9

اپوزیسیون ایتالیا خواستار استعفای فوری ”سیلویو برلوسکونی” نخست وزیر این کشور شد.

  • کد خبر : 1808
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۹

رم – اپوزیسیون ایتالیا به دنبال شکست دولت درهمه پرسی هسته ای، خواستار استعفای فوری ”سیلویو برلوسکونی” نخست وزیر این کشور شد. ”پیئرلوئیجی برسانی” دبیرکل حزب ”دمکرات ها” بزرگترین تشکل سیاسی اپوزیسیون درایتالیا، گفت: نتیجه این همه پرسی، نخست وزیر را وادار به استعفا می کند زیرا تاییدی بر جدایی میان دولت و ملت است. […]

رم – اپوزیسیون ایتالیا به دنبال شکست دولت درهمه پرسی هسته ای، خواستار استعفای فوری ”سیلویو برلوسکونی” نخست وزیر این کشور شد.

”پیئرلوئیجی برسانی” دبیرکل حزب ”دمکرات ها” بزرگترین تشکل سیاسی اپوزیسیون درایتالیا، گفت: نتیجه این همه پرسی، نخست وزیر را وادار به استعفا می کند زیرا تاییدی بر جدایی میان دولت و ملت است.
برسانی افزود: دولت و کشور از یکدیگر جدا شدند و حال تنها یک راه برای دولت باقی مانده است و باید استعفا کند.
وی با بیان اینکه پس ازگذشت ۱۶سال،مشارکت مردمی درهمه پرسی در سراسر کشور فرای حد نصاب رفت، خاطرنشان کرد: این همه پرسی می گوید که همه شهروندان در مقابل قانون برابرهستند و آقای نخست وزیر نمی تواند مصونیت قضایی داشته باشد.
دبیرکل حزب دمکرات ها ایتالیا ادامه داد: نتیجه همه پرسی کشور مملو از امید و اعتماد برای تغییرات است، بنابراین دولت باید استعفا دهد تا اوضاع جدیدی برای پیشرفت کشور رقم زده شود.
وی گفت:انچه قبلا یک بحران سیاسی بود، حالا شکل و شمایل یک فاصله عمیق با شهروندان را گرفت و اگر دراین خصوص تامل نشود غیرمسوولانه است.
برسانی با اشاره به مانورهای سیاسی برلوسکونی در قبل و بعدازهمه پرسی ، گفت: تاکتیک های بقا می توانند تنها شکاف میان دولت و افکارعمومی را بیشتر کنند.
سایر احزاب اپوزیسیون ایتالیا نیزبه دنبال اعلام نتیجه همه پرسی روزگذشته، خواستار استعفای دولت و برگزاری انتخابات زودهنگام شدند.
اما ”روبرتو کالدرولی” وزیر تسهیلات قانونی و عضو حزب راست گرای ”پیوند شمال” از جمله متحدین اصلی ائتلاف دولتی ایتالیا از نتیجه همه پرسی ابراز تاسف کرد.
وی گفت: ما دومین سیلی را دریافت کردیم و برلوسکونی باید در پارلمان توضیح دهد.
کالدرولی افزود: ما دیگر از سیلی خوردن خسته شده ایم، پس از شکست در انتخابات محلی، حالا نوبت به همه پرسی و نافرمانی از رییس درهمه پرسی رسید؛ ما در انتخابات محلی نخستین سیلی را خوردیم و حال دومی نیز رسید و نمی خواهم سیلی خوردن تبدیل به یک عادت شود برای همین برلوسکونی باید روز ۲۲ ژوئن در این باره توضیح دهد زیرا نمی خواهیم سیلی سوم را نیز دریافت کنیم.
”روبرتو مارونی”وزیر کشور وعضوهمین حزب نیز درگفت وگویی رسانه ای، اظهارداشت: نیاز به یک دگرگونی درکشور است ، درغیر این صورت باید به سوی انتخابات زودهنگام رفت.
”اومبرتو بوسی” دبیرکل پیوند شمال نیز گفت: وقتی ۴۰ درصد از رای دهندگان ما و ۴۵ درصد از حزب حاکم ملت ازادی در رای گیری شرکت می کنند به این معنی است که مردم دیگر به تو (برلوسکونی) گوش نمی دهند.
نتیجه همه پرسی روزهای یکشنبه و دوشنبه در باره لغو ۴ قانون درخصوص ”برنامه هسته ای”، ”نحوه مدیریت و اداره خدمات عمومی”، ”تعرفه آب” و ”مصونیت قضایی نخست وزیر” موجب شد تا تنش بین احزاب ایتالیا افزایش یابد .
در همه پرسی ایتالیا، ۴۷میلیون و۳۰۰ هزار واجد شرایط برای شرکت در همه پرسی به پای بیش از ۶۱ هزار صندوق اخذ رای فراخوانده شدند که بیش از ۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معادل حدود ۵۷ درصد با حضور در شعب اخذ رای، نظر خود را اعلام کردند.
حد نصاب این همه پرسی که روزگذشته ساعت ۱۵به وقت محلی به پایان رسید، شرکت بیش از۵۰ درصد از واجدین شرایط بود.
ایتالیایی ها در این همه پرسی نظر خود را درخصوص استفاده از انرژی هسته ای و همچنین درخصوص مقررات کنونی پیرامون نحوه مدیریت خدمات عمومی و اعطای آن به بخش خصوصی،مدیریت و تعرفه خدمات آب رسانی ولغو قانون مربوط به مصونیت قضایی” سیلویو برلوسکونی” اعلام کردند و با رای قاطع حدود ۹۵ درصدی مانع از تحقق خواسته های دولت سیلویو برلوسکونی شدند.
پاسخ آری شهروندان ایتالیا به این همه پرسی جایگاه نخست وزیر این کشور که در انتخابات شهرداری های ایتالیا پایگاه های مهمی از جمله شهر میلان را از دست داد، بیش از پیش تضعیف و دولت برلوسکونی را با یک چالش جدی مواجه کرد.
از سال ۱۹۹۵ تاکنون هیچ کدام از همه پرسی ها از این نوع نتوانسته اند به ۵۰ درصد مشارکت دست یابند.
برلوسکونی ازطرفداران خود خواسته بود که دراین همه پرسی شرکت نکنند.
این درخواست نخست وزیرایتالیا با واکنش شدید اپوزیسیون مواجه شد و ”جورجو ناپولیتانو ” رییس جمهوری این کشور نیز در ساعات اولیه رای گیری در این همه پرسی شرکت کرد.
مردم ایتالیا درسال ۱۹۸۷میلادی به دنبال انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل دراتحاد جماهیر شوروی سابق، با برگزاری یک همه پرسی خواستار متوقف شدن فعالیت نیروگاه های هسته ای این کشور شدند.
دولت برلوسکونی حدود دوسال قبل طی قراردادی با فرانسه، ساخت و راه اندازی چهار نیروگاه هسته ای در این کشور را از اولویت های فعالیت خود قرار داده است.
براساس این قرارداد مقرر شد ساخت این نیروگاه ها ازسال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شود و تا سال ۲۰۲۰ به پایان برسد.
پس از حادثه فوکوشیما در ژاپن، دولت ایتالیا دستور توقف این طرح را به طور موقت و برای فرار از همه پرسی در این کشور زلزله خیز صادر کرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=1808

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]