استاندار تهران ضمن ارایه آمارهای انتخاباتی مربوط به استان و شهر تهران تاکید کرد: انتخابات ایران و تهران در آرامترین، بهترین و پرشورترین فضا برگزار خواهد شد.
مرتضی تمدن در نشستی خبری تعداد کل شعب اخذ رای در استان تهران در روز ۱۲ اسفندماه را، ۵ هزار و ۴۵۵ شعبه اعلام کرد و گفت: ۴ هزار و ۹۷۹ شعبه ثابت و ۴۷۶ شعبه سیار است، همچنین در حوزه انتخابیه تهران ۳۲۵۱ شعبه اخذ رای داریم و تعداد شعب اخذ رای در تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر برابر ۴ هزار و ۱۶۸ شعبه اخذ رای است.
تمدن اظهار کرد: در استان تهران ۶۳۹ نفر کاندیدا داریم و در حوزه انتخابیه تهران، اسلامشهر، ری و شمیرانات ۵۴۷ نفر در حال رقابت هستند.
وی افزود: در حوزه دماوند و فیروزکوه ۱۱ نفر، رباطکریم و شهریار ۲۲ نفر و ورامین ۲۱ نفر کاندیدا رقابت میکنند. همچنین از بین اقلیتهای دینی ۲ نفر از زرتشتیان و ۴ نفر از مسیحیان کلدانی و آشوری رقابت میکنند.
تمدن همچنین در مورد مدارک تحصیلی کاندیداها نیز اظهار کرد: فوقدیپلم ۲ نفر، کارشناسی ۷۲ نفر، کارشناسی ارشد ۴۳۱ نفر، دکترا ۱۲۲ نفر و تحصیلات حوزوی ۱۱ نفر بوده است. همچنین جوانترین کاندیدا در تهران ۳۰ سال و مسنترین آنها ۷۵ سال سن دارد.
استاندار تهران همچنین گفت: از لحاظ شغلی نیز در استان تهران ۱۱۸ نفر استاد دانشگاه، ۳۶ نفر نماینده مجلس، ۳۷ نفر پزشک، ۲۰ نفر روحانی، ۱۶ نفر قاضی و وکیل، ۷۵ نفر فرهنگی، ۶ نفر نظامی، ۷۲ نفر بازنشسته، ۳۱ نفر دارای شغل آزاد، ۱۱ نفر بیکار و ۲۰ نفر سایر مشاغل را داشتند.
وی اظهار کرد: پنج هزار و ۴۵۵ شعبه اخذ رای در استان تهران وجود دارد که چهار هزار و ۹۷۹ صندوق ثابت و ۴۷۶ صندوق سیار است. ضمن اینکه در شهر تهران سه هزار و ۲۵۱ شعبه اخذ رای وجود دارد و کل حوزه انتخابیه تهران، اسلامشهر، ری و شمیرانات چهار هزار و ۱۶۸ حوزه است و هر شعبه ۱۰ نفر اعضا برای صندوقها دارد.
تمدن همچنین گفت: تعداد مدیران شعب اخذ رای، تدارکات، نظارت و بازرسی در استان تهران ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار نفر هستند.
استاندار تهران همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به تایید صلاحیت شدن سه تا پنج نفر از افراد که اخیرا اعلام شد، این افراد چه کسانی هستند و آیا به شما اخبار جدیدی داده شده است یا نه؟ گفت: به حوزه تهران و ستاد انتخابات تهران نام فرد جدیدی داده نشده است و ما تغییری در لیستمان نداشتیم.
وی همچنین با بیان اینکه «قریب به پنج میلیون رای دهنده در تهران داریم» گفت: بر اساس پیگیریهای به عمل آمده از سازمان ثبتاحوال در استان تهران ۱۴۸ هزار و ۴۶۹ نفر رای اولی هستند که از این تعداد ۱۰۷ هزار و ۵۷۴ رای اولی مربوط به شهر تهران است.
تمدن همچنین گفت که هزار و ۷۱۰ مدرسه در تهران و یک هزار مسجد مکانهای شعب اخذ رای در استان تهران هستند.
استاندار تهران با تاکید بر اینکه «فرآیند انتخابات به جز حوزه انتخابیه پاکدشت که در آن انتخابات به صورت رایانهای برگزار میشود، همانند دورههای قبل خواهد بود» گفت: اگر مردم در تهران که به واسطه جمعیت در آن تراکم وجود دارد در ساعات آخر اخذ رای به شعب مراجعه کنند وقتشان بیشتر گرفته میشود و مردم نیز خودشان بیشتر در صفهای رای دادن معطل میشوند؛ بنابراین خواهش ما از مردم این است که در روز ۱۲ اسفند از ساعات اولیه صبح در پای صندوقهای رای حضور پیدا کنند.
