به گزارش افق انلاین ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به عوامل تاثیر گذار در شانس بهبودی بیماران مبتلا به سرطان معده گفت: سرطان معده در استانهای واقع در حاشیه شمالی کشور ایران شامل استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی شیوع بسیار بالایی دارد. میزان بروز سرطان معده در این استنها در مردان ۵۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر و در زنان ۲۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر در هرسال میباشد.
دکتر عباس یزدانبد، فوق تخصص گوارش و کبد، درباره سرطان معده اظهار داشت: عوامل محیطی و ژنتیکی مهمترین علت ابتلا به این نوع سرطان میباشد. وضعیت اجتماعی و اقتصادی پائین، مصرف سیگار، مواد مخدر، بهداشت پائین دهان و دندان، پرخوری و چاقی از عوامل خطر ابتلا به سرطان معده میباشند.
وی گفت:: سرطان معده در ۹۵ درصد موارد در سنین بالای چهل سال اتفاق میافتد، بنابراین هر فرد بالای ۴۰ سال اگر برای اولین بار دچار درد معده، استخوان، گیرکردن لقمه غذایی، کاهش وزن شود بایستی فورا جهت آندوسکوپی فوقانی به متخصص گوارش مراجعه نماید.
یزدانبد افزود: تشخیص سرطان معده در این استانها به سادگی با انجام آندوسکوپی فوقانی و قفسه سینه، آندوسونوگرافی و پت اسکن و … از نظر میزان پیشرفت بیماری مورد بررسی قرار میگیرند. تا درمانهای مناسب نظیر جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی برای بیماران تجویز شود. میزان بقای بیماران بعد از تشخیص ۱۰ الی ۲۰ درصد میباشد که با انجام آندوسکوپیهای غربالگری در کشورهایی مثل ژاپن و کره جنوبی با کشف زود سرطان در مرحله بدون علامت و برداشتن کانون سرطان با آندوسکوپی، بیماران در بیش از ۹۵ درصد موارد بهبودی پیدا کرده و زنده میمانند.
در نوزدهمین کنگره بین المللی گوارش و کبد ایران روشهای تعیین مرحله پیشرفت سرطان مورد بحث قرار خواهد گرفت تا مشکل بیمار زودتر تشخیص داده شده و راهکار درمانی مناسب برای آن اتخاذ و از ارائه درمانهای غیرضروری اجتناب کرد.
دانشجو