اینجا با دیوارهای آبی و سفیدش در دنیا مشهور شده است. مراکش شهرهای دیدنی بسیاری دارد. اما شفشاون با حدود ۴۰هزار نفر جمعیت در شمال کشور و نزدیک دریای مدیترانه یک شهر توریستی است. رنگ آمیزی شهر به این دلیل بوده که مردم تصمیم گرفتند بخاطر کوه های اطراف شهر، که به رنگ قهوه ای بودند، برای دیوارها از یک رنگ روشن استفاده کنند و با این تضاد، ظاهر شهر را زییا کنند. شهر شفشاون(Chefchaouen) بیش از ۵۰۰ سال پیش ساخته شده است. و از کوچه و خیابانهای پیج در پیج و باریک به سبک معماری اسپانیایی تشکیل شده که مهمترین قسمتِ شهر برای جذب توریستهاست. چون همه عاشق این هستند که در کوچه و پس کوچه ها عکسهای جذاب بگیرند. در سال ۱۹۳۰ یهودیان اروپایی این شهر را به این رنگ درآوردند. برای رسیدن به شفشاون این مرواریدِ آبی باید از مسیری سخت، در جاده های باریک میان کوه ها عبور کنید! اما ارزشش را دارد. چون چیزی که در این شهر به وضوح دیده میشود، آرامش و هوای پاک و خلوتی کوچه هاست.
میدان اصلی شهر قدیمی شفشاون پر از کافه های رنگاوارنگ و جذاب است که در آن میتوان خیل جمعیت مردم محلی و توریستهایی که از این شهر دیدن می کنند را دید. در طول تابستان چیزی حدود ۲۰۰ هتل به توریست های اروپایی جا میدهد و همین عدد کافیست تا متوجه تعد بالای گردشگرای شفشان شد.علاوه بر همه ی این ها شفشاون مراکش مقصدی عالی برای خرید هم محسوب می شود چرا که در آن می توان سوغاتیهایی مثل صنایع دستی بسیار خاصی را دید و خریداری کرد که محال است در جای دیگری به غیر از مراکش بتوانید مانند آن را ببینید. پنیر بزی که توسط محلی های شفشاون درست می شود هم در بین توریست ها از محبوبیت یالایی برخوردار است.
فرقی ندارد در چه فصلی به این شفشاون زیبا سفر کنید، در هر صورت مطمئن باشید یکی از خیره کننده ترین چشم انداز هایی که میتوانید در ذهنتان تصور کنید را خواهید داشت، با این حال ماه های آپریل تا ژوئن در ببین افرادی که علاقه به راهپیمایی دارند از همه معروفتر است و فصل زمستان که برف میبارد برای افرادی که به دنبال پیاده روی هستند، فصل سختتری خواهد بود.
در مورد غذاهای شفشاون هم باید گفت که شفشاون شهری است که به واسطهی صدها ادویهی خوشبو و خوشطعم، منسوجات رنگارنگ و منحصر بفرد و گیاهان دارویی کم نظیرش هم شناخته شده است. یکی از بهترین غذاهایی که در شهر آبی شفشاون مراکش می توانید امتحان کنید، تاگین نام دارد و از مخلوطی از گوشت ماهی و گوشت قرمز به همراه سبزیجات تازه و چندین ادویه ی خاصی مراکشی درست می شود، طعم آن فوق العاده است!
همین طور غذاهای این کشور را که ترکیبی است از آشپزی عربی، اروپایی و مدیترانهای از دست ندهید. تاجین، یکی از غذاهای خوشمزه مراکش با گوشت و سبزیجات را میتوانید در رستورانهای سنتی این شهر میل کنید. خبز، نان محلی مراکش را هم از قلم نیندازید.
بهترین زمان برای سفر به شهر آبی مراکش، بهار و پاییز است. البته زمستانها هم با توجه به کریسمس و جشنهای دیگر اروپایی سفر به شفشاون پرطرفدار میشود. البته در زمستان، کوچه پس کوچههای شهر کمی لغزنده میشود و قدم زدن در میان زیباییهایش را دشوار میکند.
عکاس : حسین نعمتی
خبرنگار: امین فرج الهی