وی همچنین با اشاره به زمان تبلیغات برای کاندیداها با بیان اینکه «تا ۸ صبح فردا (پنجشنبه) تبلیغات ادامه خواهد داشت و پس از آن هرگونه تبلیغاتی ممنوع میشود» گفت: از آغاز زمان تبلیغات تا این لحظه به ندرت اتفاقی افتاده که خلاف قانون و یا ضوابط باشد و میتوان گفت که کاندیداها قانون را تاکنون رعایت کردهاند و ما تنش و درگیری و رقابتهای جنجالی در کل استان تهران نداشتهایم.
تمدن افزود: اگرچه ممکن است در فرآیند انتخابات اتفاقاتی بیفتد، اما این اتفاقات مربوط به سرشت انتخابات است و از آنجا که سرشت انتخابات رقابت است ممکن است تندی صورت بگیرد، اما فرآیند تبلیغات در تمام حوزههای انتخابیه تهران شاهد رقابت خوب، سالم، بدون تنش و بدون دردسر بوده است.
استاندار تهران در ادامه نشست خبری با تاکید بر اینکه «نباید به هیچ وجه انتخابات مجلس پیشرو را با انتخابات ریاستجمهوری گذشته مقایسه کرد» گفت: تمام پتانسیل رقابت انتخابات ریاستجمهوری در تهران متمرکز میشود و در شهرستانها روند عادی دارد، اما انتخابات مجلس در کل کشور توزیع میشود چراکه هر کس از محل خود افراد مورد نظرش را انتخاب میکند.
وی همچنین اظهار کرد: هماکنون شاهد این هستیم که بخشی از تبلیغات از روی دیوارها و خیابانها به فضای مجازی منتقل شده و استفاده از پیام کوتاه و سایتها و بخشی از فضای رایانهای مورد توجه قرار گرفته است این در حالی است که در شهرستانها رقابت تن به تن داریم و در تهران رقابت لیست به لیست وجود دارد که بین این دو تفاوتهایی حائز اهمیت است.
تمدن با تاکید بر اینکه «رقابت در تهران در مورد انتخابات مجلس ویژگیهای خاص خود را دارد» گفت: از یکی دو روز گذشته در تهران رقابتها شدت گرفته و تنور تبلیغات گرم شده است و ما دیشب در کنار برخی مسوولان ذیربط از سطح شهر تهران بازدید داشتهایم و شاهد بودیم که تبلیغات به اوج خود رسیده است.
استاندار تهران تاکید کرد: اینکه برخی میگویند که تبلیغات در تهران سرد است، درست نیست و هماکنون شاهد فضای پرشور و نشاط رقابتی هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه «تعداد شکایتهایی که در بحث تبلیغات به فرمانداریها و ستادهای انتخابات ما ارسال شده، کمتر از ۱۰۰ شکایت بوده است» گفت: این مقدار جزئی است و اصلا قابل توجه نیست. البته به این تعداد شکایت نیز در حال رسیدگی هستیم، اما این شکایتها نوعا در مورد مخدوش شدن پوستر رقبا و یا بحث و جنجال در یک جلسه سخنرانی بوده است و هر جا احساس کردیم کاری خلاف قانون صورت گرفته به آن رسیدگی میکنیم.
تمدن همچنین گفت که همراه داشتن کارت ملی در روز اخذ رای برای رای دهندگان در جهت تسریع در امور است و اگر نباشد، اینطور نیست که از آنها رای گرفته نشود.
استاندار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص پیشبینی از مشارکت مردم تهران در روز ۱۲ اسفند گفت: شواهد و قرائن حاکی از این است که ما در این دوره از انتخابات مجلس شاهد حضور پرشورتری از سوی مردم خواهیم بود و نظرسنجیها نیز نشان میدهد که حتما مشارکت مردم در این دوره از دورههای قبلی بیشتر است.
خبرنگاری درباره اهمیت انتخابات مجلس پیشرو از تمدن پرسید که وی در پاسخ به این سوال گفت: از این جهت که این انتخابات سرنوشت و دخالت مردم را در امر اداره کشور رقم میزند، حائز اهمیت است. از سوی دیگر دشمنان مطامع خود را در حضور کمرنگ مردم در این انتخابات تجسم میکنند و هماکنون دل بستهاند تا بتوانند در پرتو مشارکت پایین مردم، اهداف خود را دنبال کنند این در حالی است که مردم ما این مقطع حساس را درک کردهاند.
خبرنگاری پرسید با توجه به اینکه قرار است انتخابات رایانهای در استان تهران در شهرستان پاکدشت برگزار شود، آیا به مردم این شهرستان اطلاعرسانیهای لازم شده است که استاندار تهران در پاسخ به این سوال گفت: کاملا اطلاع رسانی شده و آموزشهای لازم نیز مورد توجه قرار گرفته است.
