به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت موقت لبنان طی سخنانی درباره وضعیت این کشور در سایه تجاوزات رژیم صهیونیستی و همچنین اقداماتی که برای آتش بس انجام شده است، اعلام کرد: من صمیمانه تسلیت عمیق خود را به خانوادههای شهدای لبنان که در تجاوزات دشمن اسرائیلی به شهادت رسیدهاند، ابراز میدارم و برای مجروحان از خداوند متعال طلب شفای عاجل میکنم.
میقاطی در گفتگو با شبکه الجدید اظهار داشت: هدف ما محافظت از لبنان و توقف تجاوزات اسرائیل است و نشانههایی وجود دارد که امیدوارم منجر به آتش بس شود. ما در این زمینه خوشبینی محتاطانهای داریم و تماسهای بینالمللی من، با هدف برقراری آتش بس و تاکید بر آمادگی لبنان برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ بوده است و امیدواریم که در روزهای آینده شاهد تحولات مثبتی باشیم.
لبنان به همه مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ پایبند است
وی تاکید کردف «عاموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا در سفر اخیر خود به بیروت، پیشنهادی آورده بود که این پیشنهاد میان من و آقای «نبیه بری» رئیس پارلمان، محرمانه میماند. شرایط ما همانند گذشته کاملاً مشخص است و این شرایط، عبارتند از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ و استقرار ارتش لبنان در جنوب. ما برای تقویت حضور ارتش در جنوب لبنان نیاز به تجهیزاتی داریم و به همه مسائل مربوط به قطعنامه ۱۷۰۱ متعهد هستیم و هدفمان ایجاد ثبات در لبنان است.
این مقام لبنانی افزود: من در حالی که برای انجام معاینات پزشکی به آمریکا رفته بودم، خبر شهادت سید حسن نصرالله را شنیدم و بلافاصله به بیروت برگشتم و جلسه کابینه را برای بررسی اوضاع برگزار کردم. ما متعهد به آتش بس و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ با همه مفاد آن هستیم و دولت با حضور اغلب وزرای خود از جمله نمایندگان حزب الله، با این امر موافقت کرده است.
نجیب میقاتی خاطرنشان کرد: روابط من با آقای نبیه بری بسیار عالی و خوب است و هماهنگی کاملی میان ما وجود دارد. دغدغه مشترک ما برقراری ثبات در کشور است و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ را بهترین راهکار میدانیم؛ زیرا منجر به ثبات طولانی مدت در جنوب لبنان میشود. ما همچنین بر محتوای سند توافق ملی تکیه میکنیم که بر مبنای آن، دولت لبنان حاکمیت خود را بر سراسر اراضی کشور گسترش میدهد.
از تهدیدات اسرائیل برای ترور نمیترسم
نخست وزیر دولت موقت لبنان تصریح کرد: منافع ملی مستلزم ثبات در لبنان است و هرگونه اختلاف در آینده باید از بین برود. ابتدا باید تجاوز اسرائیل به لبنان متوقف شود و بعد از آن انتخاب رئیس جمهور جدید آغاز گردد. ما نیاز به تجهیزات و تسلیحات جدید برای ارتش داریم و از ارتش میخواهیم که فوراً وارد مناطقی شود که اسرائیل از آنجا عقب نشینی میکند. هوکشتاین به من پیشنهاد داد که میتوانیم قبل از پنجم نوامبر و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به مسائل مثبتی برسیم و من امیدوارم که خیلی زود شاهد آتش بس باشیم.
میقاتی خاطرنشان کرد: من وجدان و میهن پرستی خودم را به کار میگیرم و به دنبال این هستم که برای لبنان، امنیت به ارمغان بیاورم. زمانی که شنیدم اسرائیل قصد ترور من را دارد، گفتم من هم یکی هستم مانند دیگر شهروندان لبنانی و به خداوند توکل میکنم و هیچ ترسی در دلم راه نمیدهم.
این مقام لبنانی در ادامه به کنفرانس پاریس اشاره و تاکید کرد: از همه کشورهایی که در کنفرانس پاریس برای کمک به لبنان شرکت کرده بودند، قدردانی میکنم و ما در حال بررسی ساز و کاری هستیم که بتوانیم کمک این کشورها را دریافت کنیم. ما درخواست کردیم که کمکها به سازمانهای بینالمللی وابسته به سازمان ملل در لبنان تحویل داده شود تا با هماهنگی دولت، توزیع و پرداخت گردد.
وی درباره نحوه ورود کمکها به لبنان گفت که علی رغم شرایط سخت، ما منتظر بازگشایی جاده با سوریه هستیم و یک بولدوزر را فرستادیم تا حفره ناشی از بمبارانهای اسرائیلی را در این جاده پر کند. اما ما هرگز کسی را در معرض خطر قرار نخواهیم داد و بدون دریافت تضمینهای کامل درباره رفع خطر، از این جاده استفاده نمیکنیم. در حال حاضر یک میلیون و صد و هفتاد هزار آواره لبنانی وجود دارد که در نتیجه تجاوزات اسرائیل، خانههای خود را رها کردهاند.
میقاتی گفت: ما در لبنان کشور را با توافق و اجماع ملی اداره میکنیم و رئیس جمهوری میخواهیم که برای هیچکس چالش برانگیز نباشد و با حمایت اکثریت نمایندگان انتخاب شود. امیدوارم در زمانی سریع بتوانیم رئیس جمهور را انتخاب کنیم. لبنان با اتحاد مردم آن قدرتمند است و ما میتوانیم این مرحله سخت را پشت سر بگذاریم و کشورمان را از نو میسازیم.
در حالی که رسانههای آمریکایی از چند روز گذشته درباره تمایل رژیم صهیونیستی برای آتش بس با لبنان صحبت میکنند، وبسایت آمریکایی آکسیوس اعلام کرد: توافقی برای پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزب الله ظرف چند هفته ممکن است حاصل شود.
به گزارش آکسیوس، توافقی که آمریکا و اسرائیل درباره آن صحبت میکنند، شامل اعلام آتش بس و پس از آن یک دوره انتقالی ۶۰ روزه مبتنی بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است و بر اساس این ادعا، حزب الله باید سلاحهای سنگین خود را در طول دوره انتقالی به شمال رودخانه لیتانی و به دور از مرزهای اسرائیل (فلسطین اشغالی) منتقل کند.
بر این اساس، در دوره انتقالی ارتش لبنان باید حدود ۸۰۰۰ نظامی خود را در امتداد مرز با فلسطین اشغالی مستقر سازد و ارتش اسرائیل به تدریج نیروهای خود را در این بازه زمانی از مرزها خارج خواهد کرد.
منابع آگاه گزارش دادند که همه این صحبتها صرفاً در حد ادعاست و حزب الله تاکید کرده که هیچگونه مذاکرهای را زیر آتش نمیپذیرد و ابتدا باید تجاوزات دشمن متوقف شود.
انتهای پیام/