون تومان هزینه میشود. بنابراین با همین محاسبات به ادعای حافظی ساخت این بیمارستان ١٠٠٠ تختخوابی حدود ۶٠میلیارد تومان هزینه را به همراه خواهد داشت. بوستان ولایت هماکنون ٣٠٠ هکتار وسعت دارد که به گفته حافظی قرار است حدود ١۵ درصد آن به بیمارستان هستهای اختصاص پیدا کند و این یعنی ۴۵ هکتار از فضای بوستان باید به بیمارستان اختصاص یابد. بعد از نطق حافظی، محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی، مهدی چمران رییس شورا که احساس میکرد سخنان حافظی به نوعی دخالت دروظایف او به عنوان نماینده شورا در این تفاهمنامه بوده است را خطاب قرار داده و با لحنی فریادگونه گفت: بنده نیز میخواهم در خصوص بیمارستان هستهای توضیحاتی ارایه دهم که افکار عمومی نیز از آن مطلع شوند. با این وجود چمران اجازه صحبت به سالاری نداد. این اقدام چمران باعث شد تا سالاری بیش از پیش عصبانی شود و با صدایی بلندتر از قبل خطاب به چمران بگوید: «شما هر جلسه را به یک شکلی اداره میکنید، اینطور نمیشود که باید نسبت به شفاف شدن افکار عمومی در خصوص بیمارستان هستهای توضیحات تخصصی داد.»
چمران اما با این واکنش سالاری باز هم حاضر به مدارا با وی نشد و در پاسخ به رییس کمیسیون معماری و شهرسازی عنوان کرد: « بهتر است که داد نزنید و جلسه را بهم نریزید. » پاسخی که سالاری در واکنش به آن گفت: « بنده داد نمیزنم و شما باید جلسه را درست اداره کنید. » رییس شورا ولی گویا قصد نداشت تا جلوی سالاری کوتاه بیاید، چرا که در واکنش به سخنان سالاری خطاب به حاضران در جلسه گفت: « من احساس میکنم دوستان میخواهند جلسه را شلوغ کنند و بهم بریزند. » این پاسخ چمران باعث شد تا محمد سالاری از جای خود بلند شود و قصد ترک جلسه را داشته باشد. اما محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران مانع از آن شد. در این بین اسماعیل دوستی عضو کمیسیون حمل و نقل شورا نیز بار دیگر به دفاع از سالاری و طرح ساخت بیمارستان هستهای پرداخت.
بالاخره بحث بیمارستان هستهای با نطق پیش از دستور معصومه آباد و صلواتی که فرستاده شد به اتمام رسید و جلسه شورا به وضعیت عادی خود برگشت.
هرندی دومین حاشیه جلسه
منطقه هرندی تهران(دروازه غار) و گزارش معاون فرهنگی اجتماعی شهردار تهران دومین بحث حاشیهساز دیروز شورا شد. حجتالاسلام میثم امرودی، در دویستمین جلسه شورا در روند ارایه گزارش طرح ارتقای زندگی در مرکز تاریخی تهران، به ویژه محله هرندی در بعد فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی، با اشاره به اینکه مهاجرت ساکنان قدیمی از منطقه ۱۲ امروز به معضلی در این منطقه بدل شده که با بالا بودن نرخ جمعیت بیسواد نسبت به سایر مناطق و بالا بودن نرخ بیکاری همراه شده است، گفت: وضعیت بغرنج آسیبها سبب شده شاخص فقر خانوادهها در این منطقه ٨/٣۴ درصد باشد در حالی که این شاخصها در سایر مناطق ۲۲ درصد است.
به گفته وی در اجرای این طرح به ۷۳۰۰ خانه مراجعه شده است. بعد از گزارش معاون اجتماعی شهردار تهران، نوبت مخالفین و منتقدین این طرح بود تا دلایل خود را بیان کنند. نکته جالب در این انتقادها آن بود که معترضین از بین اعضایی بودند که تادیروز از مدافعین این طرح و در جبهه شهرداری تهران بودند. رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بعد از قرائت گزارش معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری در صحن علنی شورا گفت: شهرداری تهران برنامه جامعی برای ساماندهی محله هرندی ندارد. علیرضا دبیر که پیش از این از حامیان این طرح بود، گفت: « با اهدافی که در این گزارش ارایه شد، کاری در محله هرندی انجام نمیشود. »
وی با تاکید براینکه این کار تک بعدی نیست و امکان ندارد تا زمانی که سازمانهای بهزیستی؛ رفاه؛ ناجا و حتی ثبت احوال در این کار مشارکت نکنند تحولی در هرندی اتفاق بیفتد، با ذکر اینکه میدانم شما هنوز برنامه جامعی ندارید، افزود: البته در دو هفته گذشته برای ارایه این گزارش روی این برنامه خیلی کار کردهاید اما در این گزارش تنها اهداف بیان شد و هیچ برنامه جامعی بیان نشد. وی همچنین با اشاره به اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی این پروژه در تبصرههای بودجه از هیات رییسه شورا خواست در صحن علنی هفته آینده فرصتی برای ارایه گزارش در خصوص عملکرد شهرداری تهران در تبصرههای بودجه اختصاص دهند. مجتبی شاکری دومین عضو منتقد گزارش شهرداری بود که خطاب به معاونین شهردار حاضر در جلسه گفت: از گزارش آقای امرودی در خصوص پروژه شهید هرندی تشکر میکنم ولی در حال حاضر شهرداری چه کاره است که در هر کاری دخالت میکند؟ درحال حاضر مصوبات نیمه کاره رها میشود و آن وقت به دنبال کارهای بزرگ جدید هستیم.