خبرنگار دیگری از تمدن در مورد تمهیدات استانداری تهران در راستای میزان کم کردن تخلف و تقلب در انتخابات پرسید که وی در پاسخ به این سوال گفت: باید دانست که بحث مصون نگه داشتن انتخابات از خطاهای قانونی مکانیزمی است که درون خود قانون انتخابات پیشبینی شده است و در واقع اهرمهای لازم برای نظارت بر انجام قانونی انتخابات مدنظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به شکلگیری هیاتهای نظارت و هیاتهای اجرایی گفت: از آغاز ثبتنام تا رسیدگی به صلاحیتها و زمانی که شمارش آراء انجام میشود و اعتبارنامه کاندیداها امضا میشود، نظارت وجود دارد و این نقطه قوت ماست. همچنین استفاده از ظرفیت بازرسان انتخابات نیز از جمله مکانیزمهای دیگری است که برای مصون نگه داشتن انتخابات مدنظر قرار گرفته است. نزدیک به شش هزار بازرس فرآیند انتخابات در تهران را بازرسی میکنند و کوچکترین تخلف را بدون دخالت مستقیم انعکاس خواهند داد.
استاندار تهران همچنین گفت که به کاندیداها اجازه داده شده است تا بر سر صندوقها، نماینده خود را داشته باشند و این از نقاط ویژه و استثنایی قانون ما قلمداد میشود. ضمن اینکه هیاتهای اجرایی که در فرمانداریها استقرار دارند مسوول برگزاری انتخابات و جوابگو هستند و باید مواظبت کنند تا اتفاقی خلاف قانون صورت نگیرد چراکه از معتمدین مردم هستند.
وی در ادامه گفت: کسانی که در انتخابات سال ۸۸ به انتخابات شبهه وارد کردند به این دلیل که نمایندگانشان بر سر صندوقها حضور داشتند هیچگاه نتوانستند از لحاظ عدد و رقم کوچکترین خطای آماری را گزارش کنند.
تمدن در ادامه در قالب پاسخ به سوالی اظهار کرد: به طور کلی هزار و ۷۰ نفر در استان تهران ثبتنام اولیه برای انتخابات مجلس شورای اسلامی داشتهاند که از ابتدای شروع فرآیند ثبتنامها تاکنون ۷۱ نفر انصراف دادند و ۶۲۱ نفر باقیمانده تایید صلاحیت شدند که از این تعداد ۹۸ نفر زن و ۵۲۳ نفر مرد بودند، ضمن اینکه از تعداد ۶۲۱، ۶۳ نفر در شهرستان تهران حضور داشتند.
استاندار تهران همچنین در ادامه با اشاره به روند حضور نمایندگان کاندیداها در شعب اخذ رای، گفت: شخص کاندیدا باید نماینده خود را به هیات نظارت معرفی کند تا هیات نظارت برای او کارت صادر کند و امروز آخرین مهلت برای کاندیداها در جهت معرفی نمایندگانش است.ضمن اینکه باید گفت که ملاک برای معرفی نمایندهها، کاندیدها هستند.
در ادامه خبرنگاری در مورد بحث پاکسازی پوسترهای تبلیغاتی و میزان هماهنگی استانداری تهران با شهرداری در مورد این مساله پرسید که وی در پاسخ به این سوال گفت: کاندیداها حق ندارند آثار تبلیغاتی خود را در مکانهایی نصب کنند که باعث مخدوش شدن فضای شهر شود. به هر ترتیب این آثار تبلیغاتی قبل از شروع انتخابات امحاء خواهد شد و بار سنگین پاکسازی شهر از فضای تبلیغاتی بر دوش شهرداریها خواهد بود.
خبرنگاری از تمدن پرسید چرا شهرستان پاکدشت را در استان تهران برای برگزاری انتخابات رایانهای انتخاب کردهاید که وی در پاسخ به این سوال گفت: پاکدشت به دلیل همجواری با شهر تهران مشابهتها و نزدیکترین شرایط را با شهر تهران داشته است.
تمدن همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان توجه به استانداری تهران به بحث امنیت انتخابات گفت: ما هیچ برآوردی که طی آن کوچکترین مخاطرهای در روز انتخابات پیش بیاید، نداریم و انتخابات ایران و تهران در آرامترین، بهترین و پرشورترین فضا برگزار خواهد شد و تا پایان همین روند را خواهد داشت.
استاندار تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا تفکیکی از نوع سلایق سیاسی در بین کاندیداها داشتهاید یا نه؟ اظهار کرد: کسانی که تایید صلاحیت شدهاند همگی برای ما بالسویه هستند و ما به عنوان برگزارکننده انتخابات وارد تفکیکبندی سیاسی و سلایق سیاسی جناحها و کاندیداها نشدهایم. همچنین اینکه کدام لیست بیشتر رایآور است را نیز مورد توجه قرار ندادهایم و علاقهمند به این کار هم نیستیم چرا که دلیلی ندارد.
وی گفت: تمام کسانی که از مجاری قانونی احراز صلاحیت شدهاند همه با هم مساوی هستند. با این حال باید گفت که تقریبا از تمام سلایق سیاسی موجود در کشور در رقابت در تهران وجود دارند و به شکل منطقی هیچ جریان سیاسی نیست که در کشور قانونی باشد و مشروعیت داشته باشد و جای او در این صحنه رقابت خالی باشد.