نشست کمیسیون مشترک برجام بعد از ظهر روز جمعه به ریاست انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و علی باقری رئیس هیأت مذاکرهکننده ایران در محل هتل کوبورگ وین برگزار شد.
در این نشست که با شرکت هیأتهای ایران، گروه ۱+۴ (روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) و اتحادیه اروپا برگزار شد، شرکتکنندگان به بررسی نتایج به دستآمده و پیشرفتهای صورتگرفته در این دور از گفتوگوها با توجه به متون ارائهشده از سوی جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
با توجه به درخواست برخی از هیأتهای اروپایی جهت بازگشت به پایتختهایشان جهت مشورت و دریافت دستورالعملهای تازه، در این نشست مقرر شد تا در گفتوگوها وقفهای ایجاد شده و گفتوگوها هفته آینده بعد از بازگشت هیأتها از پایتختهایشان، از سر گرفته شود.
این دور از مذاکرات وین از روز دوشنبه با محوریت رفع تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران، در سطح معاونان و مدیران وزارتخانههای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۴ به ریاست علی باقری معاون وزیر امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که به نمایندگی از جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نقش هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام را برعهده دارد، آغاز شد.
علی باقری علاوه بر حضور در نشست کمیسیون مشترک برجام، طی روزهای حضورش در وین دیدارهای جداگانهای با انریکه مورا معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و همچنین رافائل ماریانو گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار کرد.
هیأت ایرانی همچنین پیشنهاداتی را برای شکستن بنبست ایجاد شده در دورهای قبلی مذاکرات و حلوفصل مواردی که در دورهای قبلی باعث به نتیجه نرسیدن مذاکرات شده بود، به طرفهای مقابل ارائه کرد.
پیش از این یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران در خصوص این پیشنهادات و متون ارائه شده به طرفهای دیگر مذاکرات از سوی هیأت ایرانی، به خبرنگار تسنیم گفت: متون ارائه شده ایران، متوازن بوده و با ظرافت در تطابق کامل با مفاد توافق سال ۲۰۱۵ و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نگاشته شده اند.
وی افزود: پیش نویس ۶ دور قبل نیز بخش عمده ای از این متون را شکل داده اند.
این منبع ادامه داد: اروپا و آمریکا اگر جدی به دنبال توافق باشند، فرصت مناسبی با اینمتون ایجاد شده است.